Hogyan lehet eltávolítani a Malwarebytes programot bármilyen számítógépről

Egyes felhasználók úgy találják, hogy a népszerű Malwarebytes túl erőforrásigényes, vagy a próbaidőszak lejárta után versenytárs termékkel akarnak együtt járni. Ha úgy döntött, hogy a rosszindulatú programok nem az Ön számára szólnak, ismerje meg, hogyan távolíthatja el a Malwarebytes alkalmazást Mac vagy Windows számítógépéről.

Ha eltávolítja a Malwarebytes programot, ne feledje, hogy fontos, hogy a rendszerében mindig legyen valamilyen típusú víruskereső szoftver (még Mac gépeken is). Ha egy másik víruskereső programot keresel, rengeteg dolgot kell megfontolnod.


Hogyan lehet eltávolítani a Malwarebytes Mac-en

A Malwarebytes könnyen eltávolítható Mac-en. Csak annyit kell tennie, hogy megtalálja az eltávolító funkciót a Súgó menüben.

  1. A konfliktusok elkerülése érdekében kapcsolja ki a Mac-en futó összes más víruskereső szoftvert.

  2. Nyissa meg a Malwarebytes alkalmazás.

  3. választ Segítség a Malwarebytes menüsorban És válasszon Távolítsa el a Malwarebytes alkalmazást a menüből.

  4. Amikor a rendszer kéri az eltávolítás folytatását, kattintson a gombra Igen. Az eltávolítás folytatásához meg kell adnia az adminisztrátori jelszót.

    Ennyi: A Malwarebytes eltávolításra kerül a számítógépéről. Nem fog értesítést kapni az eltávolításról, de ellenőrizheti az Applications mappát, hogy ellenőrizze, hogy a termék eltűnt-e.

Annak ellenére, hogy a Malwarebytes eltávolításra került, előfordulhat, hogy maradtak fájlok a számítógépén. Ha teljesen megszabadítja a rendszert ezektől a fájloktól, használjon olyan terméket, mint az App Cleaner & Uninstaller, amely eltávolítja ezeket a maradványokat a rendszerből.


Hogyan lehet eltávolítani Malwarebytes a Windows rendszeren

A Malwarebytes eltávolítása Windows rendszerből szinte ugyanolyan egyszerű, mint Mac-ből.

  1. Az ütközések elkerülése érdekében kapcsolja ki a rendszeren futó egyéb víruskereső szoftvereket.

  2. Írja be a "Vezérlőpult" parancsot a keresőmezőbe, majd válassza a lehetőséget Control Panel megnyitni.

  3. választ Uninstall a program.

  4. A programok listájában görgessen lefelé, és kattintson duplán Malwarebytes az eltávolítás megkezdéséhez.

  5. választ Igen amikor a rendszer kéri az alkalmazás eltávolítását.

  6. Válasszon Igen a számítógép újraindításához az eltávolítási folyamat teljes befejezéséhez.

    Annak ellenére, hogy a Malwarebytes eltávolításra került, előfordulhat, hogy maradnak fájlok vagy rendszerleíró kulcsok a számítógépen. Ha teljesen megszabadítja a rendszert ezektől a fájloktól, használhatja a Malwarebytes Clean Uninstall Tool eszközt vagy egy harmadik fél erre a célra tervezett szoftvert.


Mi a teendő, ha a Malwarebytes nem kerül eltávolításra?

A Malwarebyes eltávolítása általában egyszerű folyamat. Ha problémákba ütközik, próbálkozzon az alábbi hibaelhárítási tippekkel:

  1. Az eltávolítási folyamat végrehajtása előtt zárjon be minden nyitott alkalmazást, beleértve a rendszeren esetlegesen futó egyéb víruskereső termékeket is.

  2. Győződjön meg arról, hogy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező felhasználóként van bejelentkezve azon a számítógépen, amelyről a Malwarebytes programot próbálja eltávolítani.

  3. Ha továbbra is problémái vannak a Malwarebytes eltávolításával, kérjen segítséget a Malwarebytes webhelytől. Cseveghet egy technikussal, vagy támogatási jegyet küldhet segítségért.