HTML írása MacIntosh TextEdit alkalmazással

Ha Mac-et használ, akkor nem kell HTML-szerkesztőt vásárolnia vagy letöltenie ahhoz, hogy HTML-t írjon egy weboldalhoz. Van egy TextEdit, egy tökéletesen funkcionális szövegszerkesztő a macOS operációs rendszerébe. Sok embernek csak erre van szüksége egy weboldal kódolásához - a TextEdit és a HTML alapvető ismerete.


Készítse elő a TextEdit alkalmazást a HTML használatához

A TextEdit alapértelmezés szerint gazdag szöveges formátumra vált, ezért a HTML írásához át kell váltania egyszerű szövegre. Itt van, hogyan: 

  1. Nyissa meg a TextEdit alkalmazásra kattintva. Keresse meg az alkalmazást a Mac képernyő alján található dokkolóban vagy az Applications mappában.

  2. Válasszon filé > Új a menüsávon.

  3. Kattints kialakított a menüsoron, és válassza a lehetőséget Készítsen sima szöveget sima szövegre váltáshoz.


A HTML fájlok beállításainak megadása 

A TextEdit beállításainak megadása úgy, hogy mindig HTML-fájlokat nyisson meg kódszerkesztő módban:

  1. Ha meg van nyitva a TextEdit, kattintson a gombra TextEdit a menüsoron, és válassza a lehetőséget preferenciák.

  2. Kattintson az Nyissa meg és mentse Tab.

  3. Kattints a doboz mellett A HTML-fájlokat HTML-kódként jelenítse meg formázott szöveg helyett.

  4. Ha gyakran tervez HTML-t írni a TextEdit alkalmazásba, mentse a sima szövegbeállításokat a gombra kattintva Új dokumentum fül a Nyissa meg és mentse fülre, és válassza a mellette található választógombot Egyszerű szöveg.


Írja és mentse a HTML fájlt

  1. Írja be a HTML-t. Óvatosabbnak kell lennie, mint egy HTML-specifikus szerkesztőnél, mert a hibák elkerülése érdekében nem lesznek olyan elemei, mint a címke befejezése és érvényesítése.

  2. Mentse a HTML-t fájlba. A TextEdit általában .txt kiterjesztésű fájlokat menti, de mivel HTML-t ír, a fájlt másként kell mentenie . Html.

    • Menj a filé menüben.
    • Válasszon Mentése.
    • Írja be a fájl nevét a Mentés másként mezőt, és adja hozzá a . Html fájlkiterjesztés.
    • Egy előugró képernyő megkérdezi, hogy hozzá kívánja-e adni a szabványos kiterjesztést . Txt a végéig. Választ Használja a .html parancsot.
  3. Húzza a mentett HTML fájlt egy böngészőbe a munkájának ellenőrzéséhez. Ha bármi látszik, nyissa meg a HTML fájlt, és szerkessze a kódot az érintett szakaszban.

Az alapvető HTML-t nem nagyon nehéz megtanulni, és nem kell további szoftvert vagy más elemet vásárolnia ahhoz, hogy feltegye a weboldalát. A TextEdit segítségével összetett vagy egyszerű HTML-t írhat. Miután megtanulta a HTML-t, olyan gyorsan szerkesztheti az oldalakat, mint egy drága HTML-szerkesztővel.