Készítsen képernyőképet a Windows rendszerben a Snipping eszközzel

A Windows korábbi napjaiban a Képernyő nyomtatása gomb megnyomásának és a grafikus programba történő beillesztésnek az intuitívnál kevésbé egyszerű módszerét kellett alkalmaznia, ha jelölést kívánt hozzáadni és képernyőképet menteni. Ezután a Microsoft felvette a snipping tool nevű segédprogramot a Windows Vista és a későbbi Windows verziókba, hogy sokkal könnyebbé tegye a képernyőképek rögzítését.

Természetesen sok ingyenes képernyő-rögzítő eszköz áll rendelkezésre a Windows összes verziójához, ha az Ön igényei összetettebbek, mint a képernyő egyszerű felvétele. De ha nem akarja, vagy meg kell küzdenie ezzel a problémával, a következőképpen készíthet egy képernyőképet a kivágó eszközzel. 

Ezek az utasítások a Windows 10, a Windows 8 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.


A Windows Snipping Tool Fogdobozának használata itt található

  1. Válassza ki a Start Menu vagy nyomja meg a gombot Windows kulcs és írja be "Snipping"a keresőmezőbe.

  2. Válassza ki a Snipping eszközt a keresési eredmények között. A kivetítő eszköz ablaka megjelenik a képernyőn.

  3. A kivágóeszköz feltételezi, hogy amint megnyitja, új vágást szeretne létrehozni. A képernyő elhomályosul, és a kurzorra kattintva húzhatja a másolandó területet. A kijelölt terület sötétebb lesz húzás közben, és egy piros szegély veszi körül, ha még soha nem változtatta meg a kivágóeszköz beállításait.

    Áthelyezheti a képernyő szélére, hogy ne legyen az útja, de eltűnik, ha elkezdi húzni a kijelölési területet.

  4. Amikor elengedi az egérgombot, az elfogott terület megnyílik a kivágás eszköz ablakában, amikor elengedi az egérgombot. Válaszd ki a Új gombra, ha újra megpróbálja. 

  5. Nyomja meg a kivéve gombra kattintva mentheti a képernyőképet képfájlként, ha elégedett a nyírásával. 

tippek

  • Ha a képernyőképe korlátozott számú színt tartalmaz, és éles vonalakat szeretne megtartani, és a fájlméretet kicsiben szeretné tartani, mentse el GIF fájlként.
  • Ha a képernyőképe sok színt tartalmaz, és éles vonalakkal és teljes minőséggel kíván megtartani, mentse el PNG fájlként.
  • Ha a képernyőképe sok színt tartalmaz, és a fájlméretet kicsivé szeretné tenni, mentse JPEG fájlként.
  • Használhatja a tollat ​​és a kiemelőeszközöket a kivágóeszköz eszköztárában jelölés hozzáadásához a képernyőképhez, mielőtt mentené. A radír eszköz eltávolítja a tollal és a kiemelő eszközökkel készült nyomokat.
  • E-mailben küldhet egy képernyőképet anélkül, hogy azt először mentené, a kivágás eszköztárának "Küldés" gombjával.
  • Válassza ki a Opciók menü segítségével módosíthatja a kivágó eszköz működését. Megváltoztathatja a kiválasztási körvonal színét új tintaszín kiválasztásával, vagy teljesen kikapcsolhatja a körvonalat, ha törli a jelölést a "Választó festék megjelenítése a kivonatok rögzítése után" jelölőnégyzetből.