A Microsoft Word Task Pane be- és kikapcsolása

Több feladatpanel is elérhető a Microsoft Word alkalmazásban. A legtöbb csak akkor jelenik meg, amikor egy adott eszközhöz vagy szolgáltatáshoz szükséges, mások pedig szükség szerint be- és kikapcsolhatók. Előfordulhat, hogy a feladattáblák, például a Navigációs ablaktábla, az Ellenőrző ablaktábla, a Kijelölés ablaktábla és a Szinonimaszótár nem egyszerű megtalálni, amikor szükség van rájuk, vagy kikapcsolni, ha nem. Tudja meg, hogyan kapcsolhatja be vagy ki a feladattáblát a Wordben.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 és Word 2010 szoftverekre vonatkoznak.


Hogyan engedélyezheti és letilthatja a Wordben a Navigációs Feladatmezőt

A navigációs panel egyszerűsíti a Word-dokumentumban való görgetés nélküli mozgatást. Szükség szerint nyissa meg és csukja be.

  1. Nyissa meg a Word dokumentumot, amelyben meg akarja nyitni a Navigációs ablaktáblát.

  2. Válassza ki a Megnézem Tab.

  3. Ban,-ben Előadás csoportot, válassza ki a navigációs ablak jelölőnégyzetet. A Navigációs feladat panel megnyílik a dokumentum bal oldalán.

    A navigációs panel megnyitásához billentyűparancs használatához nyomja meg a gombot Ctrl + F.

  4. A Navigációs panelen kereshet a dokumentumban, böngészhet a fejlécek között, böngészhet az oldalakon, átrendezheti a tartalmat stb.

  5. A Navigációs ablaktábla megjelenésének vagy helyének módosításához válassza a ikont Feladatpanel beállításai legördülő nyíl és válassza a lehetőséget Méret or Mozog.

  6. A Navigációs panel bezárásához válassza a ikont Feladatpanel beállításai legördülő nyíl és válassza a lehetőséget közel. Vagy válassza a ikont X az ablaktábla jobb felső sarkában.


Hogyan engedélyezhetjük és letilthatjuk a Word Felülvizsgálati munkaterületét

Ha nyomon követi a dokumentumban végrehajtott módosításokat, az Ellenőrzés ablaktáblán minden elvégzett módosítás megjelenik.

  1. Nyissa meg azt a Word-dokumentumot, amelyben meg akarja nyitni az Ellenőrzés ablaktáblát.

  2. Válassza ki a Felülvizsgálat Tab.

  3. Ban,-ben Követés csoportot, válassza ki Pane áttekintése. Az Ellenőrzés ablaktábla alapértelmezés szerint a dokumentum bal oldalán nyílik meg.

    Válassza ki a Pane áttekintése legördülő nyíl és válassza a lehetőséget A Vízszintes panel áttekintése a dokumentum alatti Felülvizsgálat ablaktábla megnyitásához.

  4. Az Ellenőrzés ablaktábla megjelenésének vagy helyének módosításához válassza a ikont Feladatpanel beállításai legördülő nyíl és válassza a lehetőséget Méret or Mozog.

  5. Az Ellenőrzés ablaktábla bezárásához válassza a ikont Feladatpanel beállításai legördülő nyíl és válassza a lehetőséget közel. Vagy válassza a ikont X az ablaktábla jobb felső sarkában.


Hogyan engedélyezhetem és letilthatom a Wordben a Kijelölési feladat ablaktáblát

A Kijelölés panel lehetővé teszi objektumok megkeresését és szerkesztését egy Word dokumentumban.

  1. Nyissa meg azt a Word-dokumentumot, amelyben meg szeretné nyitni a Kijelölés ablaktáblát.

  2. Válassza ki a elrendezés or Page Layout Tab.

  3. Ban,-ben rendezni csoportot, válassza ki Kiválasztó panel. A feladat panel megnyílik a dokumentum jobb oldalán.

  4. A Kijelölés ablaktábla megjelenésének vagy helyének módosításához válassza a ikont Feladatpanel beállításai legördülő nyíl és válassza a lehetőséget Méret or Mozog.

  5. A Kijelölés ablaktábla bezárásához válassza a ikont Feladatpanel beállításai legördülő nyíl és válassza a lehetőséget közel. Vagy válassza a ikont X az ablaktábla jobb felső sarkában.


Hogyan engedélyezhetjük és letilthatjuk a tezaurusz feladatsort a Word-ben

A szinonimaszótár megkönnyíti az alternatív szavak megtalálását a dokumentumokban.

  1. Nyissa meg azt a Word-dokumentumot, amelyben meg szeretné nyitni a Tezaurusz ablaktáblát.

  2. Válassza ki a Felülvizsgálat Tab.

  3. Ban,-ben Vízhatlanítás csoportot, válassza ki Szinonimaszótár. A Tezaurusz ablaktábla a dokumentum jobb oldalán nyílik meg.

    A Tezaurusz ablaktábla gyorsbillentyűvel történő megnyitásához nyomja meg a gombot Shift + F7.

  4. A Tezaurusz ablaktábla megjelenésének vagy helyének módosításához válassza a ikont Feladatpanel beállításai legördülő nyíl és válassza a lehetőséget Méret or Mozog.

  5. A Tezaurusz ablaktábla bezárásához válassza a ikont Feladatpanel beállításai legördülő nyíl és válassza a lehetőséget közel. Vagy válassza a ikont X az ablaktábla jobb felső sarkában.