Az elejtett kamera hibaelhárítása

Szenvedett már valaha egy leesett kamerát? Kevesebb érzés a világon betegebb. A rettegés elsöprő, és úgy tűnik, hogy a kamera földre érésének néhány másodpercje örökké tart, mégis tehetetlen vagy annak megakadályozásában. És már tudja, hogy a Photoshop alkalmazással töltött idő nem képes megjavítani a törött kamerát.

Annak ellenére, hogy félsz megtenni, valamikor fel kell vennie a lezuhant kamerát. Természetes ösztönöd az, hogy azonnal nyomd meg a bekapcsológombot, és ellenőrizd, hogy a digitális fényképezőgép túlélte-e az esést. Ha a digitális fényképezőgép nem működik, vagy úgy tűnik, hogy más módon működik, mint amit megszokott, tartsa a pánikot még néhány másodpercig karnyújtásnyira, és nézze meg ezeket az esetleges könnyen hozzáférhető elemeket -javítsd a problémákat.


Laza az elemtartó rekesz ajtaja

Ellenőrizze az elemtartót. Gyakori, amikor ledob egy kamerát, hogy a kamera testének leggyengébb pontja elnyeli az ütés nagy részét. Sok kamera esetében ez az elemrekesz ajtaja, amely az ősz folyamán kinyílhat. Egyes kamerák nem működnek megfelelően, ha az elemrekesz nyitva van.

Laza akkumulátor

Az akkumulátor továbbra is a helyén van, mint a fenti tipp. A kamera nem fog működni, ha az akkumulátor ősszel meglazul, ami előfordulhat.


Laza memóriakártya

A memóriakártya szorosan ül? Csakúgy, mint az akkumulátor esetében, a fényképezőgép rázkódása is meglazíthatja a kártyát, bár ez kevésbé gyakori, mint egy laza elem. És bár a legtöbb kamera legalább akkor kapcsol be, ha a memóriakártya hiányzik vagy hiányzik, néhányan nem feltétlenül ellenőrizzék ezt a lehetséges okot.

Ellenőrizze a kamera gombjait

Nézze meg alaposan a kamera gombjait és tárcsait. Be vannak állítva, mint általában? A fényképezőgépnek való ütközéskor a tárcsát olyan beállításhoz csavarhatja, amelyet soha nem használ, így úgy tűnik, mintha a fényképezőgép nem működne megfelelően. Nézze meg alaposan a gombokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az egyik nincs-e elakasztva annyiban, hogy mindig be van kapcsolva. 

Ellenőrizze a kamera testét

Felugrott a kamera teste? Néhány modellt úgy terveztek, hogy elnyelje a súlyos sokkot azáltal, hogy a külső panelt kissé meglazítja. Előfordulhat, hogy a kamera nem működik megfelelően, ha a kamera testének egy része laza. Leggyakrabban ezt a laza darabot visszapattinthatja, ha ezt óvatosan teszi. A fényképezőgép házának laza panelje különbözik a repedt paneltől, emiatt fény szivároghat be a fényképezőgép belsejébe, ami nem megfelelően megvilágított fényképeket okozhat.

Tesztelje újra a bekapcsológombot

Miután ellenőrizte a gyakori problémákat a fényképezőgép leejtése után, folytassa, és próbálja újra a bekapcsológombot keresztbe tett ujjakkal, miközben természetesen továbbra is megfelelően tartja a fényképezőgépet! Ne felejtsen el nyakat vagy vállpántot használni. Ezeket kifejezetten a fényképezőgép megmentésére tervezték, ha kicsúszik a kezedből.

Ha úgy tűnik, hogy sok problémája van a fényképezőgép ledobásával, érdemes az egyik legjobb vízálló fényképezőgépet figyelembe venni, amelynek külseje is szinte mindig kemény, lehetővé téve számukra, hogy több cseppet is túléljenek. Ezek a kamerák a képminőség szempontjából általában nem jeleskednek, de nem hagyják el ezt a beteges érzést, ha átsiklik az ujjain.