Hogyan lehet megtalálni a rejtett alkalmazásokat az Android telefonokon

Kevesen jelenítik meg az összes alkalmazást az Android okostelefonjuk vagy táblagépük elülső képernyőjén. Néha az alkalmazásokat áthelyezik a kezdőképernyő tisztításához, míg máskor az alkalmazások a tárgy miatt rejtve vannak. Íme a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a rejtett alkalmazások megtalálásának egy Android táblagépen vagy telefonon.

Tim Robbins / Mint Images RF

Az alábbi információknak függetlenül attól, hogy ki gyártotta Android-telefonjukat: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi stb.


Az Android mappák és képernyők megértése

Az okostelefonok és táblagépek többségéhez hasonlóan az Android-eszközökön is van egy kezdőképernyő, amely vízszintesen túlmutat azon, amit először lát az eszköz bekapcsolásakor. A kezdőképernyő többi részét arra használják, hogy az alkalmazásokat és modulokat csoportokba rendezzék, és elrejtsék az alkalmazásokat a kíváncsiskodók elől.

Android-eszközön a kezdőképernyő összes szakaszának megtekintéséhez csúsztassa ujját jobbról balra.

Egynél több képernyő lehet, ezért folytassa az ujját balra tolással, amíg a látható ikonok nem tudnak tovább mozogni.

Az alkalmazások elrejtésének másik módja az Androidon az, ha alkalmazásokat helyez el egy mappában. A mappák a kezdőképernyőn láthatók, és úgy néznek ki, mint négy kis alkalmazásikon gyűjteménye. Koppintson a mappára annak megnyitásához és az alkalmazások megtekintéséhez.


Hogyan lehet megtalálni a rejtett alkalmazásokat az App fiókban

Az alkalmazások megtekintése az Android kezdőképernyőjén jó kezdetnek számít, de ez nem minden alkalmazást jelenít meg egy Android-eszközön. A telepített alkalmazások teljes listájának megtekintéséhez, ideértve a boltozatalkalmazásokat is, nyissa meg az alkalmazásfiókot a képernyő alsó-középső részén található ikon megérintésével, amely úgy néz ki, mint egy kör, amelyben hat pont található.

Ezt az ikont megérintve megjelenik egy teljes lista, a betelepített alkalmazások betűrendben rendezve. Ennek meg kell jelenítenie az Android-eszközön található alkalmazások többségét, de egyesek rejtettek lehetnek. A rejtett alkalmazások megjelenítéséhez tegye a következőket.

Ez a módszer alapértelmezés szerint nem érhető el minden Android-eszközön. Az indító meghatározza a tálcán található lehetőségeket. Ha nincsenek ezek a lehetőségek, próbáljon meg egy másik indítót, például a Nova Prime alkalmazást, amely támogatja az alkalmazások elrejtését.

  1. Az alkalmazás fiókjában koppintson a képernyő jobb felső sarkában lévő három pontra.

  2. Érintse Alkalmazások elrejtése.

  3. Megjelenik az alkalmazáslistából elrejtett alkalmazások listája. Ha ez a képernyő üres, vagy a Alkalmazások elrejtése opció hiányzik, nincsenek alkalmazások rejtve.


Rejtett alkalmazások megkeresése a Beállításokban

A teljes alkalmazáslista a Beállítások alkalmazásból is elérhető. A Beállítások alkalmazás megnyitásához koppintson a ikonra beállítások (az ikon fogaskeréknek tűnik). A Beállításokban érintse meg a elemet Alkalmazások és értesítések, majd érintse meg Az összes alkalmazás megtekintése.

Az alkalmazáslista rendszerfájlokat és alkalmazásokat is megjelenít, amelyek az Android operációs rendszert megfelelően futtatják. Ezek megjelenítéséhez koppintson a jobb felső sarokban található három pontra, majd koppintson a ikonra Mutasd a rendszert.


Ellenőrizze az Android Trick Apps alkalmazást

Egy alkalmazás ikonjának és nevének megtekintése nem biztos, hogy megmondja, mi történik egy Android telefonon vagy táblagépen. A Google Play alkalmazásboltban számos olyan alkalmazás található, amelyek egyfajta alkalmazásnak tűnnek, de képek, videók és egyéb adatok elrejtésére szolgálnak.

Az egyik népszerű példa a Smart Hide Calculator alkalmazás, amely úgy néz ki és úgy működik, mint egy alapvető számológép-alkalmazás, de egy fájltároló alkalmazás. A számológép felhasználói felülete teljesen működőképes, de amikor a felhasználó beírja PIN-kódját, feloldja és feltárja valódi célját.

Bármely Android-alkalmazás valódi személyazonosságának ellenőrzéséhez tegye a következőket.

  1. Nyomja meg az alkalmazás ikont, amíg egy kis menü meg nem jelenik.

  2. Érintse meg a kicsi i körben egy ceruza mellett.

  3. Megjelenik egy oldal, amely mindent részletesen leír az alkalmazásról a tárhely méretétől az engedélyekig. Koppintson a Az alkalmazás részletei.

  4. Megjelenik az alkalmazás termékoldala a Google Play alkalmazásboltban. Innen elolvashatja az alkalmazás hivatalos adatait, beleértve a többi felhasználó véleményét is.


Ne felejtsen el webalkalmazásokat

Több vállalat teljes alkalmazásfunkciót ad hozzá webhelyeihez, ami azt jelenti, hogy a felhasználóknak már nem kell letölteniük és telepíteniük az alkalmazást az elérésükhöz. Az Instagram egy példa a funkcionális webalkalmazásokra, amelyek olyan webböngészőben használhatók, mint a Chrome, az Edge vagy a Firefox. Tinder egy másik.

Annak ellenőrzéséhez, hogy a felhasználó eljutott-e egy adott webhelyre, nyissa meg a böngészőalkalmazásokat androidos okostelefonján vagy táblagépén, majd ellenőrizze a böngésző előzményeit. A böngésző előzményei azonban a legtöbb böngészőben törölhetők, így ez nem egy bolondbiztos módszer annak megismerésére, hogy mely webhelyeket keresték fel.