Microsoft Word sablonok létrehozása és használata

A sablon egy Microsoft Word dokumentum, amely bizonyos formázással rendelkezik, például betűtípusokat, logókat és sortávolságot. Sablonok léteznek sokféle dokumentumhoz, például pártmeghívókhoz, szórólapokhoz és önéletrajzokhoz. Kiindulópontként használhatók, ha egy adott típusú dokumentumot szeretne létrehozni anélkül, hogy elölről indulna. A Word több száz ingyenes sablont kínál az Ön számára, vagy létrehozhat saját. Ez az útmutató útmutatásokat kínál mindkettőhöz.

A cikk utasításai a Microsoft Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 és Word 2013 szoftverekre vonatkoznak.


Hogyan nyitható meg egy Word sablon

Egy sablont csak pár lépésben nyithat meg.

  1. Nyissa meg a Word alkalmazást. Ugrás a szalagra, válassza ki filé, Majd válassza ki Új.

  2. Válasszon sablonstílust.

  3. A sablon előnézeti képernyőn válassza a lehetőséget Teremt.

  4. Ha a főképernyőn látható lehetőségek egyike sem tetszik, válassza a képernyő tetején található kategóriák egyikét, vagy használja a keresősávot a kereséshez.

  5. Miután megnyitott egy sablont, cserélje le a helyőrző szöveget a sajátra, vagy kezdje elölről az üres területeken. Képeket is felvehet a kép helyőrzőinek helyettesítésére.

    A meglévő szöveg cseréjéhez válassza ki, és írja be a saját szövegét. Kép cseréjéhez kattintson a jobb gombbal a képre, és válassza a lehetőséget Kép módosítása.

  6. Mentse a fájlt leíró névvel.


Hogyan készítsünk Word sablont

Létrehozhat saját egyéni Word sablont is. Itt van, hogyan:

  1. Nyissa meg a Word alkalmazást, majd lépjen a szalagra, és válassza a lehetőséget filé.

  2. választ Új > Üres dokumentum.

  3. Adjon hozzá tetsző elemeket, például a vállalkozás nevét és címét, logóját és egyéb elemeket. Kiválaszthatja a betűtípusokat, a betűméreteket és a betűszíneket is.

  4. Miután a dokumentumot a kívánt módon formázta, lépjen a szalagra, és válassza a lehetőséget filé > Mentés másként.

  5. Írja be a sablon leíró nevét, válassza ki a Fájl típus legördülő nyíl és válassza a lehetőséget Szó sablon (* .dotx), Majd válassza ki Megtakarítás.

  6. Ha a sablon alapján új dokumentumot szeretne létrehozni, nyissa meg a sablont, adjon neki új nevet, és szerkessze a dokumentumot az új információkkal együtt.