Mi a Bitly? Bevezetés a Social Link Sharing Toolba

A Bitly leginkább arról ismert, hogy népszerű URL link rövidítő, de ez még nem minden. Amellett, hogy havonta több milliárd kattintást kezel a weblinkekre, a Bitly egy hatékony online marketing eszköz is, amelyet nyomon követnek, megtekintik a webhelyre utalásokat és képet kapnak arról, hogy mely földrajzi helyekről érkezik a legtöbb kattintás.


A Bitly használata egyszerű URL-link rövidítőként

Web / Theresa Chiechi 

Ha felkeresi a Bitly webhelyet, beilleszthet egy linket a képernyő közepén lévő mezőbe, hogy automatikusan lerövidüljön. A mező automatikusan megjeleníti az újonnan lerövidített linket, egy gombot annak egyszerű másolásához, a link tartalmának összefoglalását, a kattintások számát és a Bitly-hez való csatlakozás lehetőségét, így minden rövidített linkjét elmentheti és figyelemmel kísérheti.

Ha csak annyit szeretne tenni, hogy a Bitly-t használja a link lerövidítése érdekében, így könnyebb megosztani, akkor ezt nem teheti meg anélkül, hogy regisztrálna felhasználóként. De ha szeretné rendezni rövidített linkjeit, a jövőben újra hozzáférhet a linkjeihez, és nyomon követheti az ezekre a linkekre leadott kattintásokat, akkor valószínűleg jó ötlet a regisztráció egy ingyenes felhasználói fiókra.


Bitly használata ingyenes számlával

Ingyenes felhasználói fiókkal csak a A Bitlinkjeit fülre. Az Irányítópult, az Egyéni Bitlinkek és a OneView lapok használatához prémium fiókra kell frissíteni.

A Bitlinkjei lapon egy oszlopdiagram jelenik meg, amely megmutatja az elmúlt héten létrehozott Bitlinkek számát (vagy nagyobb / kisebb dátumtartományt, ha a jobb felső sarokban található dátumokkal testreszabja), valamint egy rövid összefoglalót az összes kattintásról , a felső hivatkozók és a felső hely a képernyő bal felső sarkában.

Ez alatt a bal oldalon láthatja a Bitlinks hírcsatornáját. Válasszon egy Bitlink-et a részletek összefoglalásának megtekintéséhez a jobb oldalon.


Bitlinkek létrehozása a Bitly webhelyen

Új Bitlink létrehozásához vigye az egérmutatót a narancs fölé Teremt gombot és válassza ki Bitlink a legördülő menüből. A képernyő jobb oldalán megjelenik egy mező, ahová beilleszthet egy hosszú linket, és automatikusan láthatja, hogy a link Bitlink lesz.

Ha szeretné, testreszabhatja a Bitlink utolsó néhány karakterét. Ha készen áll a Bitlink használatára, válassza a ikont másolat gombra másolni és beilleszteni valahova, vagy a Megosztás gombra, hogy megossza a Twitteren vagy a Facebookon.


A Bitlinkjeinek kezelése

Amikor új Bitlinket hoz létre, az bekerül a Bitlinks hírcsatornájába (a legfrissebb felül, a legrégebbi pedig alul van), így később bármikor visszautalhat rá. A bal alsó sarokban található bármelyik linkre kattintva megtekintheti annak részleteit a jobb oldalon, beleértve az oldal címét, amelyre hivatkozik, a másolás / megosztás / szerkesztés gombjaival, a forgalmi statisztikákkal, a hivatkozókkal és a helyekkel.

Ahhoz, hogy a Bitlinkjeit rendezve tartsa a további felvételekor, bejelölheti vagy elrejtheti a hírcsatornában lévő Bitlink melletti jelölőnégyzetet. A tetején található keresősáv segítségével kulcsszavak vagy címkék alapján találhat konkrét Bitlinkeket.

Bitly nyilvános API-ja

Észrevehetett más népszerű online webhelyeket és eszközöket, amelyek automatikusan beépítik a Bitlinkeket a funkcióikba. Ez azért van, mert a Bitly nyílt nyilvános API-t kínál, hogy harmadik fél szolgáltatásai kihasználhassák annak előnyeit.

Bitly Tools

Feltétlenül nézze meg a Bitly eszközeit, ha rengeteg bitlinket hoz létre és oszt meg. Tudsz:

  • Adja hozzá a böngészőbővítményt a kívánt böngészőhöz (Safari, Chrome vagy Firefox)
  • Húzza a könyvjelzőt a könyvjelzősávra.
  • Töltse le az iPhone vagy Android alkalmazást.
  • Adja hozzá a WordPress beépülő modult a WordPress webhelyéhez.

Saját márkás rövid domain használata

Nem elégedett a bit.ly URL-lel? Nincs mit!

A Bitly elég sokoldalú ahhoz, hogy támogassa a márkás rövid domaineket, amelyeket egy domain regisztrációtól vásárol. Például még azelőtt, hogy az About.com DotDash.com lett, márkanévvel ellátott rövid domainje, az abt.com volt.

A Bitly végigvezeti a márkás rövid domain beállításának folyamatán, hogy működjön együtt a platformmal, hogy nyomon követhesse kattintásait és statisztikáit, akárcsak egy szokásos Bitlink. Amikor új Bitlinket hoz létre a Bitlyben, egyszerűen válassza a lehetőséget bit.ly a hosszú URL mező fölött válthat a saját márkás domain használatára.