Hogyan lehet megkerülni a Google-fiók ellenőrzését Android-eszközökön

A legtöbb androidos eszköz aktiválásához egy Google-fiókra támaszkodik. Annak érdekében, hogy az eszközök biztonságosabbá váljanak, ha elveszíti vagy ellopják az eszközét, a Google az Android számára egy gyárilag visszaállított védelem (FRP) nevű biztonsági funkciót vezetett be.

Bár ez egy hasznos biztonsági funkció, igazi fájdalmat is okozhat, ha nem emlékszik a Google nevére és jelszavára, amelyet az eszköz beállításához használtak. Ezért időnként hasznos lehet tudni, hogyan lehet megkerülni a Google-fiók ellenőrzését.

Ez a cikk a Lollipop 5.1 vagy újabb operációs rendszerrel rendelkező Android-eszközökre vonatkozó utasításokat tartalmazza.


Hogyan működik a Google-fiók ellenőrzése és az FRP

A Google-fiók ellenőrzése egyszerű, de hatékony biztonsági módszer. Megköveteli, hogy egy új eszköz beállításakor meg kell adnia Google-fiókját, és egy e-mailben található linkre kattintva igazolnia kell, hogy Ön a fiók tulajdonosa. Elég könnyű.

Amit a legtöbb ember nem vesz észre, hogy alapértelmezés szerint, amikor Android-eszközét Google-fiókkal állítja be, alapértelmezés szerint engedélyezve van a Gyári alaphelyzetbe állítás funkció. Megakadályozza, hogy a gyári adatok visszaállítása után valaki hozzáférjen az eszközhöz (és ezért az eszközön található adatokhoz), hacsak a felhasználó nem tudja az utolsó Google-felhasználónevet és jelszót, amelyet az eszköz beállításához használtak. Tehát, ha elveszíti telefonját vagy ellopják, a vele végző személy csak akkor tudja elérni az eszközt, ha rendelkezik a bejelentkezési adatokkal.

Nagyszerű. Amíg nem lesz.


Amikor a gyári alaphelyzetbe állítás védelme NEM hasznos

Ha elveszíti vagy ellopja androidos eszközét, valószínűleg hálás lesz az FRP funkcióért. Ez hatékonyan használhatatlanná teszi a telefonját annak, aki ellopja. De mi van akkor, ha eladja a telefonját, és az új tulajdonos nem tud belemenni? Vagy mi van akkor, ha visszaállítja a telefonját, és akkor nem emlékszik a hitelesítő adatokra, amelyeket a telefon kezdeti beállításához használt (vagy csak más hitelesítő adatokat szeretne használni)?

Ekkor válik ismertté a Google-fiók ellenőrzésének megkerülésének ismerete. Sajnos ez nem egyenes folyamat, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használ.


A Google FRP Lock megkerülése

A Google Fiók-ellenőrzés és az FRP-zár megkerülése nem olyan egyszerű, mint a Beállítások megnyitása és a megfelelő opció feltöltése. Még az opció kikapcsolásához is számos lépés szükséges. És nem egy módja van ennek. Tudsz:

  • Tiltsa le az FRP-t.
  • Az igazolás kikerülése az eszköz visszaállításával (egyes eszközökön).
  • Kiiktatás ellenőrzése manőverek sorozatával a telepítés során (egyes eszközökön).
  • Kiiktatás ellenőrzése APK eszközzel.

Előfordulhat, hogy a különböző gyártók, például a Samsung, a Huawei, az Alcatel, az LG és sok más Android-eszközök nem pontosan tükrözik az alábbi szakaszok lépéseit. Előfordulhat, hogy az utasítások eltérnek az Ön által használt eszköztől. Ezeket azonban általában minden Android-eszközre alkalmazni kell, beleértve a telefonokat, táblagépeket és órákat is.


Hogyan lehet kikapcsolni a gyári beállítások visszaállítását a Google-fiók ellenőrzésének megkerüléséhez

Az FRP-védelem letiltása valószínűleg a legegyszerűbb módja annak biztosítására, hogy ne kelljen ezzel a problémával foglalkoznia. Ez a legegyszerűbb módszer a Google-fiók ellenőrzésének megkerülésére.

Az alábbi lépések végrehajtásával Google-fiókját teljesen eltávolítja eszközéről. Ide tartoznak a fiókhoz társított alkalmazások (Gmail, Google Assistant stb.).

  1. Ugrás beállítások.

  2. Válasszon Felhő és fiókok. (Egyes eszközökön ez lehet igazságos Fiókok és akkor kihagyja a következő lépést.)

  3. Érintse Fiókok.

  4. Keresse meg és koppintson rá Google fiók.

  5. Érintse Fiók törlése.

  6. Ha a rendszer kéri, hogy ellenőrizze, hogy el akarja-e távolítani a fiókját, koppintson a gombra Fiók törlése (Vagy Igen, Egyetértek, vagy bármi is a pozitív ellenőrzés).

  7. Fiókját eltávolítjuk.

Miután eltávolította a Google-fiókot, már nem kell foglalkoznia az FRP zárral. Ha valaki másnak adta el a telefonját, érdemes ezt megtennie, mielőtt kiszállítaná a telefont vagy átadná az új felhasználónak, hogy az új tulajdonos ne férhessen hozzá (vagy ne kelljen hozzá) fiók hitelesítő adatait a telefon elérése érdekében.


Az ellenőrzés visszaállítása az eszköz alaphelyzetbe állításával

Ha a fenti módszer a fiók eltávolítására nem működik, akkor visszaállíthatja telefonját a gyári alapértelmezésre, és a telepítési folyamat során a hálózati kapcsolat beállításai között mozoghat a Google-fiók (és a vele járó ellenőrzés) eltávolítása érdekében. azt).

Ezzel teljesen eltávolítja a Google-fiókját az eszközéről, valamint a hozzá kapcsolódó számos alkalmazást (Gmail, Google Segéd stb.).

  1. Végezze el az eszköz visszaállítási folyamatát. Amikor elérte a Google Fiók ellenőrzése képernyőt, nyomja meg a gombot Hát opció, hogy visszatérjen a vezeték nélküli hálózat kiválasztó képernyő.

  2. Érintse meg a Add Network opciót.

  3. Ban,-ben Hálózat neve (Vagy SSID) szövegmezőbe írjon be egy véletlenszerű betűket és / vagy számokat.

  4. Ezután nyomja meg és tartsa lenyomva az imént beírt karakterláncot a kiemeléséhez, és érintse meg az elemet Megosztás a megjelenő menüben.

  5. Válasszon Gmail a megjelenő megosztási lehetőségek listájáról.

  6. A következő oldalon érintse meg a elemet Bejelentés > App Beállítások.

  7. Válassza az oldal jobb felső sarkában található hárompontos menüt, majd válassza a lehetőséget Fiók.

  8. A rendszer kéri, hogy folytassa beállítások. Válaszd ki folytatódik ha ellenőrzésre kérik.

  9. In beállítások, választ Biztonsági mentés és visszaállítás > Gyári adatok visszaállítása.

  10. Google-fiókját a telepítés során eltávolítjuk, ideértve az FRP-zárat is.

A Google Fiók-ellenőrzés megkerülése a beállítás során

A fenti módszerhez hasonlóan ez a módszer lehetővé teheti a Google-fiók megkerülését a telepítési folyamat során az eszköz visszaállítása után. Ez egy kicsit jobban érintett, mint a fenti módszer, de ha ez nem működik, akkor valószínűleg ez is sikerülni fog.

Úgy tűnik, hogy ez a módszer hatékony a legtöbb típusú Android-eszközön, azonban vegye figyelembe, hogy a Google rendszeresen frissíti termékei biztonsági hibáit. Lehetséges, hogy ez megváltozhat, ha egy ilyen frissítés tárgyává válik.

  1. Hajtsa végre a gyári beállításokat a készüléken. Az Android verziójától függően a lépései eltérőek lehetnek, de a legtöbb eszköz esetében ezt az elérésével érheti el beállítások > Általános menedzsment or általános beállítások > vissza - lehet, hogy választania is kell Gyári adatok visszaállítása). Az Android 10 azonban ilyen: beállítások > rendszer > Részletes > Beállítások visszaállítása > Minden adat törlése (gyári visszaállítás).

  2. Menjen végig a telepítési folyamaton, amíg el nem jut a lehetőséghez Csatlakozás a Wi-Fi-hez.

  3. Amikor megjelenik az a képernyő, koppintson a Wi-Fi jelszó szövegmezőjére (de még ne írja be).

  4. Meg kell jelennie egy billentyűzetnek. A billentyűzeten tartsa lenyomva a gombot Szóköz.

  5. A megjelenő menüben válassza a lehetőséget Angol (amerikai) Google billentyűzet).

  6. Vissza kell térnie a Wi-Fi kapcsolat képernyőre. Most megadhatja a hálózat jelszavát.

  7. Folytassa a beállítási folyamatot, amíg meg nem jelenik a Google-fiók adatainak megadására vonatkozó kérdés. Ezen a képernyőn koppintson a szövegmezőbe az e-mail cím vagy telefonszám megadásához.

  8. Ezután a megjelenő billentyűzeten érintse meg és tartsa lenyomva a gombot @ szimbólum.

  9. A megjelenő menüből válassza a lehetőséget A Google billentyűzet beállításai.

  10. A következő képernyőn érintse meg a hárompontos menüt, majd válassza a lehetőséget Súgó és visszajelzés.

  11. Koppintson az egyik súgócikkre.

  12. Meg kell nyitnia egy weboldalt. Tartsa nyomva az oldal bármely szavát, amíg meg nem jelenik a menü, majd válassza a lehetőséget Webes keresés a menüből, és válassza a lehetőséget Google App.

  13. Ezután keressen beállítások a weboldalról.

  14. Az Autocomplete opció részeként a beállítások a fogaskerék ikonnak meg kell jelennie a rendelkezésre álló lehetőségek legördülő menüjében. Válassza ki.

  15. Válasszon Biztonsági mentés és visszaállítás.

  16. Érintse Gyári adatok visszaállítása.

  17. Most újra el kell végeznie a fiók beállítását. Amikor a rendszer kéri, hogy adja meg a Google-fiókja igazolását, akkor lehetősége van arra, hogy Tovább. Ezután át is ugorhat minden mást.

  18. Miután elérte a telepítés végét, képesnek kell lennie eszközének használatára a Google-fiók ellenőrzése nélkül.

A Google-fiók ellenőrzésének megkerülése APK eszközzel

A Google-fiók ellenőrzésének megkerülésének másik módja az, ha egy kis programot használunk, amely APK vagy Android Package Kit néven ismert, és amely telepít egy alkalmazást az Android-eszközünkre, hogy megkerüljék az Ön számára a Google-fiók ellenőrzését. Általában ez a legnehezebb módszer a fiókellenőrzés megkerülésére.

Az APK-k telepítése és használata kissé nehezebb, mint egy alkalmazás telepítése közvetlenül a telefonra. Az APK telepítésének és az alkalmazás telefonra történő telepítésének módja telefononként és alkalmazásonként eltérő, de az általános lépések a következők:

  1. Válassza ki a használni kívánt APK programot. Rengeteg közül lehet választani, köztük az FRPHijacker Tool (Samsung készülékekhez), az FRP Bypass APK, a DG Unlocker Tool vagy a GSM Flasher ADB Tool.

  2. Töltse le az FRP bypass eszközt egy USB meghajtóra. (Ezeket futtathatja PC-ről is, de könnyebb futtatni őket közvetlenül a készüléken.)

  3. Miután a letöltés befejeződött, csatlakoztassa az USB-meghajtót mobileszközéhez on-the-go (OTG) kábellel. Ezek olyan kábelek, amelyeknek egy női USB-vége és egy, az eszközhöz illeszkedő vége van.

  4. Keresse meg és telepítse az APK-t az USB-eszközről.

  5. A telepítés befejezése után hozzáféréssel kell rendelkeznie az eszköz beállításaihoz, hogy elvégezhesse a Google-fiókjának megkerüléséhez szükséges módosításokat.