OpenTok: Készítsen saját ingyenes Video Chat alkalmazást

Opentokot korábban TokBox-nak hívták. Nemcsak a név különbözött, hanem a szolgáltatás is - volt videokonferencia-alkalmazás és -szolgáltatás, mint sokan mások. 2011-ben a vállalat átnevezte az OpenTok nevet, és csak egy API biztosítására összpontosított, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy saját videocsevegési alkalmazásokat fejlesszenek ki és helyezhessék el őket a weboldalukra.

Nem kell nagyon hozzáértőnek lenni ahhoz, hogy valamit felépítsen; az utasításokat megadják és az API-t a lehető legegyszerűbben készítik el, így a felhasználóknak nem kell bajlódniuk a primitívek technikáival. Csak regisztrálás után kövesse az oktatóanyagok lépéseit, és körülbelül 15 perc múlva felmegy és felmegy.


Mit tehet az OpenTok-szal?

Az OpenTok alkalmazások lehetővé teszik, hogy korlátlan és ingyenes videocsevegést folytasson, egy az egyben alapon. Több felhasználó adható hozzá, legfeljebb 5 vizuálisan és vokálisan aktív bármikor. Az ezzel kapcsolatos további részletekért lásd az alábbi költségeket.

Az OpenTok nemcsak kommunikációra készteti, hanem arra is, hogy másokat kommunikáljon. A videocsevegési kütyü felépítésével és elhelyezésével a webhelyén a kommunikátorok egész közösségét felépítheti és kezelheti. Ez nagy hatalmat hoz a webhelyére és Önre (vagy vállalatára), amely platformot kínál az emberek összekapcsolására a kommunikáció és az együttműködés érdekében, és versenyelőnyt biztosít a webhelyének, amely kiemeli. Íme néhány példa az OpenTok használatára:

  • A webhelyén hozzon létre találkozókat alkalmazottaival, üzleti partnereivel vagy ügyfeleivel.
  • Élő online segítséget nyújthat a webhelyén, támogatást nyújtva egy szolgáltatáshoz.
  • Kérd meg a barátaidat, hogy csatlakozzanak egy csevegéshez, és itt a téma bármi lehet, a sporttól a csillogásig.
  • Tartson hallgatói tanulmányi köröket vagy szindikátusokat.
  • Rendeljen csevegési funkciót a webhelyén, hogy kiemelje másokét, és ezután vonzza a forgalmat.
  • Tartson előadásokat hallgatókkal és hallgatókkal online tanfolyamok keretében.
  • Közvetítse magát élőben a közönség számára.
  • És még sok minden más, ami lehetővé teszi a VoIP előnyeinek kihasználását.

Mennyibe kerül az OpenTok?

Az API és az előfizetés ingyenes, de a videó dolgának működéséhez szüksége van a szolgáltatásra. Érdekesség, hogy az OpenTok alapszolgáltatása ingyenes. Ebben elkészítheti az alkalmazását, és ingyenes, korlátlan beszélgetést folytathat az 1-től-1-ig. A csevegőszobában 50 személy is tartózkodhat (vagyis a csevegés), de egyszerre csak 5 személy beszélhet és tekinthető meg.

Az ingyenes szolgáltatással akár 1000 fős közönség is lehet a csevegőszobában, de közülük csak kettő tud beszélgetni és megtekinthető. Ez csak nyílt előadásoknál működik. Ezután jön a fizetett szolgáltatás (havi 500 dollárért) néhány frissítésért. Például egyszerre 10 ember beszélgethet, 50-es csendes hallgatósággal. Ez jó a vállalati értekezletekhez. A videocsevegési alkalmazásokat az Ön igényeihez szabhatja, a megfelelő költségért.


Elkezdeni

A kezdéshez szüksége van egy API kulcsra és az API-ra. Ez lehetővé teszi a fejlesztői környezet elérését és az alkalmazások létrehozását. Természetesen tudnia kell, hogyan kell ezt megtenni. Az OpenTok megfelelő dokumentációt biztosít a webhelyén. 

követelmények

Azoknak a felhasználóknak, akik csevegni akarnak az OpenTok alkalmazással, a következőkre van szükségük:

  • Böngésző Flash Player 10.3 vagy újabb verzióval.
  • Operációs rendszer: Windows XP, Windows 7 vagy Mac OSX 10.4 vagy újabb;
  • Webkamera, mikrofon és hallókészülék.
  • Jó internetkapcsolat, legalább 160 kbps sávszélességgel minden résztvevő számára.

A felhasználóknak nem kell semmilyen alkalmazást letölteni vagy telepíteni a számítógépükre. Csak tudniuk kell az Ön webhelyének URL-jét, és a böngészőjük használatával kell odamenniük.