A Word Count megjelenítése a Microsoft Word alkalmazásban

Lehet, hogy tudnia kell, hogy hány szó szerepel a Microsoft Word dokumentumban egy iskolai vagy munkahelyi feladathoz, vagy meg kell felelnie egy blogbejegyzés vagy más dokumentum közzétételi követelményeinek. A Microsoft Word gépelés közben megszámolja a szavakat, és ezeket az információkat egyszerű formában jeleníti meg a dokumentumablak alján található állapotsorban. A karakterszámra, bekezdésekre és egyéb információkra vonatkozó bővített statisztikákért nyissa meg a Szószám ablakot.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Microsoft 365-re, a Word 2019-re, a Word 2016-ra, a Word 2013-ra, a Word 2010-re és a Word 2016 for Mac-re vonatkoznak.


Szószám a Word for PC-k számára

Az állapotsor megmutatja, hogy hány szó van a dokumentumban anélkül, hogy újabb ablakot kellene megnyitnia. Ha nem látja a szavak számát az állapotsorban, kattintson a jobb gombbal az állapotsorra, és válassza a lehetőséget Szavak száma nak nek jelenítse meg a szavak számát.


Számolja ki a kiválasztott szöveget a számítógépes Word programban

A dokumentum egy részében megszámolhatja a szavak számát is. Ha meg szeretné tekinteni, hogy hány szó van egy mondatban vagy egy bekezdésben a számítógépes Word-verziókban, válassza ki a szöveget. A kiválasztott szöveg szószáma megjelenik az állapotsorban a dokumentum alján.

Ha egyszerre több szövegmezőben szeretné megszámolni a szavakat, tartsa lenyomva a gombot Ctrl miközben elvégzi a szövegválasztást.


A Word Count ablak megnyitása

Ha többre van szüksége, mint egy szó, akkor további információk állnak rendelkezésre a Word Count ablakban. A Word összes ablakának megnyitásához a Word összes ablakában lépjen az állapotsorba, és válassza ki a szószámot. A Szószám ablak az alábbiak számát tartalmazza:

  • oldalak
  • Szavak
  • Karakterek, nem számítva a szóközöket
  • Karakterek szóközökkel
  • bekezdések
  • Lines

Helyezzen be egy pipát a mellette lévő mezőbe Tartalmazza a szövegdobozokat, a lábjegyzeteket és a végjegyzeteket ha azt akarja, hogy szerepeljenek a grófban.

  1. Válassza ki a megszámolni kívánt szöveget.

  2. Válassza ki a Felülvizsgálat Tab.

  3. Ban,-ben Vízhatlanítás csoportot, válassza ki Szavak száma.


Szószám a Word for Mac alkalmazásban

A Mac for Word alkalmazásban válassza ki a szószámot az állapotsorban. Ez megjeleníti a szavak, karakterek, sorok és egyebek számát. Az állapotsor a teljes dokumentum szószámát jeleníti meg, hacsak nem választja ki a szöveg egy részét. Ebben az esetben megjelenik a kiválasztott szöveg száma.