Mi a teendő, ha a Microsoft Word fájlok nem nyílnak meg

Esetenként a Windows fájlok megsérülnek vagy megsérülnek. Ez megnehezíti a fájlok megnyitását a Microsoft Word alkalmazásban. Ha ez történik veled, az alábbi útmutató segíthet a fájlok helyreállításában és a munka folytatásában.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások a Microsoft for Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010 és Word 2007 szoftverekre vonatkoznak.


A Microsoft Word fájl társítások javítása

A Windows fájl társításai akaratlanul megváltozhatnak. Kövesse az alábbi lépéseket a probléma megoldásához:

  1. Nyissa meg a Windows File Explorer alkalmazást, keresse meg a fájlt tartalmazó mappát, majd kattintson a jobb gombbal a fájlra.

  2. választ Társítás.

  3. választ Microsoft Word az opciók listájáról. A fájl legközelebbi kiválasztásakor helyesen nyílik meg.


Sérült Word fájl megnyitása

Ha a fájl megsérült, használja a Megnyitás és javítás funkciót annak helyreállításához.

  1. Nyissa meg a Word alkalmazást, és válassza a lehetőséget filé > Nyisd ki > Tallózás, majd navigáljon a fájl helyére. Ne nyissa meg a fájlt a Friss szakasz.

    Az Office 2013 alkalmazásban válassza ki a helyet, majd válassza a lehetőséget Tallózás. Az Office 2010 alkalmazásban nem kell kiválasztania Tallózás.

  2. Válassza ki a kívánt fájlt, majd válassza a Nyisd ki legördülő menü nyíl, majd válassza a lehetőséget Megnyitás és javítás.


Hogyan lehet elkerülni a fájlkorrupciót

A fájlok általában akkor sérülnek meg, amikor a számítógép összeomlik vagy elveszíti az energiát. Ebben az esetben nyissa meg a fájl előző verzióját, ha bekapcsolta az AutoRecover funkciót a Word beállításaiban.

A fájl meghibásodása akkor is előfordul, ha a fájlt olyan USB-eszközön tárolják, amelyet leválasztottak, miközben a Windows nyitva volt. Ha az eszköz aktivitás jelzőfénye villog, várjon néhány másodpercet, mire abbahagyja a villogást, majd vegye ki. Ha nem áll le, lépjen a Windows tálcájára, és válassza a ikont Hardver biztonságos eltávolítása ikonra.

Ezenkívül a Microsoft 365-ben tárolja a fájlokat a OneDrive-on, és az AutoSave funkciót használja további védelmi rétegként.