Ingyenes Microsoft Office Document Viewers

Ingyenes módszert keres a Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Access, Visio vagy Lync dokumentumok olvasására anélkül, hogy saját maga vásárolná meg az alkalmazások legújabb verzióit?

Hasonlóképpen, ha Ön a Microsoft Office csomag tulajdonosa, megosztja a dokumentumokat azokkal, akiknek nincs?

Az irodai szoftverek legtöbb felhasználója csalódott lesz egy ilyen eszköz használatával minden nap, a korlátozott eszközök miatt, de az Ön helyzete mindenképpen megérdemli ezen ingyenes, webalapú nézők egyikét. Bár nem szerkesztheti a dokumentumokat ezeken az ingyenes online felületeken, megtekintheti, másolhatja vagy kinyomtathatja mások által írt Office-dokumentumokat - anélkül, hogy saját maga kötelezné el magát az Office iránt.

A Microsoft megszüntette a Word, az Excel és a PowerPoint ingyenes megjelenítő alkalmazásait. A Microsoft azt javasolja, hogy "telepítse a Word mobilalkalmazást vagy tárolja a dokumentumokat a OneDrive-ban vagy a Dropbox-ban, ahol a Word Online megnyitja őket a böngészőben."


Az ingyenes nézők alternatívái: Ingyenes irodai szoftvercsomagok és alkalmazások

Mielőtt letöltené egy megtekintőt, vegye figyelembe az ingyenes Microsoft Office Online (Web Apps) alkalmazást is, amely lehetővé teszi, hogy korlátozott, de hatékony szerkesztési tartományt olvashasson és hajtson végre. Megtalálja a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote alkalmazásokat, amelyek elérhetők Windows, Mac OS X, iOS és Android rendszerekhez.

Ha valaki fájlengedélyeket küld Önnek a Microsoft OneDrive felhőjében tárolt dokumentumra, szerkesztéseket végezhet ezzel a webalkalmazással.

Mivel mind a nézőket, mind a webalkalmazásokat az Ön böngészője használja, és ezért internetkapcsolatra van szükség, ez utóbbi megoldásként értelmesebb lehet Önnek.

Vannak más ingyenes vagy nyílt forráskódú irodai szoftvercsomagok és alkalmazások is.


Microsoft Visio Viewer

Még az Office sok felhasználója sem hallott soha a Microsoft Visio-ról. Ez egy diagramozási program folyamatábrák, szervezeti diagramok vagy más vizuális ábrázolások létrehozására.

Noha nem hozhat létre vagy szerkeszthet mélyrehatóan, a következőket teheti a megtekintőben: megtekintheti a kiterjesztésű fájlokat, például .vsd, .vsdx, .vsdm, .vst, .vstx, .vstm, .vdx, .vdw vagy .vtx, használjon gyorsbillentyűket és parancsikonokat, nézze meg az alak tulajdonságait, módosítsa egyes rétegek beállításait, nyomtasson néhány elemet, amelyek illeszkednek egy adott képernyőhöz, és használjon néhány megjegyzésfunkciót.

Mivel a Visio általában nem szerepel a Microsoft egyes előre csomagolt verzióiban, ésszerű a vállalkozások számára például egy példány megvásárlása a fő felhasználó számára vagy egyetlen számítógépes eszköz. Így a Visio 2013 Viewer ingyen telepíthető a csapat többi tagjának az együttműködés érdekében.
Töltse le a Visio 2013 Viewer alkalmazást


Szüksége lehet erre a kompatibilitási csomagra is

Ne feledje, hogy a nézők nem oldják meg azokat a bonyolultabb kompatibilitási hibákat, amelyekbe belefuthat. Ezért a Microsoft a Microsoft Office kompatibilitási csomagját is kínálja Word, Excel és PowerPoint fájlformátumokhoz.

Mivel minden új programverzió hajlamos új fájltípusok engedélyezésére, szükség lehet erre a kompatibilitási csomagra az Önt érdeklő fájl megfelelő feltöltéséhez.

Mindig olvassa el a licencfeltételeket

Mint minden letöltésnél, mindenképpen olvassa el a licencfeltételeket a betűtípusokkal és a fájlok más vonatkozásaival kapcsolatban, amelyek másolása vagy nyomtatása érdekelheti. Annak ellenére, hogy még nem vásárolta meg a Microsoft Office teljes verzióját, mégis elfogadja a nézők licencfeltételeinek használatát. Valójában egyáltalán nem telepítheti vagy használhatja a betűtípusokat más eszközökön, mert erre nem vásárolt jogot.