PayPal-fiók létrehozása

A PayPal a világ legnépszerűbb közvetítő szolgáltatása az online vásárlásokhoz. Ahol a MoneyGram és a banki átutalás volt a szokásos a 20. században, ma több mint 170 millió internet-felhasználó fordul a PayPalhoz, hogy e-mail cím alapján küldjön pénzt egymásnak. 


Miért olyan népszerű a PayPal?

1998-as indulása óta a PayPal az online pénzátutalás kényelmes és megbízható módjává vált.

Grill / Getty

A PayPal három fő előnyt kínál:

  • Megbízható: Széles körben használják, ezért erős ismertség és bizalom övezi a PayPal szolgáltatást.
  • Könnyen használható: Kényelmes, mivel a pénzküldéshez csak egy személy e-mail címét kell tudnia.
  • Biztonságos: Elrejti a másik fél banki és hitelkártya adatait.

Hogyan PayPal Works

A PayPal lehetővé teszi az emberek számára, hogy pénzt küldjenek egymás e-mail címeire, miközben elrejtik mindkét fél hitelkártyáját és banki adatait. Ez a megközelítés akkor ideális, ha idegenektől szeretne árukat vásárolni, és pénzt utalna át barátainak és családtagjainak.

Hős képek / Getty Images

A letéti szolgáltatáshoz hasonlóan a PayPal a pénz közvetítőjeként működik. A PayPal garanciákat hajt végre annak érdekében, hogy mind a vevők, mind az eladók garantálják, hogy pénzük vagy áruik visszaszerezhetők, ha valami nem sikerül a tranzakcióval.

Mindenekelőtt mindkét fél elkerüli a bankokkal és a hitelkártya-szolgáltatókkal való közvetlen kapcsolatfelvétel papírjait.


PayPal követelmények 

A Paypalon keresztül történő pénzküldéshez vagy -fogadáshoz nincs szükség speciális technológiára vagy üzleti engedélyre. Csak a következőkre van szüksége:

  • Érvényes e-mail cím
  • Érvényes hitelkártya vagy bankszámla

Hogyan keres pénzt a PayPal?

Közvetlen pénzügyi brókerként a PayPal az átutalt pénz egy százalékának felszámításával nyereséget termel.

  • A PayPal ingyenes az áruvásárlók számára. Amikor a vevő Paypal-fiókot hoz létre, semmibe sem kerül, ha pénzt küld az eladónak. Az összeget a felhasználó hitelkártyájáról vagy bankszámlájáról, vagy mindkettőről veszik fel. A PayPal nem számít fel vevőket a pénzküldésre.
  • A PayPal 30 centes díjat számít fel az áruk eladóinak, plusz egy százalékos felárat a pénz fogadásáért. A PayPal csak akkor számít fel számlát, ha pénzeszközt kap. Egy speciális felárképlet segítségével a PayPal számlázza az eladókat, amikor a vevőtől fizetést kapnak. Az arány 1.9% és 2.9% között változik.
  • A PayPal időnként felszámolja, hogy pénzt küldjön barátainak vagy családtagjainak. Ha a bankszámláját vagy a PayPal egyenlegét használja pénzküldésre, és a vevő nem a PayPal regisztrált eladója, akkor nem kell díjat fizetni vagy küldeni. Például nincs díja, ha 500 dollárt küld a fiának, amíg iskolába jár, vagy 75 dollárt ad a paintball klubjának online.
  • A PayPal felárat számít fel az országon kívüli barátok vagy családtagok részére történő pénzküldésre. Nagyjából 2% -os pótdíjra számíthat.
  • A PayPal felárat számít fel, ha pénzt szeretne barátoknak vagy családtagoknak hitelkártyával elküldeni.

Mire használható a PayPal?

A PayPal három fő felhasználási módot kínál:

  • Egyszeri vásárlás online: Tetszik például egy cipő az eBay-en, vagy új kávéfőzőt szeretne megrendelni egy online kereskedőtől. A PayPal jó alternatíva a hitelkártya használatához, mivel megakadályozhatja a kártyaadatok online terjesztését.
  • Előfizetések online folytatása: Ha Netflix-re vagy más havi fizetést igénylő online előfizetési szolgáltatásra szeretne feliratkozni, akkor a PayPal jó választás. Azt is beállíthatja, hogy a PayPal közvetlenül a bankszámlájáról vegyen fel hitelkártya helyett.
  • Pénzt küldhet barátainak vagy családtagjainak: Vissza kell fizetnie a haverjától kölcsönzött készpénzt, vagy a gyereke Ausztráliában tartózkodik, és pénzt kell átutalnia nekik. A PayPal jó ezekben a tranzakciókban, és nulla felárral járhat.

Szóval, mi a fogása a PayPal-nak?

Mint minden online szolgáltatás, vannak hátrányai és árai, amelyeket fizetnie kell a PayPal használatakor.

  • A PayPal valuta beszélgetési aránya drága. Ha például Kanadában vagy Mexikóban tartózkodik, és árukat vásárol egy amerikai szállítótól, akkor a PayPal által felszámított árfolyamok nemcsak költségesebbek, mint a legtöbb bank, de a PayPal 2% -os felárat is felszámít a pénznem átváltására.
  • A PayPal túlságosan érzékeny a csalás kockázatával szemben, és kötelességszegésre gyanakszik, és gyorsan leállítja a forgalmas PayPal-fiókot. Ha a PayPal biztonsági vagy adatvédelmi kockázatot érzékel, befagyasztja a számlán lévő pénzeszközöket, és hetekig nem ad hozzáférést a számlához, amíg a számlatulajdonos meg nem cáfolja a csalással kapcsolatos állításokat.
  • A PayPal telefonos támogatása foltos lehet. Míg sok felhasználó kiváló támogatást kapott a PayPal telefonos pultjától, a többi felhasználó szerint csalódást okozott a telefonos személyzet figyelmességének és ismeretének hiányában.
  • A PayPal drágább, mint sok alternatíva. Az Interac e-transzfer például némileg olcsóbb néhány határokon átnyúló transzfer esetében.
  • A PayPalt azzal vádolták, hogy az ügyfeleket túlszámlázta kamatdíjakon, késedelmi díjakon és egyéb apró járulékos díjakon. Noha ezeket a vádakat gyorsan megoldották az ügyfelek visszatérítése, ez negatív jelet jelent a PayPal korábbi üzleti gyakorlatában.

Mennyire biztonságos a PayPal?

Bár egyetlen rendszer sem teljesen bolondbiztos, a PayPal a hibáinak és csalásainak minimalizálása érdekében úgy tervezte meg a rendszer ellenőrzéseit és egyenlegeit. Nincs még egy online pénzügyi intézmény, amely jobban védené ügyfeleit, mint a PayPal.

Juice Images / Getty Images

A PayPal túl érzékeny, ha csalási félelmekről van szó, mivel a vállalat nem habozik befagyasztani egy fiókot, amelyre ügynökeik gyanúja szerint csalást követnek el.

  • A PayPal garantált a csalások és a személyazonosság-lopások ellen: A PayPal 100% -os védelmet nyújt a számláról történő jogosulatlan fizetések ellen. A személyazonosság-lopás megakadályozása érdekében minden tranzakciót e-mailben erősítenek meg a PayPal-fiók tulajdonosának. Minden vitatott tranzakció hozzáférést biztosít egy elemzői támogató csapathoz, amely az Ön számára megoldja a problémát.
  • Az eBay-vásárlások 1000 dollárig biztosítottak a PayPal-on keresztül: A PayPal Buyer Protection nevű szolgáltatás egy másik módja annak, hogy a PayPal igazolja bizonyos eladók megbízhatóságát.
  • A PayPal csalásellenes csapata 24/7: Kifinomult kockázati modellek és fejlett technológiák segítségével a csapat képes felismerni és gyakran megjósolni a gyanús tevékenységet az identitáslopás kiküszöbölése érdekében. A csalás elleni csapat feladata, hogy minden PayPal tranzakciót a lehető legbiztonságosabbá és zökkenőmentesebbé tegyen.

Hogyan veheti fel a PayPal a pénzemet?

Fizetési módként választhat aktuális egyenleget vagy azonnali kifizetést.

Zabel / Getty

A PayPal meglehetősen rugalmas, kezdőbarát, és képes kiterjeszteni a rövid lejáratú hitel saját formáját. 

  • Hagyja, hogy a PayPal csak akkor vásároljon hitelkártyájával vagy bankszámlájával, ha vásárol. Miután pénzt küldött, a PayPal azonnal elküldi az összeget, majd két munkanapon belül felveszi az összeget bankjáról vagy hitelkártyájáról. Ezzel az opcióval nincs szükség a PayPal-egyenleg fenntartására, és a szolgáltatás igénybevételének díja nincs.
  • Pénz átutalása közvetlenül a PayPal-ra, és hagyja ezt a pénzt a PayPal-számláján. Bár ezzel a módszerrel nem fog banki kamatot szerezni, mégis megkönnyíti az online vásárlási költségvetés és a szokásos banki és hitelkártyák elkülönítését. A szolgáltatás igénybevétele nincs díj.

Hogyan vehetek fel pénzt a PayPal-ból?

Pénz felvétele a PayPal-ból egyszerű. A PayPal hitelkártyáját vagy bankszámláját hiteles átutalással írja jóvá. Amint a pénz átutalásra kerül a bankszámlájára, visszavonja. Noha ez a PayPal-kifizetés semmibe sem kerül, akár nyolc munkanapot is igénybe vehet a PayPal-ból bankjára történő átutalás.

Ha eladófiókot nyitott, kérhet PayPal üzleti betéti kártyát, így egyenlegét ATM-ben vagy értékesítési ponton keresztül érheti el.

PayPal-fiók létrehozása

Perceken belül új PayPal-fiókot indíthat. Az első hitelellenőrzést a hitelkártya-társaság és a bank már elvégezte; most csak meg kell szereznie a PayPal szolgáltatást, hogy összekapcsolja ezeket az információkat az e-mail címével.

Paypal

követelmények

Szükséged lesz:

  • Érvényes és megbízható e-mail cím
  • Érvényes hitelkártya
  • Érvényes bankszámla a PayPal 100 országának egyikében

Válassza ki a PayPal-fiók típusát

A PayPal számláknak két típusa van: egy PayPal Personal és egy PayPal Business fiók.

A PayPal Personal-fiók az alap PayPal-fiók, amely lehetővé teszi az eBay-vásárlások könnyedén történő fizetését. Használja pénzküldésre és fogadásra, valamint pénzeszközök küldésére bárkinek, aki e-mail címmel rendelkezik 55 országban és régióban. Személyes fiókot is használhat fizetések elfogadására, ha termékeket ad el az eBay-en keresztül. A fogás az, hogy csak más PayPal-számlákról fogadhat el fizetést, és nem fogadhat el hitel- vagy betéti kártyás fizetést.

Sem a Személyes számla, sem az azon keresztül végrehajtott tranzakciókért nincs díj. Van azonban egy korlát, hogy mennyit lehet havonta kapni. Ha nagy mennyiségű terméket kíván értékesíteni, a személyes fiók túl korlátozó lehet.

A PayPal Business fiók lehetővé teszi, hogy üzleti nevén működjön, és a Jelentési és eBay eszközöket használja a tranzakció méretének korlátozása nélkül. Ez a legjobb választás, ha komplex könyvelésre számít. A cégtulajdonosok számára széles körű funkciók állnak rendelkezésre, amelyek segítenek nagy mennyiségű értékesítés egyszerű kezelésében.

Hogyan küldhetek vagy utalhatok pénzt PayPal segítségével?

A legtöbb eBay-aukció a Pay Now vagy a Pay Send linket kínálja az eBay oldalán. Ha ezt a linket követi, a PayPal kitölti az eladó adatait és az aukció azonosító számát. Gyakran kitölti a szállítási és kezelési információkat is. Mindössze annyit kell tennie, hogy bejelentkezik a PayPal jelszavával és e-mail címével, és meg kell erősítenie, hogy a szállítási címe és az elsődleges finanszírozási forrás helyes. Extra jegyzeteket fűz az eladóhoz (például kérjük, küldje el amerikai postai úton), és a pénzátutalás azonnal megtörténik. Megerősítő e-mailt küldünk Önnek, és fizetési módját két napon belül megterhelik.

Személyes átutalások esetén lépjen közvetlenül a PayPal webhelyére, és kattintson a Pénz küldése gombra. Jelentkezzen be jelszavával, majd adja meg a címzett e-mail címét a Pénz küldése űrlapon, és adja hozzá a tranzakció részleteit. A folyamat egyszerű, és az Ön személyes banki adatait eltitkolja a vevő elől.