Javítás, ha az Amazon Prime Video nem működik

Több tucat Amazon hibakód van, amelyekbe belefuthat az Amazon Prime Video streamingje során, és a hibaüzenetek nem mindig olyan hasznosak, amikor a problémát kiderítik. Az Amazon hibakódok többnyire egy bizonyos típusú problémát jeleznek, mint például az internetkapcsolat, a hardver és a szoftver.

A probléma végére általában meg kell határoznia, hogy milyen típusú hibakóddal van dolga, majd ellenőriznie és tesztelnie kell mindent, ami ilyen általános problémát okozhat.

Zoranm / iStock / Getty


Általános Amazon hibakód hibaelhárítási tippek

Az Amazon Prime tagsággal folytatott videó streaming funkcióval kapcsolatos legtöbb probléma a gyenge internetkapcsolat, a streaming eszközzel vagy a Prime Video alkalmazással kapcsolatos problémák eredménye.

Mivel a legtöbb hiba csak néhány kategóriába sorolható, sok Amazon hibakódot kijavíthat ezekkel a hibaelhárítási tippekkel.

  • Indítsa újra a streaming eszközt.
  • Indítsa újra otthoni hálózati eszközeit.
  • Javítsa a vezeték nélküli kapcsolatot, ha lehetséges.
  • Váltás vezeték nélküli hálózatról vezetékes hálózati kapcsolatra.
  • Frissítse Prime Video alkalmazását.
  • Törölje a Prime Video alkalmazás gyorsítótárát, vagy szükség esetén telepítse újra az alkalmazást.
  • Győződjön meg arról, hogy a streaming eszközét az Amazon teljes mértékben frissítette.
  • Szükség esetén frissítse a streaming eszközt.

A legtöbb Amazon Prime Video probléma megoldható az alapvető hibaelhárítási lépések végrehajtásával, de egy hibakód segítségével gyorsabban összpontosíthat a probléma tényleges forrására.

Ha az Amazon weblejátszó vagy a Prime Video alkalmazás hibakódot adott meg, amikor a lejátszási hibát tapasztalta, ellenőrizze az alábbiakban a részletesebb utasításokat.


A legtöbb Prime Video Streaming probléma megoldása

Az Amazon Prime Video legtöbb streaming problémája az internethez vagy a hálózati csatlakozáshoz kapcsolódik. Az Amazon-ról történő közvetítéshez a készüléknek képesnek kell lennie 3.0 Mb / s sebességre a standard felbontású tartalomhoz, 5.0 Mbps sebességű kapcsolathoz a nagy felbontású tartalomhoz és 25 Mb / s sebességhez a 4K streaminghez.

Ha eszközén nincs szilárd internetkapcsolat, vagy ha az internetkapcsolata túl lassú, akkor problémákat tapasztal az Amazon-ról történő streaming. A következő hibakódok közül egyet vagy többet láthat:

  • 1007, 1022, 1060
  • 7003, 7005, 7031, 7135, 7202, 7203, 7204, 7206, 7207, 7230, 7235, 7250, 7251, 7301, 7303, 7305, 7306
  • 8020, 9003
  • 9074

Az Amazon Prime Video streaming problémáinak kijavítása:

  1. Ha lehetséges, ellenőrizze az internetkapcsolat sebességét a hibakódot adó eszközön.

  2. Ha a streaming eszköz nem csatlakozik az internethez, vagy lassú a kapcsolata, próbálja meg mozgatni az eszközt vagy a vezeték nélküli hálózati berendezéseket a jobb kapcsolat létrehozása érdekében.

    Ha nagy háza van, az útválasztó nem biztos, hogy elég erőteljes ahhoz, hogy minden szobához eljusson, elég erős jelzéssel a videó streameléséhez.

  3. Ha lehetséges, távolítsa el a vezeték nélküli interferencia forrásait, és kapcsolja át a Wi-Fi hálózatot egy olyan csatornára, amely nem túlterhelt.

  4. Ha más eszközök nagy sávszélességet használnak a hálózaton, akkor tiltsa le őket ideiglenesen.

  5. Váltson vezetékes Ethernet-kapcsolatra.

  6. Kapcsolja be a hálózati hardvert és a streaming eszközt.

Mivel a legtöbb adatfolyam-továbbítási problémát a csatlakozási problémák okozzák, az ötlet az összes hardver és szoftver kizárása. Ha minden ellenőrizhető a végén, akkor vegye fel a kapcsolatot az internetszolgáltatóval (ISP) és az Amazon-szal, hogy értesítse őket a problémáról. A legtöbb esetben meg kell várni, amíg az egyik vagy másik megoldja a mögöttes problémát, mielőtt a Prime Video újra működni kezd.


Hogyan javítható az Amazon hibakód 1060

Az Amazon 1060-as hibakód olyan kapcsolódási hiba, amely azt jelzi, hogy a streaming eszköz nem rendelkezik megfelelő kapcsolattal az internethez, nincs csatlakoztatva az internethez, vagy hogy a Prime Video szerverek nem működnek. Ez a kód akkor jelenik meg, amikor az Amazon weblejátszó vagy a Prime Video alkalmazás nem tud videót betölteni, és egy ilyen üzenetet ad:

  • Győződjön meg arról, hogy eszköze csatlakozik az internethez, majd válassza az Újrapróbálkozás lehetőséget. Ha a kapcsolat működik, de még mindig látja ezt az üzenetet, indítsa újra az alkalmazást, vagy lépjen kapcsolatba az Amazon ügyfélszolgálatával.
  • Hibakód: 1060

Az Amazon 1060 hibakód kijavításához meg kell győződnie arról, hogy csatlakozik-e az internethez, és van-e elegendő sávszélessége. Ellenőrizze, hogy eszközén van-e internetkapcsolat, és győződjön meg arról, hogy rendelkezik-e elegendő sávszélességgel az Amazon Prime Video alkalmazásból történő streameléshez. Ha továbbra is látja az 1060-as Amazon hibakódot az eszközök kikapcsolása és újraindítása után, és meggyőződött arról, hogy szilárd internetkapcsolata van és elegendő sávszélessége van, akkor probléma lehet az Amazon szervereivel.


Hogyan javítható az Amazon hibakód 7031

Az Amazon 7031 hibakód szerver hibát jelez. Amikor ez a hiba bekövetkezik, általában egy ilyen üzenetet lát:

  • Videó nem érhető el
  • Problémát tapasztalunk a videó lejátszása közben.

Ezt a hibát általában akkor észlelik, amikor az Amazon webhelyéről a Prime Video weblejátszót használja, de előfordulhat streaming eszközökön is. Amikor megjelenik ez a hibakód, előfordulhat, hogy egyes műsorokat és filmeket streamelhet, míg mások nem játszanak le.

  1. Ellenőrizze, hogy nincs-e probléma az Amazon Web Services szolgáltatással. Mivel az Amazon 7031 hibakód szerverhiba, gyakran az Amazon szervereivel kapcsolatos problémák okozzák. Ellenőrizze a közösségi médiát, mint a Twitter, és a szolgáltatási monitorokat, mint a Down Detector.

  2. Ellenőrizze az internetkapcsolatot.

  3. Frissítse a böngészőt vagy a streaming alkalmazást.

  4. Kapcsolja ki a böngészőben a Ne kövesse beállítást. Ha engedélyezte ezt a beállítást, akkor nem tudja a Prime Video streaminget böngészőjével továbbítani. Vagy tiltsa le a beállítást, vagy próbáljon meg továbbítani a Prime Video alkalmazással egy másik eszközön.

  5. Kétlépcsős azonosítás engedélyezése. Ha harmadik fél szolgáltatásain keresztül próbálja közvetíteni az Amazon Prime Video alkalmazást, engedélyeznie kell a kétlépcsős azonosítást az Amazon-fiókján.

  6. Próbáljon ki egy virtuális magánhálózatot (VPN). Ha olyan tartalmat próbál közvetíteni, amely nem elérhető az Ön tartózkodási helyén, akkor a 7031 hibakódot láthatja. Vagy streameljen elérhető tartalmat, vagy használjon VPN-t az érdeklődésre számot tartó tartalom eléréséhez.

Mivel az Amazon 7031 hibakód szerverhiba, fontos, hogy bármi más elvégzése előtt ellenőrizze, hogy a szerverek valóban működnek-e. Ha nem lát semmilyen bizonyítékot arra, hogy a szerverek nem működnek, akkor folytatnia kell saját internetes kapcsolatának ellenőrzését és a szoftver frissítését. Ha minden után mégis tapasztalja ezt a hibát, további segítségért forduljon az Amazon-hoz vagy az internetszolgáltatójához.


Az Amazon Prime Video Download problémák megoldása

Az Amazon Prime Video lehetővé teszi, hogy tartalmat töltsön le telefonjára vagy táblagépére a Prime Video alkalmazás segítségével. Miután letöltötte a tartalmat ily módon, akkor is megnézheti, ha nincs internetkapcsolata. Ha úgy találja, hogy problémája van az Amazon Prime Video tartalom letöltésével és megtekintésével, akkor néhány dolgot megtehet a probléma megoldására.

Amikor ilyen típusú probléma jelentkezik, általában egy ilyen üzenetet lát:

  • Problémát tapasztaltunk ezzel a videóval. Kérlek próbáld újra. Ha ez a probléma továbbra is fennáll, vegye fel a kapcsolatot az Amazon ügyfélszolgálatával.
  • Nincsenek letöltött filmjei.

A probléma megoldása:

  1. Ellenőrizze, hogy az Amazon Prime-tagsága aktív-e. Ez a funkció csak akkor érhető el, ha a tagságod jelenleg aktív. Ha valaki máson keresztül tagja, győződjön meg róla, hogy nem távolította el.

  2. Ellenőrizze a tartózkodási helyét. A Prime Video letöltési funkció csak akkor működik, ha a saját régiójában tartózkodik, és ha a régió támogatja ezt a funkciót. Ha az Egyesült Államokból származik és az országból utazik, akkor nem tudja megnézni a letöltött Prime Video tartalmat.

  3. Tiltsa le a VPN-jét. Van VPN a készüléken, vagy van beállítva VPN az útválasztón? Ha az Amazon úgy gondolja, hogy egy másik országban tartózkodik egy VPN miatt, akkor nem tudja megnézni a letöltött tartalmat.

  4. Indítsa újra a streaming eszközt. Bizonyos esetekben a Roku vagy a Chromecast újraindítása kijavítja az esetleges problémákat. Akár kikapcsolhatja, majd visszakapcsolhatja az Apple TV-t, hogy megnézze, segít-e rajta egy áramellátási ciklus.

  5. Törölje a Prime Video alkalmazás gyorsítótárát, vagy teljesen telepítse újra az alkalmazást. Ha sérült adatok vannak az alkalmazás gyorsítótárában, vagy az alkalmazással van probléma, akkor a gyorsítótár törlése vagy az alkalmazás újratelepítése megoldja a problémát.

Hogyan ellenőrizhető, hogy az Amazon Prime Video nem működik-e

Ha úgy tűnik, hogy minden rendben van a végén, akkor érdemes egy olyan szolgáltatói monitort használni, mint a Down Detector, hogy ellenőrizze a problémákat. Ezek a szolgáltatásfigyelők folyamatosan ellenőrzik, hogy az Amazon Prime Video-hoz hasonló szolgáltatások működőképesek-e, és megkönnyítik annak átlátását, hogy van-e széleskörű probléma. Bár ez nem segít az Amazon hibakódjának kijavításában, megmutatja, hogy a probléma valójában az Amazon végén van-e vagy sem.

A Down Detector használatával megtudhatja, hogy másoknak van-e problémája az Amazon Prime Video-val:

  1. Keresse meg a downdetector.com oldalt.

  2. Kattints a keresőmező és írja be az Amazon Prime Video kifejezést, majd nyomja meg az gombot belép A billentyűzeten.

    Ne csak az Amazon-ot vagy az Amazon.com-ot írja be, mert az Amazon Prime Video szolgáltatás itt érdekel, nem csak a fő webhely.

  3. Nézd meg a Amazon Prime Video problémák ütemtervet és tudomásul veszi a legutóbbi jelentéseket.

  4. Görgessen le és kattintson a Élő kiesések térképe gombot.

  5. Ellenőrizze, nincs-e kimaradt hotspot a környéken. Ha aktív kiesést tapasztal a környékén, akkor meg kell várnia, amíg az Amazon megoldja a problémát.