Javítsa ki a Mac Mail problémáit ezekkel a hibaelhárítási útmutatókkal

Amikor az Apple Mail - az alapértelmezett e-mail alkalmazás a Mac-en - nem a várt módon működik, a problémát általában könnyű megoldani. A következőket kell tennie, hogy az e-mailek a megfelelő módon érkezzenek és ismétlődjenek.


A Mac Mail nem működik

Jellemzően a Mail-lel kapcsolatos problémák a helytelen konfigurációk miatt jelentkeznek, és az alkalmazás friss frissítésének szükségességére van szükség. A következetlen internetkapcsolatok és a postai szolgáltató kiesése miatt a Mail is leállhat.

Hős képek / Getty Images


Hogyan javítható a Mac Mail nem működik

A Mail alkalmazásával kapcsolatos problémák diagnosztizálásakor és kijavításakor a legjobb hely az Apple által biztosított eszközök. Innentől kezdve néhány konkrétabb megoldást nézünk meg az esetlegesen felmerülő problémákra.

  1. Használja az e-mail szolgáltatójának megfelelő beállításokat. A Mail általában automatikusan megkapja a megfelelő beállításokat, amikor megadja az e-mail fiókok adatait, de néha ezeket a beállításokat módosítani kell. A helytelen beállítások problémákat okozhatnak, az e-mail küldésének és fogadásának sikertelenségétől kezdve az olyan furcsaságokig, mint a halvány Küldés gomb. (Az SMTP-beállítások módosítása az utóbbi problémát kijavíthatja.) Lehet, hogy az olyan postai szolgáltatók, mint a Gmail és a Yahoo, megváltoztatták a beállításokat, vagy rosszul konfigurálta a beállításokat.

  2. Használja a Mail hibaelhárító eszközeit. A Mail beállítása és használata egyszerű. Az Apple kényelmes útmutatásokat kínál, amelyek végigvezetik a fiókok beállításához a Mail alkalmazásban. Az Apple néhány hibaelhárítási útmutatót is tartalmaz, amelyek segítséget nyújtanak, ha valami nem működik.

    A problémák diagnosztizálásának három fő asszisztense az Activity ablak, a Connection Doctor és a Mail naplók. Ezen hibaelhárítási segédletek használatának elsajátítása segíthet a levelezéssel kapcsolatos problémák gyors megoldásában.

  3. Javítsa meg a Mac kulcstartóját, és építse újra a postafiókját. Ez az útmutató a Mail új Mac számítógépre történő átviteléhez utasításokat tartalmaz ezekre az eljárásokra, amelyek segíthetnek az elfelejtett jelszavak, a helytelen üzenetek számának és a nem megjelenő üzeneteknek. Ez segíthet az e-mailek áthelyezésében is, ha erre valaha szüksége lenne.

  4. Készítsen biztonsági másolatot vagy helyezze át a névjegyeket. Ha a Mail nem írja be automatikusan az e-mail címeket, amikor beírja őket, készítsen biztonsági másolatot vagy helyezze át névjegyeit. Ez a probléma akkor merülhet fel, ha e-mailjeihez és naptáraihoz az iCloudon kívüli Google Drive, Dropbox vagy felhőalapú szolgáltatásokat használ.

  5. Szűrje a spamet. Ha túl sok levélszemétet kap, finomítsa a spamszűrőket. A Levél levélszemét-szűrők elég jól működnek a dobozból, de jobb spam-felismerést érhet el, ha néhány módosítást végez, és elmondja a levélszemét-rendszernek, hogy mely üzenetek helyesen azonosíthatók spamként, és melyek nem.

  6. Az iCloud Mail működése Mac gépen. Az iCloud felhőalapú szolgáltatásokat kínál macOS és iOS eszközökhöz. Ide tartozik a böngésző könyvjelzőinek és bejelentkezési adatainak szinkronizálása, valamint egy iCloud-alapú e-mail rendszer. A telepítés egyszerű. A Mail ismeri a legtöbb olyan beállítást, amelyre az iCloud-postafióknak szüksége van, így az iCloud-levelek működéséhez nem kell kiszolgálóneveket keresni.

  7. Ellenőrizze az internetkapcsolatot. Előfordulhat, hogy készüléke megszakította az internetkapcsolatát, vagy az internetszolgáltatója kimaradhat.