Töltse fel saját e-könyveit a Google Play Könyvek szolgáltatásba

Töltse fel EPUB- és PDF-könyveit vagy dokumentumait a Google Play Könyvekbe, hogy online tárolja őket, és bárhonnan felhasználhassa őket bármilyen kompatibilis eszközén.


A könyvek feltöltésének lépései

Könyvek feltöltése a Google Play Könyvekbe a Google Play Könyvek webhelyén keresztül történik. A könyveket betöltheti Google Drive-fiókjából vagy számítógépéről.

E-könyveinek importálása a Google Play Könyvek szolgáltatásba:

  1. Nyissa meg a Google Play szolgáltatást, válassza a Saját könyvek lehetőséget, és kérésre jelentkezzen be Google-fiókjába.

  2. választ fájlok feltöltése hogy böngészhessen az e-könyv között.

  3. Könyv feltöltéséhez a számítógépről lépjen a Feltöltés fülre. Egyébként nézzen alá My Drive e-könyvet válasszon a Google Drive-fiókjából.

  4. Válasszon választ amikor kiválasztotta az összes feltölteni kívánt könyvet.

Elemeinek eltarthat néhány percig, amíg a borító megjelenik. Bizonyos esetekben a borítóképek egyáltalán nem jelennek meg, és lesz egy általános borítód vagy a könyv első oldala. Jelenleg úgy tűnik, hogy nem lehet megoldani ezt a problémát, de a testreszabható borítók későbbi funkciók lehetnek.

Egy másik hiányzó tulajdonság az, hogy ezeket a könyveket címkékkel, mappákkal vagy gyűjteményekkel lehet érdemben rendezni. Könyveket kereshet a könyvtárában, de ettől eltekintve csak külön szakaszokba rendezik őket: feltöltések, vásárlások, kölcsönzések és minták.


Hibaelhárítás

Ha könyveit nem tölti fel a Google Play Könyvekbe, akkor néhány dolgot ellenőrizhet.

  • A könyve kompatibilis formátumban van? E-könyvének EPUB vagy PDF formátumban kell lennie. Ha van más formátuma, például a MOBI, konvertálja azt egy olyan dokumentum-átalakító program segítségével, mint a Caliber. A DRM által védett könyvek nem támogatottak.
  • Túl sok könyved van? A Google jelenleg csak 1,000 könyv feltöltését engedélyezi. Előfordulhat, hogy rangsorolnia kell a felhőben tárolni kívánt dokumentumokat, vagy valamilyen módon meg kell találnia, hogyan csempészheti őket a fiókok között. 
  • A megfelelő Google-fiókba van bejelentkezve? Ha feltöltött egy fájlt, és úgy néz ki, hogy rendben van, de később eltűnik, valószínűleg rossz fiókra töltötte fel. Ha már nincs meg az eredeti, töltse le a Google Play Könyvek szolgáltatásból, majd töltse fel újra a megfelelő fiókra.

Háttér

Amikor a Google először kiadta a Google Könyveket és a Google Play Könyvek e-olvasót, nem tölthette fel saját könyveit. Zárt rendszer volt, és csak a Google-tól vásárolt könyveket olvashatta. A Google Könyvek legkeresettebb funkciója egyfajta felhőalapú tárolási lehetőség volt a személyes könyvtárak számára.

A Google Play Könyvek korai szakaszában letölthette a könyveket, és elhelyezhette őket egy másik olvasási programban. Ezt továbbra is megteheti, de van néhány hátránya. Ha olyan helyi e-könyvolvasó alkalmazást használ, mint az Aldiko, akkor a könyvei is helyi. Amikor átveszi a táblagépét, nem folytathatja az imént a telefonján olvasott könyvet. Ha elvesztette a telefonját anélkül, hogy máshol készített volna biztonsági másolatot ezekről a könyvekről, akkor a könyvet is elveszítette.A

Az e-könyvek offline állapotban tartása nem felel meg a mai e-könyv piac valóságának. Az e-könyveket olvasók többsége inkább azt választja, hogy hol vásárol könyveket, de mégis el tudja olvasni mindet egyetlen helyről.