A Safari legnépszerűbb webhelyek szolgáltatásának kezelése

A Safari Legjobb webhelyek funkciója megjeleníti a leggyakrabban látogatott webhelyek miniatűr képeit. Ahelyett, hogy beírna egy URL-t, vagy kiválaszt egy könyvjelzőt a Könyvjelzők menüből vagy a Könyvjelzők sávból, kiválaszthatja az egyik indexképet, hogy gyorsan eljusson egy webhelyre.

A legnépszerűbb webhelyek bevezetése óta néhány változtatáson és frissítésen ment keresztül, ami egyes funkciók eléréséhez kissé eltérő módszereket igényel.

Az ebben a cikkben szereplő információk a Safari 7-re a Safari 14-re vonatkoznak, kivéve, ha ezt megemlítették.


A legnépszerűbb webhelyek elérése és szerkesztése

A Legjobb webhelyek funkció automatikusan nyomon követi, hogy milyen gyakran látogat webhelyeket, és megjeleníti azokat, amelyeket a legjobban látogat, de nem ragadt el az eredmények mellett. Könnyen hozzáadhatja, törölheti és kezelheti a legnépszerűbb webhelyeket.

  1. A Legjobb webhelyek eléréséhez válassza a lehetőséget Könyvjelzők > A legnépszerűbb webhelyek megjelenítése a menüsorból. (A Safari 7-től a Safari 12-ig lehet, hogy ki kell választania a Rács ikont a Könyvjelzősáv bal oldalán.)

    Ha nem látja A legnépszerűbb webhelyek megjelenítéseválassza szafari > preferenciák > általános. Mellett Új ablakok nyílnakválassza Top Sites.

  2. A legnépszerűbb webhelyek szerkesztéséhez vigye az egérmutatót a Legnépszerűbb webhelyek miniatűrök fölé, hogy felfedje azokat az ikonokat, amelyek lehetővé teszik az oldal törlését vagy az aktuális helyére történő rögzítését, ami megakadályozza az indexkép mozgatását az oldalon.

  3. Rendezze át a miniatűröket úgy, hogy rákattint és áthúzza őket egy új helyre a Felső webhelyek oldalon. Válaszd ki a X ikont az oldal törléséhez a Legjobb webhelyekről.


Módosítsa az indexkép méretét

A bélyegképek méretének három lehetősége van a Legfelső Webhelyeken, és kétféle módon lehet változtatni. A Safari 7-től kezdve az Apple a bélyegképméretet és az oldalankénti webhelyek számát áthelyezte a Safari beállításaiba.

  1. választ preferenciák tól szafari menüben.

  2. Válassza ki a általános Tab.

  3. Használja a feliratú elem melletti legördülő menüt A Top Sites műsorok és válassza ki a 6, 12vagy 24 oldalak.


Adjon hozzá egy oldalt a legnépszerűbb webhelyekhez

Oldal hozzáadásához a Legjobb webhelyekhez nyissa meg a weblapot, és vagy húzza annak URL-jét a megnyitott Legfelsõbb webhelyek képernyõre, vagy az aktuális képernyõ bal felsõ sarkában található Felsõ webhelyek ikonra.

Hozzáadhat egy oldalt a Legjobb webhelyekhez úgy is, hogy egy weblapról, e-mailből vagy más dokumentumból mutató hivatkozást a Felső webhelyek ikonra húzza.

Oldal törlése a legnépszerűbb webhelyekről

Ha véglegesen törölni szeretne egy oldalt a Legjobb webhelyek webhelyről, vigye az egérmutatót a törölni kívánt oldal fölé, és válassza a ikont X amely az oldal indexképének bal felső sarkában jelenik meg.

Rögzítsen egy oldalt a legnépszerűbb webhelyeken

Ha egy oldalt rögzíteni szeretne a Legfelső webhelyeken, hogy egy másik oldal ne tudja pótolni, vigye az egérmutatót az indexkép fölé, és kattintson a bal felső sarokban megjelenő gombostű ikonra. Az ikon színe fekete-fehérről kék-fehérre változik, jelezve, hogy rögzítve van. Egy oldal rögzítésének feloldásához válassza ki ismét a rögzítőgombot. Az ikon kék-fehérről fekete-fehérre vált, amikor rögzíti.

Töltse be újra a legnépszerűbb webhelyeket

Az internetkapcsolat rövid időn belüli megszakadása kisebb hibát okozhat a Legfelső webhelyek szolgáltatásban, de a Könnyű webhelyek oldal újratöltésével könnyű megoldani. Nyissa meg a Safari legnépszerűbb webhelyek oldalát, és használja a billentyűparancsot parancs + R az oldal újratöltéséhez.

Egyéb Top Sites opciók

Beállíthatja úgy is, hogy új lapok nyissák meg a Legjobb webhelyek oldalt.

  1. Ha az összes új Safari ablakot meg szeretné nyitni a Legfelső webhelyeken, válassza a ikont szafari menüt, majd válassza a lehetőséget preferenciák.

  2. A Safari Preferences ablakban válassza a ikont általános Tab.

  3. Tól Új ablakok nyílnak a legördülő menüből válassza a lehetőséget Top Sites.

    Ha azt szeretné, hogy új lapok nyíljanak meg a Legjobb webhelyek oldalon, a Új lapok nyílnak meg a legördülő menüből válassza a lehetőséget Top Sites.