Borítékok létrehozása és testreszabása a Microsoft Word alkalmazásban

Borítékok létrehozása a Microsoft Word alkalmazásban olyan egyszerű, mint a borítékok kézi nyomtatása. A program egy speciális eszköze automatikusan létrehozza a borítékokat az Ön számára. Csak annyit tesz, hogy beírja a visszaküldési és a címzett címét. Ha személyre szabott borítékot szeretne adni, vagy borítékot formázna a márkájának megfelelően, szabja testre a szöveg megjelenését.

A cikkben szereplő információk a Microsoft 365-re, a Word 2019-re, a Word 2016-ra, a Word 2013-ra és a Word for Mac-re vonatkoznak.


Egyéni boríték nyomtatása

A borítékok beállíthatók a szállítási és a visszaküldési címek megadására. Ha nem tetszik a boríték alapértelmezett beállításai, testreszabhatja azt egy másik betűtípussal, valamint a szöveg és a boríték külső széle közötti különbséggel. Megváltoztathatja azt is, hogy a boríték hogyan kerül a nyomtatóba.

Boríték létrehozása és nyomtatása a Word borítékok és címkék eszközzel:

  1. Menj a Küldemények Tab.

  2. Ban,-ben Teremt csoportot, válassza ki Borítékok.

  3. Ban,-ben Borítékok és címkék párbeszédpanelen lépjen a Borítékok fülre, majd írja be a Szállítási cím és egy Visszaszállítási cím.

    Ha a címzett az Outlook címjegyzékében van, válassza a ikont Címjegyzék legördülő nyíl és válasszon egy névjegyet

  4. A boríték megjelenésének megváltoztatásához válassza a lehetőséget Opciók megnyitni Boríték opciók párbeszédablak.

  5. A boríték méretének módosításához lépjen a Boríték opciók Lapon válassza ki a Boríték mérete legördülő nyíl, és válasszon egyedi méretet.

  6. Ha másik betűtípust szeretne használni a szállítási címhez vagy a visszaküldési címhez, válassza a lehetőséget betűtípus megnyitni Boríték címe párbeszédablak. Válasszon betűtípust, majd válassza a lehetőséget OK.

  7. A boríték nyomtatásának módosításához lépjen a Nyomtatási lehetőségek fülre. Ezután válasszon egy másik tájolást, irányt és adagolási forrást az adott nyomtatóhoz.

    A nyomtatót előre ki kell választani; nem választhat nyomtatót a listából.

  8. választ OK miután elvégezte a boríték összes testreszabását.

  9. Helyezzen üres borítékokat a nyomtatóba. Ha meg szeretné tudni, hogy a boríték melyik irányba helyezhető el, keresse fel a Borítékok és címkék párbeszédpanelen válassza a ikont Borítékok fülre, és nézze meg a takarmány szakasz, amely az ablak jobb alsó részén található. A Feed mutatja, hogyan kell betölteni a borítékot.

  10. Ban,-ben Borítékok és címkék párbeszédpanelen válassza ki Nyomtatás.

    Ha elektronikus postai szoftvert használ, a Word hozzáadja a borítékot az Ön számára a postabélyegzőhöz.


Boríték hozzáadása egy dokumentumhoz

Ha inkább módosításokat szeretne végrehajtani, és testre szeretné szabni a borítékot egy Word-dokumentumban, válassza a lehetőséget Hozzáadás a Dokumentumhoz hogy a borítékot új oldalként (nulla oldal) illessze be az aktív dokumentumba. Ezután testre szabhatja a borítékot tetszése szerint.

A borítékoknak meg kell felelniük a belföldi kézikönyvnek és a nemzetközi postai kézikönyv specifikációinak, az Egyesült Államok postai szolgálatának által kiadott postai előírásoknak. A borítékoknak rendetlenségektől és felesleges szövegektől és grafikáktól mentesek, valamint géppel és emberrel olvashatók.