Javítsa ki a „Kamera nem sikerült” hibát a Samsung Galaxy eszközökön

A Samsung Galaxy digitális fényképezőgép és a Samsung Galaxy okostelefonok remek képeket készíthetnek. De mint minden elektronikus eszköz, néha a technológia sem akar megfelelően működni. Az egyik leggyakrabban előforduló hiba: "A kamera meghibásodott". Mit jelent ez pontosan, és hogyan lehet megjavítani? Az alábbiakban néhány lehetséges okot és megoldást találunk.

Ez a cikk hibaelhárítási lépéseket tartalmaz a Camera sikertelen hiba esetén mind a Samsung Galaxy digitális fényképezőgépen, mind a Samsung Galaxy okostelefonok beépített kameráin.


A kamera meghiúsult hibájának okai a Samsung készülékeknél

A Camera Failed hiba nem tartalmaz hibakódot vagy részleteket arról, hogy a kamera miért nem működik megfelelően. Ez megnehezíti a hibaelhárítást. Nem lehetetlen kijavítani, mivel a legtöbb esetben ez egy egyszerű szoftveres probléma. A hibát okozhatja a hiányos firmware-frissítés, elavult harmadik féltől származó alkalmazások vagy SD-kártya, amelyet a kamera hirtelen nem ismer fel.

A kamera meghibásodásának elhárítása a Samsung Galaxy fényképezőgépben

Lehet, hogy több stratégiát kell kipróbálnia a Camera Failed hiba elhárításához a Samsung Galaxy fényképezőgépen. Próbálja ki ezeket a lépéseket, a legegyszerűbbtől a legbonyolultabbig.

A hibaelhárítási lépések végrehajtása előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép akkumulátora teljesen fel van-e töltve. Néhány percet igénybe vehet, és ha az akkumulátor lemerül egy lépés végrehajtása közben, más hibákat tapasztalhat, és újra kell kezdenie a hibaelhárítási folyamatot.

  1. Indítsa újra a kamerát. Sok szoftverhibát okozó probléma megoldható egyszerű újraindítással. Tartsa nyomva a teljesítmény gombot a fényképezőgép kikapcsolásához. Ha ki van kapcsolva, hagyja a kamerát legalább 30 másodpercig ülni, mielőtt újra bekapcsolná.

  2. Bekapcsolás csökkentett módban. Ha a fényképezőgép csökkentett módban megfelelően működik, akkor valószínűleg egy harmadik féltől származó alkalmazás ütközik az eszköz szoftverével. Indítsa újra a kamerát, és távolítsa el a nemrégiben telepített vagy frissített harmadik féltől származó alkalmazásokat egyenként, amíg meg nem találja a problémát okozót.

    A csökkentett módba történő indításhoz a Gyors bekapcsolás funkciót ki kell kapcsolni. A gyors bekapcsolás kikapcsolásához lépjen a következő helyre: Apps > beállítások > teljesítmény majd érintse meg a gombot Gyors bekapcsolás letiltani.

  3. Törölje az alkalmazás gyorsítótárát és az alkalmazás adatait. A gyorsítótár törlése után indítsa újra a kamerát, és tesztelje, hogy eltűnt-e a hiba.

  4. Formázza újra az SD-kártyát. Előfordul, hogy a Samsung Galaxy kamera hibát észlel az SD-kártya olvasása közben, ami a Camera Failed hibát okozhatja. A kártya újraformázása megoldhatja a problémát.

    Az SD-kártya formázása törli az összes adatot. Ha nem akarja elveszíteni a kártyán lévő képeket, az újraformázás előtt helyezze át a fájlokat a számítógépére SD-kártyaolvasóval.

  5. Frissítse manuálisan a fényképezőgép firmware-jét. A frissítés javíthatja a tapasztalt problémát.

    A lépés megkezdése előtt ellenőrizze a firmware verzióját a Samsung támogatási webhelyén elérhető verziókkal. Ha a legfrissebb van, hagyja ki ezt a lépést.

  6. Végezzen kemény visszaállítást. Ez visszaállítja a fényképezőgép gyári beállításait.

    Ha a gyári beállítások visszaállítását választja, akkor a belső tárhelyen lévő alkalmazások, képek és adatok elvesznek. A visszaállítási folyamat megkezdése előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot ezekről az elemekről, ha a fényképezőgépen bármi olyan tárolódik, amelyet nem lehet könnyen kicserélni.

  7. Kaphat segítséget. Ha ezen opciók egyike sem állítja vissza a fényképezőgépet, további segítségért forduljon a Samsung ügyfélszolgálatához. Elérhetőségük a weboldal alján található.


A fényképezőgép sikertelen hibájának kijavítása a Samsung Galaxy okostelefon kamerákban

A Samsung Galaxy okostelefonok ugyanazt a Camera Failed hibát tapasztalhatják, amely a Samsung Galaxy kamerákat sújtja. De néhány hibaelhárítási lépés eltér. Ezeket vázoljuk alább.

Néhány szolgáltató a Galaxy platform tetejére telepíti szoftvereit, ami kis eltéréseket hozhat létre az alább felsorolt ​​lépésekben. Ha ilyen példával találkozik, kérjük, tudassa velünk a [email protected] címen.

  1. Indítsa újra a Galaxy okostelefont. Sok szoftverhibát okozó probléma megoldható egyszerű újraindítással.

  2. Ellenőrizze a rendszer- és alkalmazásfrissítéseket. Egy elavult operációs rendszer vagy alkalmazás a Camera Failed hibát okozhatja.

  3. Bekapcsolás csökkentett módban. Ezután ellenőrizze, hogy a fényképezőgép megfelelően működik-e. Ha mégis, akkor a probléma egy harmadik féltől származó alkalmazás lehet, amely ütközik a kamera szoftverével. Indítsa újra a telefont rendes módban, és távolítsa el a nemrégiben telepített vagy frissített harmadik féltől származó alkalmazásokat egyenként, amíg a probléma megszűnik. Lehetséges, hogy az egyes alkalmazások eltávolítása után újra kell indítania a telefont, hogy biztosítsa azok teljes eltávolítását.

    Harmadik féltől származó alkalmazások általában a Camera Failed hibát okozzák, ezért ne hagyja ki ezt a lépést.

  4. Törölje a kamera alkalmazás gyorsítótárát és a tárolási adatokat. A gyorsítótár törlése után indítsa újra a kamerát, és tesztelje, hogy a probléma megoldódott-e.

  5. Vegye ki, majd helyezze vissza a microSD-kártyát. Esetenként a Samsung Galaxy okostelefon kamerája hibát észlel a microSD kártya olvasása közben, ami a Camera Failed hibát okozhatja. Ha kéri, formázza újra a kártyát.

    A microSD-kártya újraformázása törli a kártyán lévő összes adatot. Ha vannak olyan képei vagy alkalmazásai, amelyeket nem akar elveszíteni, vigye ezeket a fájlokat a számítógépére egy microSD kártyaolvasó segítségével.

  6. Kapcsolja ki az intelligens tartózkodást. Ez a funkció az előlapi szelfikamerával figyeli arcának helyzetét, miközben hosszú ideig nézi a képernyőt anélkül, hogy hozzáérne. Mivel ez a kamerát használja, néha konfliktust okozhat, ha a hátsó kamerát akkor használja, amikor a Smart Stay aktív.

  7. Végezzen kemény visszaállítást. Ha eddig semmi sem működött, az utolsó próbálkozás a hard reset. Ez visszaállítja a telefon gyári beállításait, ami azt jelenti, hogy újra át kell élnie a teljes beállítási folyamatot, mintha egy teljesen új eszközről lenne szó.

    A gyári adatok visszaállítása minden alkalmazást és adatot töröl a telefonról. A gyári alaphelyzetbe állítás megkezdése előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot minden olyan információról, amelyet nem akar elveszíteni.

  8. Ha egyik lépés sem oldja meg a Camera Failed hibát a Samsung Galaxy okostelefonján, további segítségért forduljon a Samsung Mobile ügyfélszolgálatához.