Hogyan kell mod GTA V

Amikor a rajongók egy bizonyos csoportja elégedetlennek találta mindazt, amit a Grand Theft Auto V kínált, úgy döntöttek, hogy modok segítségével formálják meg a világot, hogy megfeleljenek a saját képüknek. A modok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a játékon belül mindent megváltoztassanak a karaktermodellekig. Így modifikálhatja a GTA V-t, beleértve, hogy hol szerezze be őket, és hogyan telepítse őket.

A modok csak PC-n érhetők el, de néhány rettenthetetlen felhasználó megtalálta a módját az Xbox One és a PlayStation 4 modifikálására. Ezzel azonban megsérti a szolgáltatási feltételeket és az EULA több szakaszát.


Mit tehetnek a modok?

A különféle Grand Theft Auto V modok mögött álló elmék ugyanolyan ezoterikusak és falon kívüliek, mint maguk a modok. A legjobb mód arra, hogy elmagyarázzuk, mire képesek a modok, ha egyszerűen megmagyarázunk néhányat közülük. Az egyik legnépszerűbb mod például vasemberré változtatja. Ahelyett, hogy bármilyen karaktert választana, inkább választja az Iron Man páncélt, repül át Los Santoson, és bombázza bárkit, aki az útjába kerül.

Egy másik mod a karakteredből Nintendo kabalája Mario lesz, kiegészítve az eredeti NES játék hanghatásaival. Ugráljon és ugorjon végig a városon, és verte meg véletlenszerű gyalogosokat, ha ez megfelel a kedvednek, vagy levadászd a Goombast, és találj meg bármilyen aljas cselekményt a Bowser számára. 

A Grand Theft Auto V modding közösség él és jól működik, és a modok kreatívan ostobáktól egészen lenyűgözőig terjednek. Bővíthetik a játékon belüli földterületet, új küldetéseket és felfedezhető területeket biztosíthatnak, és új járműveket adhatnak a játékhoz, amelyekre még a Rockstar kreatív elméje sem gondolt. 

A Grand Theft Auto V modjai lehetővé teszik a játék szinte minden aspektusának megváltoztatását, hogy teljesen más élményt nyújtson magának. A többség azonban csak egyjátékos módokban érhető el. Bármilyen online használt mod tisztességtelen előnyhöz juttathatja a játékosokat, ezért a fejlesztő Rockstar Games határozottan állást foglalt minden olyan dolog ellen, amelyet kihasználásként lehet felhasználni. 


A GTA V Modok letöltése és telepítése előtt

Nagyon sok különböző helyen lehet megtalálni a Grand Theft Auto V modokat, de mielőtt elkezdené keresni őket, előzetesen meg kell tennie néhány lépést. 

Először hozzon létre egy mappát a modok tárolásához. Ez lehet az asztalon vagy egy dokumentum mappában. A hely nem számít, amíg tudja, hol találja meg. Nevezzen valami olyasmit, mint "Grand Theft Auto Mods".

Ezek után meg akar találni egy weboldalt, amelyben megbízható a modok letöltéséhez. Íme néhány népszerű webhely:

  • GTA fórumok
  • GTA5-Modok
  • Nexus Mods
  • Grand Theft Auto 5 PC Subreddit
  • GTAV Mods Subreddit

Ne feledje, hogy az internetről letöltött fájlok magukban foglalják a rosszindulatú programok vagy a kémprogramok kockázatát. Tartsa naprakészen a víruskereső programot, és rendszeresen készítsen biztonsági másolatot a fontos információkról. Gyakorolja a kiberbiztonság bevált módszereit, amikor bármilyen fájlt letölt, még olyan webhelyekről is, amelyekben megbízik. 


A GTA V Mod letöltése és telepítése

Egyes modok további letöltéseket igényelhetnek, amelyeknek semmi köze a játék módosításához, de lehetővé teszik a mod megfelelő működését, vagy meghatározott textúrák vagy fájlcsomagok betöltését.

Ezen fájlok közül kettő a Script Hook V és a GTAV LUA beépülő modul. A Script Hook V lehetővé teszi a modok számára, hogy "bekapcsolódjanak" a GTA V egyjátékos kódjába, míg az LUA beépülő modul lehetővé teszi a játék számára, hogy az LUA-t használja, amely egy közös programozási nyelv, amelyet a modok létrehozásában használnak. Mielőtt elkezdené, töltse le és kövesse mindkettő telepítési utasításait.

Ez egy lépésenkénti útmutató egy adott mod GTA V-ba történő telepítéséről. A modok letöltésének folyamata mindegyiknél más és más, így nincs mód garantálni, hogy mindegyikük hogyan fog működni, de ez szemlélteti a modok telepítése, és segít önállóan eligazodni a folyamatban.

  1. Töltse le a mod fájlt a korábban létrehozott "GTA V Mods" mappába. Például egy mod, amely lehetővé teszi a gyógyulást a falnak támaszkodva. Itt letöltheti.

    Ez egy nagyon egyszerű mod telepítése. Mások bonyolultabbak lehetnek, de szinte mindegyiknek van egy ReadMe fájlja, amely részletes, könnyen követhető utasításokat tartalmaz.

  2. Készítsen egy második hasonló nevű mappát. Kibontja az imént letöltött fájlokat ebbe az új mappába.

  3. Helyezze át a "HealByLeaningOnWall.dll" fájlt a C: program fájlok (x86) Steam SteamApps common GrandTheftAutoV scripts addins mappát.

    A mappa a játék telepítésének módjától függően változik, de egy egyszerű trükk az, hogy biztosítson két fájlt: GTAV.exe és bink2w64.dll.

  4. Indítsa el a GTA V-t, és tesztelje a modot. Ha kibontotta a megfelelő mappába, akkor a falnak támaszkodva vissza kell tudnia állítani a HP-t.

    Tartsa szem előtt a " scripts addins" mappát, mivel ez a telepített modok többségének fő célja.


A Modding illegális?

Lehet, hogy online beszélgetéseket talál a modding törvényességéről. Igazság szerint ez kissé szürke terület.

A modok online videojáték-módokban történő használata nem törvénytelen, de sérti a játék szolgáltatási feltételeit, és a Rockstar Games fióktiltását vonhatja maga után. Eközben a modok értékesítése törvénytelen, mivel az engedély nélküli kereskedelemhez szerzői joggal védett és védjeggyel ellátott tartalmat használ.

A szórakozásból modding azonban teljesen rendben van. A játékon belüli fájlok megváltoztatása, hogy körbevezethesse a rakéta-meghajtású Thomas Tank Engine-t, nem fog börtönbe kerülni. Tartsa a moddingot az egyjátékos módra korlátozva, és nincs miért aggódnia.