A Galaxy S9 Smart Pen használata

A Samsung Galaxy Note 9 2018 augusztusában kiadott S Pen-je frissítés volt a korábbi verziókhoz képest, és akkumulátort és Bluetooth-ot adott hozzá. Ezekkel az új fejlesztésekkel együtt megtartotta az S Pen összes funkcióját az előző verziótól, például az Élő üzenetek, a Gyors megjegyzések és a Képernyőírás funkciót. Íme, mit kell tudni a hozzáadott funkciókról és képességekről. 

Az itt szereplő információk a Samsung Galaxy Note 9 S Pen-jére vonatkoznak.

 A Samsung jóvoltából


Az akkumulátor teljesítménye az extra funkcionalitás érdekében

Az S Pen akkumulátora nehézkesnek tűnhet, de az újratölthető akkumulátor közvetlenül a tollba illeszkedik, anélkül, hogy megváltoztatná a toll méretét. Azok a felhasználók, akik jól érezték magukat az előző Note ceruzával, valószínűleg ugyanolyan könnyen megtalálják ezt. Bár kicsi, az akkumulátor teljes 30 percig jó, és kevesebb, mint egy perc alatt teljesen újratölthető.

Az elektromos S toll funkciói megváltoztathatják az S toll használatának módját, ami azt eredményezi, hogy gyakrabban kerül ki a hüvelyből. Annak elkerülése érdekében, hogy az S tollat ​​hátrahagyja vagy akár teljesen elveszítse, mindenképpen keresse fel a következőt: beállítások > Speciális funkciók > S Pen és váltson a Riasztó. Ha telefonja túl messzire kerül az S tolltól kikapcsolt képernyő mellett, riasztás hallatszik, amely emlékezteti Önt, hogy az S tollat ​​visszahelyezze a tokjába.

Még az akkumulátor lemerülése ellenére is az S Pen az előző verzió összes funkcióját kínálja. Csak akkor igényel áramot, ha távirányítós és alacsony energiafogyasztású Bluetooth üzemmódokban használja. Még akkor is lehetséges, hogy kikapcsolja az S tollat ​​ezekhez a funkciókhoz, ha a telefonján kevés az energiafogyasztás. Itt van, hogyan:

  1. Ugrás beállítások > Speciális funkciók > S Pen.

  2. A S Pen beállítások oldalon érintse meg a elemet S Toll távirányító.

  3. A tetején a S Pen Remote beállítási oldalon válthat az S Pen távoli funkciói között On és le a jobb felső sarokban található gomb segítségével. Kikapcsolt állapotban az S Pen továbbra is működik más, áramellátás nélküli funkciókkal.

  4. Alternatív megoldásként a S toll gomb a Értesítések ablakárnyékolás (a képernyő tetejétől lefelé húzással érhető el) az áramellátás funkcióinak be- és kikapcsolásához.


Távvezérlő szórakozáshoz

A 6.4 hüvelykes, nagy felbontású képernyő és a Galaxy Note 9 Dolby Atmos technológiával továbbfejlesztett hangzása tévézést és filmnézést, zenehallgatást és hangoskönyveket, valamint videók megtekintését teszi lehetővé a YouTube-on és más webhelyeken. Ráadásul az S Pen motoros kezelőszervei további beállítás nélkül kényelmesen irányítják a lejátszást.

Csak nyissa meg a kívánt szórakozást, és kezdje el a streaminget. Egyes alkalmazások, például a Spotify, még univerzális vezérlőkkel is rendelkeznek, ezért ha szüneteltetni szeretné zenéit, filmjeit, videóit és hangoskönyveit, egyszerűen nyomja meg az S toll gombját. A következő számra vagy dalra ugráshoz nyomja meg gyorsan kétszer a gombot.

Azt is beállíthatja, hogy az S Pen automatikusan megnyissa kedvenc szórakozását (vagy bármely más alkalmazást), amikor lenyomva tartja az S Pen gombot. Így állíthatja be.

  1. Ugrás beállítások > Speciális funkciók > S Pen > S Pen Remote. A képernyő elérésének alternatív módja a Értesítések ablaktábla, majd nyomja meg és tartsa lenyomva az S tollat Gyors hozzáférés gomb. Ez megnyitja a S Pen Remote beállító képernyő közvetlenül.

  2. Érintse meg a Tartsa lenyomva a tollgombot szakasz.

  3. A megnyíló opciók képernyőn be- és kikapcsolhatja az S Pen gombot, és ki is kapcsolhatja a funkciót, és kiválaszthatja, hogy melyik alkalmazást nyissa meg a művelet végrehajtása közben. Például, ha sokat használja a YouTube-ot, kiválaszthatja a YouTube ikont, hogy a YouTube automatikusan megnyíljon, amikor lenyomva tartja az S Pen gombot.

  4. Menjen vissza a kezdőképernyőre. Nincs szükség (és semmilyen módon) a változtatások mentésére.


Lődd le, mint egy profi

Kettős 12 MP-os kamerákkal a Note 9 kiváló minőségű fényképeket készíthet. Még jobb, hogy részese lehetsz nekik, ha az S Pen távvezérlő képességét használja. Alkalmazási műveletek akkor is működjön az S tollal, ha a fényképezőgép nem az az alkalmazás, amelyet megnyitni választott, amikor lenyomva tartja az S toll gombot.

Az alkalmazás műveletei a következők:

  • Fotózni: Első és hátsó kamerákhoz egyaránt használható.
  • Kapcsolja be a kamerát: Váltás az első és a hátsó kamera mód között.
  • Videofelvétel: Bármelyik fényképezőgéppel működik, a gomb megnyomásával (vagy két megnyomásával).
  • nem tesz semmit: Pontosan úgy, ahogy hangzik.

Az alkalmazás műveletei személyre szabhatók. Így teheti őket úgy, hogy pontosan úgy viselkedjenek, ahogy szeretné:

  1. Ugrás beállítások > Speciális funkciók > S Pen > S Pen Remote.

  2. Találj Háló, és ellenőrizze, hogy az S toll vezérlői be vannak-e kapcsolva.

    A gomb a bal oldalon kék színnel jelzi, hogy be van kapcsolva, és a jobb oldalon szürke, ha ki van kapcsolva.

  3. Koppintson a kék linkre Egyetlen sajtó.

  4. A App Action menü jelenik meg. Válassza ki azt a műveletet, amelyet meg akar tenni, ha a fényképezőgép használata közben egyszer megnyomja az S Pen gombot.

  5. Koppintson a kék linkre Dupla nyomás.

  6. A App Action menü jelenik meg. Válassza ki a kívánt műveletet, amikor a fényképezőgép használata közben kétszer megnyomja az S Pen gombot.

Beállításait automatikusan menti.


Termelékenység Stylus tollal

Az S Pen egyik legjobban várt funkciója a PowerPoint-prezentációk vezérlésének képessége. A Samsung DeX-szel párosítva, amely a Galaxy Note 9-et egy nagy képernyőhöz, vezeték nélküli billentyűzethez és egérhez köti, az S Pen irányítja a műsort.

PowerPoint-prezentáció vezérlése:

  1. Ha szükséges, csatlakoztassa a Samsung Galaxy Note 9 készüléket egy nagy képernyőhöz a DeX csatlakozó segítségével.

  2. Nyissa meg a PowerPoint prezentációt.

  3. Használja az S tollat ​​a prezentáció vezérléséhez.

A fényképezőgéphez hasonlóan testreszabhatja, hogy az S tollon található gomb miként vezérli a bemutatót. Menj beállítások > Speciális funkciók > S Pen > S Pen Remote és használja a App Action hivatkozások a PowerPoint alatt egyetlen vagy dupla megnyomás hozzárendelésével a prezentáció áthelyezéséhez a Következő dia or Előző dia. Természetesen lehetősége van arra is nem tesz semmit.

Ehhez hasonlóan használhatja ezeket a beállításokat és az S Pen-t egy Chrome böngésző, a Hancom Office Editor és néhány közösségi média alkalmazás, például a Snapchat vezérléséhez.

Az összes ilyen S Pen képességgel valószínűleg gyakran kihúzza a hüvelyéből. Annak elkerülése érdekében, hogy az S tollat ​​hátrahagyja vagy akár teljesen elveszítse, menjen a következő helyre: beállítások > Speciális funkciók > S Pen és váltson a Riasztó. Ha telefonja túl messzire kerül az S tolltól kikapcsolt képernyő mellett, riasztás hallatszik, amely emlékezteti Önt, hogy az S tollat ​​visszahelyezze a tokjába.