Hogyan lehet megtalálni a nyomtató IP-címét

A hálózaton alapuló nyomtató IP-címét négyféle módon találhatja meg a hálózaton. Ennek az IP-címnek a megkereséséhez keresse meg a nyomtató menüjét, ellenőrizze a számítógép nyomtatóbeállításait, adjon ki egy parancsot, vagy keresse meg az útválasztón.

Ezek az utasítások általában a legtöbb nyomtatóra vonatkoznak, de a menük a márkától és a típustól függően változnak.


Keresse meg a nyomtató IP-címét a nyomtató beépített menüjével

A legtöbb nyomtatón a hálózati beállítás a nyomtató menü alatt található preferenciák, Opciókvagy Vezeték nélküli beállítások (ha vezeték nélküli nyomtatóról van szó).

Előfordulhat, hogy a nyomtató IP-címe megjelenik a hálózati beállítások párbeszédpanel tetején. Ha nem látja, kattintson az almenükre, például A vezeték nélküli adatok megtekintése, hogy megtalálja az IP-címet.

A legtöbb esetben nem tudja manuálisan beállítani ezt az IP-címet. A vezeték nélküli útválasztó automatikusan hozzárendeli az IP-címeket az otthoni hálózathoz csatlakozó eszközökhöz.


Ellenőrizze a nyomtató beállításait a számítógépén

Ha nincs hozzáférése a nyomtatóhoz, vagy ha nem szeretne keresni a menürendszerben, keresse meg a nyomtató IP-címét bármely számítógépen, amelyen a nyomtató be van állítva.

Windows esetén

Nyisd ki Control Panel > Eszközök és nyomtatók. Kattintson a jobb gombbal a nyomtatóra, és válassza a lehetőséget ingatlanok.

A két fülkészlet egyike jelenik meg, a nyomtató-illesztőprogram által használt kapcsolat típusától függően. Ha a nyomtatót WSD-port alatt állítják be, akkor a Web Services for Devices technológiát használja a nyomtatóhoz való csatlakozáshoz. Ebben az esetben válassza a Web Services lapon megtekintheti a nyomtató IP-címét a IP-cím mező.

Ha nem látja a Web Services fülre, majd a nyomtatót TCP / IP port segítségével állítja be. Ebben az esetben keresse meg az IP címet itt: A nyomtató tulajdonságai.

  1. In Control Panel, választ Eszközök és nyomtatók.

  2. Kattintson a jobb gombbal a nyomtatóra, és válassza a lehetőséget ingatlanok.

  3. Válassza ki a Portok fülre. Az IP-cím megjelenik a Kikötő mező.

  4. Ha nem látja az IP-címet, válassza a lehetőséget Port konfigurálása az adott nyomtatóhoz konfigurált IP-cím megtekintéséhez.

    Ez a módszer a nyomtató IP-címének megtalálásához a Windows összes verzióján működik, de a Control Panel kissé eltérhet.

    MacOS rendszerben előfordulhat, hogy a nyomtató IP-címei nem láthatók az Airprint nyomtatók számára. Az itt található többi módszer egyikével keresse meg a nyomtató IP-címét.


Parancs kiadásával keresse meg az IP-címet

A nyomtató IP-címének megkeresésének másik gyors trükkje a parancssor.

Windows esetén

  1. Menj a Rajt menüt és lépjen be cmd.

  2. Ban,-ben Legjobb találat szakaszban válassza Parancssor.

  3. belép netstat -r és nyomja meg az belép. Ha a nyomtató TCP / IP (nem WSD) használatával van csatlakoztatva, a nyomtató megjelenik a Aktív útvonalak a IPv4 útvonal táblázat.

MacOS esetén

  1. Nyissa meg a Safari-t (vagy a kívánt böngészőt), és lépjen be localhost: 631 / nyomtató a nyomtatók és a hozzájuk tartozó IP-címek listájának megtekintéséhez. Ezek a címek a Települések oszlopot, ha a nyomtatók rendelkezésre állnak.

  2. AirPrint nyomtató használata esetén előfordulhat, hogy az IP nem jelenik meg a fenti módszerrel. Ebben az esetben nyissa meg alkalmazások > Utilities > terminál és írja be ippfind. Látni fog valami hasonlót ipp: //yourprinter.local.: 631 / ipp / port1, ahol a nyomtató egy alfanumerikus kifejezés - ebben a példában a 829B95000000.local.

  3. belép pingelje meg a nyomtatóját.helyi (ahol a nyomtató az alfanumerikus kifejezés, amelyet az előző lépés adott vissza). Az eredmény megjeleníti a nyomtató IP-címét.


Keresse meg a nyomtató IP-címét az útválasztóval

Az utolsó lehetőség az, hogy közvetlenül az útválasztóra megy. Az útválasztó kezeli az összes hálózati forgalmat, ezért a nyomtató IP-jét ott kell regisztrálni csatlakoztatott eszközként. Az IP megtekintéséhez jelentkezzen be az útválasztóra. Szüksége lesz az útválasztó rendszergazdai azonosítójára és jelszavára. Ha nem tudod, kérdezd meg, hogy ki állította be neked az útválasztót.

Először ismernie kell az alapértelmezett átjáró IP-címét. A hálózaton használt számítógép típusától függetlenül ez általában http://10.1.1.1 vagy http://192.168.1.1. Ha egyik sem működik, keresse meg a tiédet.

Windows esetén

  1. Kattints Rajt és írja be cmd.

  2. Alatt Legjobb találatválassza Parancssor.

  3. belép ipconfig. Vegye figyelembe az átjáró alapértelmezett IP-címét.

  4. MacOS rendszerben nyissa meg System Preferences > hálózat > Részletes > TCP / IP. A mellette megjelenik az alapértelmezett átjáró címe router.

  5. Innentől kezdve a lépések operációs rendszertől függetlenül ugyanazok, de az útválasztó gyártótól függően kissé eltérhetnek. Nyisson meg egy webböngészőt, és írja be a címsávba az alapértelmezett átjáró IP-címét (az előző lépésből).

  6. Az útválasztó bejelentkezési képernyőn jelentkezzen be az útválasztóra az adminisztrátori azonosítóval és jelszóval.

  7. Az útválasztó menürendszerében válassza a lehetőséget Csatlakoztatott eszközök.

  8. Ban,-ben Hosztnév mezőben válassza ki a nyomtatót.

  9. A nyomtató IP-címe a IPV4-cím.


Mit tehet a nyomtató IP-címével

Miután megkapta a nyomtató IP-címét, használja azt a nyomtató beállításához bármely számítógépről vagy mobil eszközről, amely csatlakozik a hálózathoz.

Ha a nyomtató IP-címe hasznos, akkor egy ping parancsot is beírhat a parancssorba bármely számítógépről, ha problémája van a nyomtatóval, és ellenőriznie kell, hogy a nyomtató a hálózaton van-e.