Hogyan telepítsük a Wii Homebrew csatornát

Ha feltörni vagy homebrew-t szeretnél, a Wii-t, ne vásárolj készletet. Minden szükséges házi készítésű eszköz ingyenesen megtalálható az interneten.

A Homebrew lehetővé teszi a játékosok számára, hogy olyan szoftvereket telepítsenek, mint például konzolemulátorok és médialejátszók a Wiis-re. Ennek kockázatai vannak; érvénytelenítheti a garanciát, vagy akár a konzolt is veszélybe sodorhatja.

Web / Vin Ganapathy 


Mi a földön van a homebrew?

A Homebrew arra a képességre utal, hogy olyan szoftvereket futtathat a Wii-n, amelyeket a Nintendo nem engedélyezett vagy szankcionált. Ide tartoznak a házi készítésű játékok, a régi PC-s játékokat futtató játékmotorok és a házi készítésű alkalmazások, amelyek például DVD-ket játszanak a Wii-n keresztül, vagy mérlegként használják a mérlegtáblát. Akár biztonsági másolatot készíthet a Wii-beállításokról, és a játékokat SD-kártyára mentheti, így visszaállíthatja azokat abban az esetben, ha a Wii megromlik. Ez az utolsó technika kalóz játékok futtatására is használható, ez az egyik oka annak, hogy a Nintendo folyamatosan frissíti a homebrew-t a rendszerfrissítésekkel.

A szoftver mindehhez ingyenes, bár néhány árnyékos operátor csomagolja és értékesíti ezeket az ingyenes eszközöket. Ne vásárolj semmit; csak térjen vissza az oldal tetején említett oktatóanyagra, és tegye meg saját maga.


Mielőtt elkezded

A Nintendo nem úgy tervezte a Wii-t, hogy támogassa a házi készítést. Tehát nincs garancia arra, hogy a homebrew szoftver használata nem károsítja a Wii-t. Ön felel a Wii homebrew szoftver telepítésével kapcsolatos problémákért. Folytassa saját felelősségére. Az is lehetséges, hogy a homebrew szoftver telepítése érvénytelenítheti a garanciát.

Ne feledje, hogy a Nintendo Wii frissítései megszakíthatják a Homebrew csatornát (vagy téglázhatják a Wii-t), ezért ne frissítse a Wii rendszert a Homebrew telepítése után. Ha szeretné megakadályozni, hogy a Nintendo automatikusan frissítse a rendszert, kapcsolja ki a WiiConnect24 szolgáltatást. Ehhez válassza a lehetőséget Opciók, Majd válassza ki Wii beállítások. A WiiConnect24 a 2. oldalon található. Ezenkívül akadályozza meg az új játékokat abban, hogy megpróbálják frissíteni a rendszert.

A folytatás előtt olvassa el a WiiBrew GYIK-et.

A homebrew szoftver Wii-re történő telepítéséhez szüksége lesz:

  • Egy Wii konzol
  • FAT16 vagy FAT32 formátumú SD-kártya
  • Internet hozzáféréssel rendelkező számítógép
  • SD kártyaolvasó a számítógéphez

Készítse elő az SD-kártyát, és válassza ki a telepítési módot

Mielőtt elkezdené, formázza az SD-kártyát FAT16-ra. A Yahoo! tanácsai A Answers azt állítja, hogy a Wii gyorsabban olvas és ír a FAT16 használatával, mint a FAT32 használatával.

Ha korábban használta az SD-kártyát a homebrew szoftver telepítéséhez, előfordulhat, hogy a kártyán egy fájlt hívnak boot.dol. Ha igen, törölje vagy nevezze át. Hasonlóképpen, ha lát egy nevű mappát magán, törölje vagy átnevezze.

Ha új SD-kártyát használ, kövesse az utasításokat annak formázásához Mac vagy Windows operációs rendszert futtató számítógépen.

Vagy másolhatja a homebrew alkalmazásokat az SD-kártyára, vagy megvárhatja, amíg nem ellenőrzi, hogy minden megfelelően van-e telepítve. Ennek a cikknek a Homebrew szoftver telepítése szakaszában megismerheti a homebrew alkalmazások SD-kártyára történő telepítését.

A homebrew szoftver telepítésének módja a Wii konzol operációs rendszerétől függ. Annak megállapításához, hogy az operációs rendszer melyik verzióját futtatja a Wii, lépjen a következőre: Wii opciók és válassza ki a Wii beállítások. A jobb felső sarokban megjelenik az operációs rendszer verziószáma. Ha a Wii a 4.3-as verziót futtatja, használja a LetterBomb metódust; ha a Wii a 4.2-es vagy korábbi verziót futtatja, használja a Bannerbomb módszert.


Töltse le a LetterBomb-ot, majd másolja át az SD-kártyára

Ha új Wii-vel rendelkezik, akkor ez az eljárás állítólag nem fog működni, amíg legalább egy üzenet nem lesz a Wii üzenőfalán. Ha a Wii új, és nincs üzenete, hozzon létre egy emlékeztetőt a Wii-n. Jegyzet létrehozásához válassza ki a borítékot a főmenü jobb alsó sarkában található kör belsejében. A Wii üzenőfalon válassza a lehetőséget üzenet létrehozásaválassza memo, majd írjon és tegyen feljegyzést.

Használja a LetterBomb módszert, ha a Wii konzol operációs rendszere 4.3-as verzió.

  1. Csatlakoztassa az SD kártyaolvasót a számítógéphez.

  2. Nyisson meg egy böngészőt, majd lépjen a LetterBomb kezdőlapjára.

  3. A LetterBomb oldalon lépjen a következőre: Rendszer menü verzió, majd válassza az opciót, amely megfelel az operációs rendszer verziójának.

  4. Ban,-ben Mac cím szakaszban adja meg a Wii média hozzáférés-vezérlés (MAC) címét. Ha nem tudja a MAC-címet, a következőképpen találhatja meg:

    1. választ Wii opciók.
    2. választ Wii beállítások.
    3. A 2. oldalon Wii beállításokválassza Internet.
    4. választ Konzol információk.
  5. Ügyeljen arra, hogy Csomagolja be nekem a HackMii Installert van kiválasztva.

  6. A reCAPTCHA-ban adja meg a szükséges információkat.

  7. választ Vágja le a piros vezetéket or Vágja le a kék vezetéket. Nem számít, melyik lehetőséget választja; bármelyik opció letölti a fájlt.

  8. Bontsa ki a fájlt, majd másolja át az SD-kártyára.


Kezdje meg a Homebrew telepítését (LetterBomb módszer)

A Wii konzolon nyissa ki a játéklemez-nyílás melletti ajtót, hogy hozzáférjen az SD-kártya nyílásához. Helyezze be az SD-kártyát úgy, hogy a kártya teteje a játéklemez nyílása felé nézzen. Ha a kártya csak félig megy be, hátrafelé vagy fejjel lefelé helyezte be.

  1. Kapcsolja be a Wii-t.

  2. A főmenüben válassza ki a borítékot a képernyő jobb alsó sarkában található körben.

  3. A Wii üzenőfalán keressen egy speciális üzenetet, amelyet egy piros boríték jelez, amely rajzfilmbombát tartalmaz.

  4. Lehet, hogy ez az üzenet a tegnapi levelekben van. Válaszd ki a bal nyíl hogy menjen az előző napra. A LetterBomb utasításai szerint az üzenet ma vagy két nappal ezelőtt is felbukkanhat.

  5. Válassza ki a borítékot.

  6. Telepítse a Homebrew csatornát (az utasításokat az alábbi A Homebrew csatorna telepítése részben találja).

Másolja a szükséges szoftvert SD-kártyára (Bannerbomb módszer)

A szoftver másolásához lépjen a Bannerbomb oldalra, és kövesse az utasításokat. A Bannerbomb utasításai megmutatják, hogyan töltheti le, vonhatja ki és töltheti le a kibontott fájlt az SD-kártyára.

Használja a Bannerbomb módszert, ha a Wii konzol operációs rendszere 4.2-es vagy korábbi verziójú.

Ezután töltse le a HackMii Installer alkalmazást, majd bontsa ki. Másolat installer.elf az SD-kártya gyökérkönyvtárába, és nevezze át boot.elf.

A Bannerbomb webhely a szoftver néhány alternatív változatát kínálja. Ha a fő verzió nem működik az Ön számára, próbálkozzon egyenként a többivel, amíg meg nem találja azt, amelyik megfelel a Wii-n.

A Homebrew telepítése (Bannerbomb módszer)

Most már készen áll a homebrew telepítésére. Ebben a folyamatban a boot.dol / elf fájlt másolja az SD-kártyáról, és betölti.

  1. Kapcsolja be a Wii-t.

  2. választ Wii menü, Majd válassza ki Wii (a kör a bal alsó sarokban).

  3. választ Adatkezelés.

  4. A bal felső sarokban válassza a ikont Csatornák Tab.

  5. A jobb felső sarokban válassza a ikont SD kártya Tab.

  6. A Wii konzolon nyissa ki a játéklemez-nyílás melletti ajtót, hogy hozzáférjen az SD-kártya nyílásához. Helyezze be az SD-kártyát úgy, hogy a kártya teteje a játéklemez nyílása felé nézzen. Ha a kártya csak félig megy be, akkor hátra vagy fejjel lefelé.

  7. Ha a rendszer kéri a boot.dol / elf betöltését, válassza a lehetőséget Igen.

Telepítse a Homebrew csatornát

Megjelenik egy betöltő képernyő, amelyet egy fekete képernyő mutat be fehér szöveggel, amely azt mondja, hogy követelje vissza a pénzét, ha fizetett a szoftverért. Néhány másodperc múlva a telepítő felszólítja a nyomásra 1 a Wii távirányítón.

 Csapó Twizers

Gondosan olvassa el a képernyőn megjelenő utasításokat.

Hajtsa végre a következő lépéseket a Wii távvezérlővel. Jelölje ki a képernyőn megjelenő elemeket, majd nyomja meg a gombot A a távvezérlőn, hogy kiválassza őket.

  1. Megjelenik egy képernyő, amely megmutatja, hogy a homebrew elemek telepíthetők-e. Ha a LetterBomb módszert egy régebbi Wii rendszeren használja, válassza a BootMii telepítését boot2 vagy IOS rendszerként. A LetterBombhoz mellékelt Readme fájl elmagyarázza a két választás előnyeit és hátrányait. Az újabb Wii konzolok csak az IOS módszert engedélyezik.

  2. választ folytatódik, Majd nyomja meg a gombot A.

  3. választ Telepítse a Homebrew csatornát, Majd nyomja meg a gombot A.

  4. Amikor a rendszer kéri a csatorna telepítését, válassza a lehetőséget folytatódik, Majd nyomja meg a gombot A.

    Ezen a képernyőn a BootMii, a telepítő is futtatható. Ha Bannerbomb módszert használ, akkor van egy DVDx opció.

  5. Amikor a telepítés befejeződött, nyomja meg a gombot A hogy folytassa.

  6. Amikor a szoftver telepítve van, válassza a lehetőséget Kilépés, Majd nyomja meg a gombot A.

Ha a Bannerbomb szoftvert használja, ugyanezzel az eljárással telepítse a DVDx-et is, amely a Wii-t DVD-lejátszóként használja (ha olyan médialejátszó szoftvert telepít, mint az MPlayer CE). Keresse meg és telepítse a DVDx-t a Homebrew böngészővel.

Kilépés után egy jelző mutatja, hogy az SD-kártya betöltődik. Amikor a betöltés befejeződött, megjelenik a Homebrew Channel. Ha másolta a homebrew alkalmazásokat az SD-kártya alkalmazásmappájába, itt láthatja őket; különben egy képernyőt lát, amelyen buborékok úsznak. nyomja meg otthon a távirányítón, majd válassza a lehetőséget kijárat hogy menjen a Wii főmenübe. A Homebrew Channel az egyik csatornádként jelenik meg.

Telepítse a Homebrew szoftvert

Ha új Wii-vel rendelkezik, akkor ez az eljárás állítólag nem fog működni, amíg legalább egy üzenete nincs a Wii üzenőfalán. Jegyzet létrehozásához válassza ki a borítékot egy körben (a főmenü jobb alsó sarkában található). A Wii üzenőfalon válassza a lehetőséget üzenet létrehozásaválassza memo, majd írjon és tegyen feljegyzést.

Ha vannak üzenetek a Wii üzenőfalon, helyezze be az SD-kártyát a számítógép SD-kártyaolvasójába, majd hozzon létre egy nevű mappát alkalmazások a kártya gyökérmappájában.

A szoftver letöltéséhez látogasson el a wiibrew.org webhelyre.

  1. A wiibrew.org webhely navigációs paneljén válassza a lehetőséget alkalmazások. Ezután válasszon ki egy alkalmazást, hogy megtekinthesse a szoftver leírását és a letöltéshez szükséges linkeket, vagy keresse fel a fejlesztő webhelyét.

  2. Válassza ki a linket Letölthető a vagy elindítja a letöltést. A szoftver .zip vagy .rar fájlban lesz, ezért dekompressziós szoftverre lesz szüksége. Windows rendszeren használjon olyan alkalmazást, mint az IZArc.

  3. Bontsa ki a fájlt a alkalmazások mappát az SD-kártyán. Győződjön meg arról, hogy az új fájl külön almappában van. Például, ha telepíti a SCUMMVM-et, akkor vonja ki a fájlokat az alkalmazások mappájában található SCUMMVM mappába.

  4. Tegyen annyi alkalmazást és játékot, amennyit csak akar (és ami belefér) az SD-kártyára.

  5. Vegye ki a kártyát az SD kártyaolvasóból, és helyezze be a Wii konzol SD kártyanyílásába.

  6. Válassza a Wii főmenüből A Homebrew csatorna. Minden, amit az SD-kártyára másolt, megjelenik a képernyőn.

  7. Válassza ki a kívánt elemet, és élvezze.

Mi a helyzet a Wii U Homebrew-val?

Most, hogy a Wii-t a Wii U felváltotta, elgondolkodhat azon, hogy van-e rá homebrew is. Nyilvánvaló, hogy van, bár lehet, hogy van egy Wii U verziója, amelyet frissítenek egy olyan verzióra, amelyet nem lehet feltörni (jelenleg).

A Wii U tartalmazza az eredeti Wii szoftverarchitektúráját, és ez a homebrew a játék Wii módjában telepíthető.