Link beillesztése e-mailbe Mac OS X Mail használatával

Weboldalra mutató link beszúrása egyszerű a Mac for Mail alkalmazásban. Csak másolja a weboldal URL-jét a böngésző címsorából, és illessze be az e-mail törzsébe.

Néha azonban az, ahogyan a Mail formázza a kimenő üzeneteket, ütközik azzal, ahogy a címzettek ténylegesen olvassák őket, és ez akár meg is bonthatja az elküldeni kívánt linket. Az egyik megoldás egy hiperhivatkozás létrehozása.


Hiperhivatkozás létrehozása Rich Text e-mailekben a macOS Mail programhoz

2: 20

Kattintható link hozzáadásához gazdag szövegként kell összeállítania az üzenetet. Ez az összes Mac számítógép Mail alkalmazásában működik.

  1. Nyisd ki Levél és indítson új üzenetet.

  2. A menüsoron válassza a lehetőséget kialakított > Gazdag szöveg készítése hogy szövegét gazdag szöveges formátumban állítsa össze. (Ha csak a Sima szöveg létrehozása lehetőséget látja, akkor az e-mailje már be van állítva gazdag szövegként, és nem kell semmit tennie.)

  3. Írja be az üzenetet, és jelölje ki azt a szót vagy kifejezést, amelyet hiperhivatkozássá szeretne alakítani.

  4. Alatt szerkesztése menüből válassza ki Link hozzáadása ...

  5. Megjelenik egy doboz, és kérni fogja a linket. Illessze be az URL-t és válassza a lehetőséget OK.

A hivatkozott szöveg megjelenése megváltozik, jelezve, hogy link. Amikor az e-mail címzettje rákattint a linkelt szövegre, megnyílik a weboldal.


Hiperhivatkozások létrehozása URL-ekre egyszerű szöveges e-mailekben

A Mac Mail nem helyez kattintható szöveges linket az e-mail egyszerű szöveges változatába, mivel az egyszerű szöveges formátum jellegénél fogva nem támogatja a szöveges hivatkozásokat. Ha nem biztos abban, hogy a címzett el tudja-e olvasni a gazdag vagy HTML formátumú e-maileket, illessze be a linket közvetlenül az üzenet törzsébe, ahelyett, hogy szöveget kapcsolna hozzá. Kövesse az alábbi lépéseket, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy a Mail nem "bontja" a linket:

  • Illessze be az URL-t egy saját sorra.
  • Ha az URL hosszabb, mint 69 karakter, használjon olyan szolgáltatást, mint a Bitly vagy a TinyURL az URL rövidítéséhez. A Mail 70 karakteres sorokat bont. Ha a törés egy URL közepén történik, akkor a linkre nem lehet kattintani.

Hogyan szerkesszünk vagy távolítsunk el egy linket egy macOS levelező üzenetben

Ha meggondolja magát, megváltoztathatja vagy eltávolíthatja a hiperhivatkozást a macOS Mail alkalmazásban:

  1. Kattintson bárhová a linket tartalmazó szövegben.

  2. Alatt szerkesztése menüből válassza ki Link szerkesztése.

  3. választ Link eltávolítása > OK. A link eltűnik a kiemelt szövegből.