Filmek, tévéműsorok és saját média közvetítése a Plex segítségével

A Netflixhez vagy a Huluhoz hasonlóan a Plex streaming szolgáltatás filmek, műsorok, sportesemények, dokumentumfilmek és egyebek ezreit kínálja. De a Plex igazi hírneve az, hogy a felhasználók szinte minden internethez csatlakoztatott eszközre továbbíthatják digitális média könyvtárukat. Streamelje DVD- és Blu-ray-filmgyűjteményét, valamint személyes videóit, zenéit és fényképeit.

Íme egy áttekintés arról, hogy mit kell tennie a filmek, tévéműsorok és a digitális média streamingjének megkezdéséhez a Plex segítségével.

A Plex tökéletes mindazok számára, akik sok filmet birtokolnak DVD-n és Blu-ray-n. Még jobb, ha digitalizálta médiagyűjteményét.

Westend61 / Getty


Kezdő lépések a Plex alapszolgáltatásával

Amikor ingyenes fiókot hoz létre a Plex webhelyén, a Tidal zeneszolgáltatáson keresztül különféle filmekhez és tévéműsorokhoz, webes műsorokhoz, hírforrásokhoz, podcastokhoz és zenéhez férhet hozzá. Itt olvashatja el, hogyan kezdheti el használni a Plex alapvető szolgáltatását.

  1. Nyissa meg a Plex webhelyet, és válassza a lehetőséget Regisztrálj a jobb felső sarokban.

  2. Írja be e-mail címét és jelszavát, majd válassza a lehetőséget Hozzon létre egy fiókot.

  3. választ Indít a jobb felső sarokban a Plex ingyenes streaming tartalmának eléréséhez.

  4. A bal oldali menü ablaktáblán fedezze fel az ingyenes filmeket, a tévét, a webes műsorokat, a híreket, a podcastokat és a zenét.

  5. A Plex tartalom streameléséhez más, internethez csatlakoztatott eszközökön válassza a lehetőséget fiókja ikonra a jobb felső sarokban, majd válassza a lehetőséget Töltse le a Plex alkalmazásokat a legördülő menüből.

  6. Válassza ki a Alkalmazások és eszközök fülre, majd válassza ki és töltse le az alkalmazást az eszköz platformjára.

    A Plex alkalmazások számos internethez csatlakoztatott eszközzel működnek, beleértve az Android és iOS eszközöket, az Amazon Alexa-kompatibilis eszközöket, az Amazon Fire TV-t, az Android TV-t, az Apple TV-t, a Chromecastot, a Roku, a Sonos, a TiVo, a PlayStation 4 és az Xbox One-t.

  7. Opcionálisan válassza a lehetőséget Go Premium a főoldal jobb felső sarkában, hogy frissítsen Plex Pass-ra és további funkciókat kapjon. A Plex Pass havi 4.99 dollárba, évente 39.99 dollárba, élettartamra pedig 119.99 dollárba kerül.

    Az élő televízió közvetítéséhez és rögzítéséhez, valamint több mobileszközön történő közvetítéshez Plex Pass-ra lesz szüksége. A Plex Pass nélkül mobileszközönként egyszeri díjat kell fizetnie a streaming engedélyezéséhez.


A Plex használata digitalizált adathordozó-gyűjteményével

A Plexet különlegessé teszi, hogy képes streamelni a felhasználó digitális könyvtárát, beleértve digitalizált DVD-ket és Blu-ray-eket, otthoni videókat, zenét, fényképeket és egyebeket.

Ahhoz, hogy a Plex-et használhassa a média streamingjéhez, szüksége van egy digitalizált médiagyűjteményre, egy számítógépre, amely megfelel a Plex által a zene és a videó streamingjére vonatkozó előírásoknak, valamint egy otthoni hálózatra. Szüksége van szélessávú, megfelelő feltöltési sebességű internet-kapcsolatra is, ha a Plex-en keresztül szeretne közvetíteni, amikor nincs otthon. A legfontosabb, hogy szüksége lesz a Plex Media Server szoftverre.

Plex Media Server

A Plex Media Server az a szoftver, amely integrálja a digitális könyvtárat a Plex platformra, lehetővé téve a tartalom streamelését. Miután a Plex Media Server elindult és működik a számítógépén, streamelje telefonjára, játékkonzoljára, más számítógépeire és laptopjaira, valamint a legtöbb televíziós streaming eszközre, például az Apple TV-re, a Roku-ra és az Android TV-re.

Filmek és zene digitalizálása a Plex használatához

Ha rendelkezik DVD-k, Blu-ray-k és CD-k könyvtárával, konvertálja az adathordozót digitális formátumba, hogy a Plex segítségével streamelhessen. Az olyan eszközök, mint a Handbrake és más DVD-ripper programok, megkönnyítik ezt a folyamatot.

A zenegyűjtemény digitalizálásának legegyszerűbb módja az iTunes vagy a Windows Media Player használata. Ezekkel a programokkal, amikor CD-t helyez a számítógép lemezmeghajtójába, átalakíthatja digitális zenefájlokká.


Hogyan streamelheti a médiát a Plex segítségével

Így használhatja a Plex streaming szolgáltatás My Media funkcióját.

  1. Hozzon létre egy ingyenes Plex fiókot a fentiek szerint, vagy jelentkezzen be a Plex fiókjába, és navigáljon a kezdőlapra.

  2. A bal oldali menüből válassza a ikont Plusz jel (+) megnyomásával Adja hozzá médiáját a Plexhez cimre.

  3. választ Töltse le a Plex Media Server alkalmazást, és a Letöltések oldal megnyílik.

  4. A Plex Media Server lapon válassza ki a platformot, majd válassza a lehetőséget Letöltések
    .

    Itt tárolja a Plex segítségével streamelt digitális médiafájlokat.

  5. Nyissa meg a letöltött fájlt, majd nyissa meg a Plex Media Server alkalmazást.

  6. Az alkalmazás egy böngészőablakban nyílik meg, és a rendszer felkéri, hogy jelentkezzen be Plex-fiókjába.

  7. Olvassa el a Hogyan működik a Plex oldal, Majd válassza ki Megvan.

    Lehetséges, hogy a rendszer kéri, hogy regisztráljon a Plex Pass szolgáltatásra. Zárja be ezt az ablakot, ha most nem akarja ezt megtenni.

  8. A Plex érzékeli az elérhető szervereket. Nevezze el a szervert, és válassza a lehetőséget Engedje meg, hogy az otthonomon kívül férjek hozzá a médiámhoz. Válassza ki a Következő.

  9. választ könyvtár média könyvtár hozzáadásához, majd válassza a lehetőséget Könyvtár hozzáadása.

    A digitális médiafájlok új könyvtárának hozzáadásához lépjen a következő helyre: könyvtárak a bal oldali menüben válassza ki a Plusz jel (+).

  10. Ban,-ben Könyvtár hozzáadása menüben válassza ki a hozzáadni kívánt könyvtár típusát, majd válassza a lehetőséget Következő.

    A médiatár rendezéséhez külön könyvtárakat hozhat létre a filmek, a tévéműsorok és a zene különböző műfajaihoz, egyedi név megadásával, mielőtt kiválasztaná Következő.

  11. A következő képernyőn válassza a lehetőséget Keresse meg a Média mappa elemet, és keresse meg az importálni kívánt média mappát. Amikor megtalálja a mappát, válassza a lehetőséget Könyvtár hozzáadása.

  12. Ismételje meg ezeket a lépéseket az összes film, tévéműsor, zene, fénykép és egyéb médiafájl hozzáadásához a Plexbe.


Streaming a média Plex

Miután a Plex Media Center telepítve van a számítógépre, és a Plex alkalmazás telepítve van az eszközeire, készen áll a közvetítésre. Győződjön meg arról, hogy a számítógép be van kapcsolva és csatlakozik az internethez, és bármikor továbbíthat bármely eszközére.

A Plex segítségével történő streaming a legjobban a nagy sebességű otthoni hálózatokon működik. Ha otthoni internetkapcsolata elég nagy sebességgel képes feltölteni az adatokat, használja a Plex szolgáltatást az otthoni hálózaton kívüli közvetítéshez.