A Nintendo Switch Voice Chat használata

Az online játékok során fontos kommunikálni a csapattársaival. A Nintendo kíváncsi döntést hozott arról, hogy a hangcsevegés funkcionalitását a konzol helyett külön okostelefonos alkalmazásba építi be. Hogyan működik mindez? A Nintendo hangcsevegés indításának két módja itt található.

Az alkalmazásban megtalálhatja a hangcsevegést támogató játékok listáját. Koppintson a Főmenü > Hangcsevegés > Támogatott szoftver.


A Nintendo Switch Voice Chat munkamenet indítása

  1. Töltse le és telepítse a Nintendo Switch Online alkalmazást Android vagy iOS eszközre.

  2. Indítsa el az alkalmazást, és jelentkezzen be Nintendo-fiókjával. (Ha nincs fiókja, regisztrálnia kell egy Nintendo-fiókot.)

  3. Indítsa el a játszani kívánt játékot ugyanazon a Nintendo fiók használatával, és lépjen be egy módba, amely támogatja a hangcsevegést.

  4. Érintse meg okos eszközén a lehetőséget Rajt amikor megkérdezik, hogy meg akarja-e kezdeni a hangcsevegést. Az alkalmazás létrehoz egy lobbit, amelyhez mások is csatlakozhatnak, miközben online játszol.

  5. Ez az!


Nintendo Switch játékok saját hangcsevegéssel

Bizonyos Nintendo Switch címek saját beépített hangcsevegési funkcióval rendelkeznek, vagyis teljesen kihagyhatja az alkalmazást, és magában a játékban beszélgethet csapattársaival. Két olyan online játék, amely jelenleg ezt kínálja, az Epic Games Battle Royale címe Fortnite és a Digital Extremes kooperatív harmadik személyű lövöldözője, a Warframe.

A hangcsevegés egyikében történő használatához egyszerűen csatlakoztassa a fejhallgatót a Switch audio csatlakozójához vagy USB-C portjához. Beállíthatja a hangerőt a játék audiobeállításai között, vagy teljesen kikapcsolhatja a hangcsevegés opciót, ha nem akarja használni.


A Nintendo Voice Chat korlátai

Nyilvánvaló, hogy a Nintendo Voice Chat alkalmazás nem tökéletes megoldás. Mind a Sony, mind a Microsoft beépítette a csevegés funkcióit a saját konzoljaiba, és az a tény, hogy a Nintendo nem követte a példáját, értetlen.

Az alkalmazás használata azt jelenti, hogy nem hallgathat játék hang- és hangcsevegést egyetlen fülhallgatón keresztül. Nem használhatja az alkalmazást barátaival való beszélgetésre anélkül, hogy először elindítaná a játékot.

Van azonban néhány jó hír. Amikor az alkalmazás először elindult, az embereknek nyitva kellett tartaniuk telefonjaikat és az alkalmazást futtatniuk, különben leválasztották őket. A Nintendo azóta frissítette, így a hangos csevegés a háttérben is folytatódik.