STA fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az STA fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl valószínűleg egy Adobe Photoshop Match Color Image Statistics fájl. A Photoshop STA fájlokkal menti a képbeállításokat, például a fényerőt, a színintenzitást és a fakulást, hogy ugyanazok az értékek alkalmazhatók legyenek egy másik képre vagy rétegre.


Az STA fájlok egyéb lehetséges felhasználási módjai

A Multiple Arcade Machine Emulator (MAME) szintén az STA kiterjesztést használja a MAME Saved State fájlformátumukhoz. Az emulátor a formátumot használja egy számítógépes szoftveren keresztül utánzott arcade játék teljes aktuális állapotának rögzítésére.

Amikor létrehoz egy MAME STA fájlt, az emulátor abban a pillanatban leállítja az összes játékmenetet (alapvetően mint a játék szüneteltetése), és újra felhasználhatja a fájlt a játék folytatásához ugyanott. Tehát a MAME használatával az STA fájl lehetővé teszi a fejlődés egyszerű leállítását és folytatását, amikor csak akarja.

Egyes STA fájlok ehelyett egyszerű szövegű ABAQUS Status fájlok lehetnek, amelyeket az Abaqus számítógéppel támogatott mérnöki szoftver használ.


Hogyan nyitható meg egy STA fájl

Feltéve, hogy az STA fájl egy Adobe Photoshop Match Color Image Statistics fájl, az Adobe Photoshop segítségével megnyitható (meglepetés!).

Bár a legtöbb fájl dupla kattintással (vagy duplán koppintva) megnyitható az alapértelmezett programban, ez nem fog működni a Photoshop STA fájlokkal. Helyette manuálisan kell megnyitnia az egyiket:

Győződjön meg róla, hogy az a kép, amelyre az STA fájlt alkalmazni szeretné, már meg van nyitva a Photoshop alkalmazásban, majd lépjen a Kép > Korrekciók > Match Color ... menü tétel. Válaszd a Statisztikák betöltése ... gombra kattintva kiválaszthatja a fényképre alkalmazandó STA fájlt.

Ugyanazon menü segítségével elkészítheti saját Képstatisztikai fájlját a Photoshop alkalmazásban - csak válassza ki a Statisztikák mentése ... gomb helyett.

Az STA fájlformátumú MAME Saved State fájlokat a MAME és az Extra MAME használja a Windows rendszerben, és a Mac operációs rendszer MAME OS X segítségével nyithatók meg.

Az ABAQUS Status fájlok csak szöveges fájlok, így azokat bármely szövegszerkesztő megnyithatja. A Dassault Systemes Abaqus szoftvercsomagja hozza létre ezeket az STA fájlokat, így azok megnyitására is használható.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni az STA fájlt, de ez nem megfelelő alkalmazás, vagy ha egy másik telepített programot szeretne megnyitni az STA fájlokért, olvassa el cikkünket arról, hogyan lehet megváltoztatni az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztési útmutatóhoz amiért ezt a változást végrehajtotta a Windows rendszerben.


STA fájl konvertálása

Az STA fájlok felhasználásának különböző módjai közül az egyetlen formátum, amely más fájltípusra konvertálható, a szöveges ABAQUS Status fájl. A szövegszerkesztő mentheti a fájlt más, csak szöveges formátumba, például TXT, HTML, RTF, PDF stb.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az STA fájl bármely más formátumra konvertálása azt eredményezi, hogy a fájl nem fog megfelelően működni az Abaqus-szal. Mivel a program kifejezetten az STA formátumot használja, valószínűleg nem ismeri fel a fájlt, ha más fájlkiterjesztés alatt van mentve.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

A fenti programok kipróbálása után valószínűleg nem tudja megnyitni a fájlt, mert rosszul olvassa a fájlkiterjesztést. Könnyű összekeverni egy STA fájl más fájlformátumát, ha a fájlkiterjesztések hasonlóak.

Például lehet, hogy a fájlja valójában az STP vagy SRT fájlkiterjesztéssel végződik, de mivel ezek a betűk annyira hasonlítanak az STA-ra, összetéveszti őket ezzel a fájltípussal, annak ellenére, hogy teljesen különböznek egymástól. Az ilyen fájlok STA-nyitóval történő megnyitása vagy fordítva nem tesz jót a legtöbb esetben.

Egy másik nagyon hasonló utótag az SAT, amelyet az ACIS SAT 3D Model fájlokhoz használnak. A SAT fájl megnyitható egy Adobe programmal - Acrobat DC -, az Adobe Photoshop alkalmazással azonban nem. Ha van SAT fájlja, akkor az a fenti STA nyitókkal nem fog működni.

Ha még nem fogott rá, az ötlet itt egyszerű: olvassa el újra a fájlkiterjesztést, és végezzen online keresést az utótaggal, hogy lássa, melyik program képes megnyitni vagy átalakítani azt a formátumot, amelyre szüksége van.