AZW fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

Az AZW fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy Kindle eBook Format fájl, amely valójában csak egy MobiPocket eBook fájl, amelyet (általában) DRM-védelemmel védettek, és átneveztek a MOBI vagy a PRC részéről.

Az AZW fájlokat az Amazon Kindle eBook olvasó készülékein használják, így valószínűleg látni fogja ezt a fájltípust, amikor e-könyveket tölt le az internetről, vagy amikor Kindle könyveket tölt át számítógépére.

Az ilyen típusú eBook fájlok tárolhatnak például könyvjelzőket, kommentárokat, utoljára olvasott pozíciókat, oldalszámokat, amelyek korrelálnak a könyv fizikai változatával, és még sok mást.

Az újabb Kindle készülékek a KF8 formátumot használják az e-könyvek számára.


AZW fájl megnyitása

A letöltött AZW fájl megnyitható a Windows, Mac és Linux ingyenes Caliber programjával, valamint az Amazon ingyenes Kindle Previewer programjával.

Az Amazon Send to Kindle e-mail szolgáltatásával megnyithatja az AZW fájlokat (és más eBook formátumokat) Kindle eszközein és elolvashatja az alkalmazásokat úgy, hogy először egy e-mailhez csatolja, majd elküldi az Amazon fiókjába. Ez egy egyszerű módszer az AZW könyvek olvasására a Kindle eszközön, és az alkalmazás olvasására, miután letöltötte őket.

Amint az AZW fájl megtalálható az Amazon-fiókjában, természetesen megnyitható az Amazon Kindle eBook olvasó eszközével. Az AZW fájl Kindle nélküli megnyitása az Amazon ingyenes Kindle Cloud Reader programján keresztül lehetséges, amely bármilyen platformon bármilyen webböngészőből működik.

Ezenkívül az Amazon ingyenes Kindle olvasó alkalmazásokat kínál Windows és Mac PC-khez, valamint a legnépszerűbb táblagépeket és okostelefonokat. A Windows program például meg tudja nyitni az AZW fájlokat, amelyek a számítógépén vannak, még akkor is, ha nem az Amazon-fiókjában vannak.

Az Amazon Kindle natív módon támogatja a különféle kép- és eBook fájlformátumokat is. Az Ön által támogatott nem AZW formátumok attól függenek, hogy melyik Kindle van (Kindle, Kindle Fire, Kindle Paperwhite, Kindle Touch, Kindle billentyűzet stb.). Tudjon meg többet a Kindle megfelelő súgó oldalán az Amazon Kindle ügyfélszolgálatán vagy az eszköz kézikönyvében.


AZW fájl konvertálása

Az AZW fájl konvertálása másik eBook formátumra (vagy más formátum AZW formátumra alakítása) a legegyszerűbb a Caliber telepítésével. Nem csak olyan népszerű formátumokat támogat, mint az EPUB, MOBI, PDF, AZW3 és DOCX, hanem PDB, RTF, SNB, LIT és más formátumokat is.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az AZW fájlok többségét az Amazon DRM védi másolással, ami azt jelenti, hogy a Caliber nem tudja megnyitni vagy átalakítani őket. Vannak módszerek a DRM-védelem eltávolítására az AZW fájlokból, de figyelembe véve a DRM-eltávolítással kapcsolatos jogi (lakóhelyétől függően) és etikai szempontokat, nem vagyunk kényelmesen összekapcsolva Önt ezen módszerek bármelyikével.

Van néhány ingyenes fájlkonvertáló szoftverprogram és online szolgáltatás is, amelyek segítségével átalakíthatja az AZW fájlt más formátumba. A Zamzar a kedvenc ingyenes AZW átalakítónk, mert webböngészőben működik, nagyon egyszerűen használható és érthető, és támogatja a sokféle e-könyv formátumra konvertálást.

A fájlkiterjesztést (például az AZW fájlkiterjesztést) általában nem módosíthatja olyanra, amelyet a számítógép felismer, és elvárja, hogy az újonnan átnevezett fájl használható legyen. A legtöbb esetben a tényleges fájlformátum-átalakításra van szükség a fent leírt módszerek egyikével. Azonban az DRW által nem védett AZW fájlokat átnevezhetjük .mobi vagy .prc fájlokra, és bárhol használhatjuk azokat, ahol a MOBI és a PRC fájlok támogatottak.