Keresse meg a legjobb FM frekvenciákat autójához

Az FM-adók az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb módszer az iPhone sztereó zenehallgatására az autórádión, de egy nagy hátrányuk van: az FM-interferencia. A megfelelő használatukhoz meg kell találni egy interferencia nélküli frekvenciát. Ez a folyamat egyszerű, ha olyan vidéken él, ahol nincs sok verseny a rádiófrekvenciákért. De ha egy városban élsz, a világos frekvencia megtalálása nehezebb.


FM interferencia és az FM tunerek működése

Az FM-adók úgy működnek, mint apró rádiók, és az iPhone-ról vagy a mobil zenelejátszóról sugároznak hangot normál FM frekvencián, amelyet az autó sztereóján hangol be. Állítsa az adót 89.9 FM-ra, állítsa rá a rádiót erre a frekvenciára, és hallania kell a zenéjét.

Francesco Marino / Getty Images

Az adók gyengék és csak néhány métert tudnak sugározni. Ez jó és rossz is. Jó, mert nem akarja, hogy az autópályán a melletted lévő kocsiban lévő adó felülírja a jelét. De rossz, mert a gyenge jelek kiszolgáltatottak az interferenciának. Ha rádióállomás sugároz a választott frekvencián, akkor valószínűleg megakadályozza, hogy hallja a zenéjét. Az interferencia akár a közeli frekvenciákon is előfordulhat. Például a 89.9-es rádióállomás használhatatlanná teheti a 89.7-et és a 90.1-et az adó hangja számára is.

Zavarmentes frekvenciákat találni álló helyzetben nem olyan nehéz, de egy mozgó autóban az FM-adókkal jól működő frekvenciák vezetés közben folyamatosan változnak.


Eszközök a nyitott FM frekvenciák megkereséséhez

Az alábbiakban felsorolt ​​három eszköz segíthet megtalálni az FM-adóval együtt használandó nyitott FM frekvenciákat, bárhol is legyen, az Ön tartózkodási helye és a nyitott csatornák adatbázisai alapján. Használja őket utazás közben, hogy megtalálja a zenei frekvenciát.

  • ClearFM: Ez az ingyenes iOS alkalmazás az iPhone GPS-funkcióival határozza meg tartózkodási helyét, és megadja a legjobb nyitott frekvenciákat az aktuális területen. Az egygombos keresés egyszerűsége és az alkalmazás teljesítménye együttvéve azzal, hogy nincs szükség webhelylátogatásra, vonzóvá teszi ezt.
  • Rádiókereső: A Rádiókereső webhely segít megtalálni a nyílt jeleket város, állam és irányítószám szerint. Ha okostelefonján keresi fel, akkor az okostelefon GPS-jével meghatározhatja pontos tartózkodási helyét, és állomáshelyeket javasolhat az Ön tartózkodási helye alapján.
  • SiriusXM Channel Finder: A SiriusXM műholdas rádió fenntartja az FM Channel Finder weboldalt a vállalat hordozható és egyébként műszerfal nélküli rádióinak tulajdonosai számára. Ennek használatához azonban nem kell műholdas rádió. Csak írja be irányítószámát, és a webhely öt javaslatot kínál a közeli frekvenciák tisztázására.