Másolja a dokumentumokat az iPad oldalain, hogy sablonként használhassa őket

Az iPad-hez készült Pages iOS verziója sablonokat tartalmaz az új dokumentumokhoz, és új dokumentumokat készíthet a semmiből. Sajnos az iPad oldalai nem kínálnak lehetőséget saját sablonok létrehozására.

Ezt a korlátozást azonban továbbra is megkerülheti úgy, hogy lemásolja egy régi dokumentumot, és a másolat használatával létrehozza az új dokumentumot. Ha egy Mac asztali számítógép vagy laptop van, és van rajta Pages, akkor ott is létrehozhat sablonokat, és importálhatja azokat az iPad oldalaiba.


Dokumentum sokszorosítása az iPad oldalain

Pages-dokumentum másolásához az iPaden kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

  1. A dokumentumkezelő képernyőn koppintson a jobb felső sarokban található Szerkesztés elemre.
  2. Koppintson a másolni kívánt dokumentumra.
  3. A bal felső sarokban koppintson arra a gombra, amely plusz előjelű papírkötegnek tűnik.

A dokumentum másolata megjelenik a dokumentumkezelő képernyőn. Az új dokumentum megosztja az eredeti nevét, de tartalmazni fogja a "copy #" szót is, hogy megkülönböztesse az eredetitől.


Az Oldalakon létrehozott saját sablonok hozzáadása a Mac-en

Noha nem hozhat létre sablonokat közvetlenül az iPad oldalaiban, a Mac laptop vagy az Asztal oldalai között létrehozhatja saját sablonjait az Oldalakhoz, majd felhasználhatja azokat az iPad oldalainak iOS verzióján. A saját Pages sablon használatához iPaden először el kell mentenie a sablont egy olyan helyre, amelyhez az iPad hozzáférhet. Ezek a helyek a következők:

  • iCloud meghajtó
  • Google Drive
  • A Microsoft OneDrive

Az iPadhez való hozzáférés érdekében a sablonok mentésének legegyszerűbb helye az iCloud Drive, mivel valószínűleg engedélyezi az iCloud hozzáférést mind a Mac, mind az iPad készüléken.

Miután feltöltötte a Mac-en létrehozott sablont a fent felsorolt ​​helyek egyikére, kövesse az alábbi lépéseket iPad-jén a hozzáféréshez:

  1. Az Oldalak dokumentumkezelő képernyőn érintse meg a ikont több szimbólum a bal felső sarokban.
  2. Koppintson arra a helyre, ahová a Mac-ből készült sablont mentették (pl. ICloud Drive). Ez megnyitja ezt a tárolási helyet.
  3. Navigáljon a sablonfájl és érintse meg.
  4. A rendszer felkéri, hogy adja hozzá a sablonját a Sablonválasztóhoz. Koppintson a hozzáad, és a Sablonválasztó oldalra kerül, ahol a sablon most található.
  5. Érintse meg a sablon hogy kinyit egy példányt.

Miután a sablon hozzá lett adva a Sablonválasztóhoz, újból felhasználható lesz, amikor csak szüksége van rá.