Google Takeout: Miért van szüksége és hogyan kell használni

A Google Takeout praktikus módot kínál az adatok letöltésére vagy áthelyezésére egy másik eszközre. Akár biztonsági másolatokat készít fontos fájlokról, újjáépíti a névjegyzékeket, akár fényképeket és videókat szerkeszt a laptopján, a Google Takeout a legegyszerűbb módja annak, hogy a Google digitális domainjéből áthelyezze a cuccait a sajátjába.


Miért érdemes használni a Google Takeout szolgáltatást?

A Google olcsó és biztonságos tárhelyet biztosít a digitális eszközök számára. A fájljaihoz bárhonnan elérheti az internetkapcsolatot. Ha el kell jutnia a fájlokhoz, vagy ha egy fájlmigrációs segédprogram nem úgy működik, ahogy kellene, akkor az adatok egyszerű letöltésének módja életmentő lehet.

Íme néhány dolog, amit megtehet a Google Takeout szolgáltatással:

  • Képgyűjtemény áthelyezése a laptopra szerkesztés céljából.
  • Ismételje meg az Outlook, az Apple Contacts vagy a naptárat.
  • Szabadítson fel helyet a Google Drive-on, archiválva a régi dokumentumokat fizikai adathordozókra.
  • Töltse le a megvásárolt könyveket a Google Play Zene szolgáltatásból.
  • Hozzon létre redundáns fontos fájlokat, hogy más felhőszolgáltatásokban tárolhassa őket.

A legtöbb Google-szolgáltatáshoz hasonlóan a Takeout is ugyanúgy működik Windows, Mac, Linux, iOS és Android eszközökön.


Milyen adatokat vehet fel?

A Google Takeout 51 féle adatot sorol fel, beleértve a névjegyeket, fotókat, a Google Keep jegyzeteket, a Gmailt és a könyvjelzőket. Az adattípusok teljes listájának megtekintéséhez és az egyes mennyiségek megtekintéséhez jelentkezzen be Google-fiókjába, majd keresse fel a Google Irányítópultot.

A Google Takeout használata

Míg a Kiválasztáshoz a kiválasztásával férhet hozzá Töltse le adatait a Google Irányítópulton a legegyszerűbben a Google Takeout oldalt lehet elindítani.

Ha először használja a Takeout alkalmazást, kezdjen valami kezelhetővel, például néhány fotóalbummal a Google Fotókból. Fotóalbumot használunk példaként az alábbi utasításokban.

  1. Keresse meg a takeout.google.com webhelyet, és válassza a lehetőséget Törölje az összes kijelölését. Alapértelmezés szerint a Google Takeout kiválasztja az összes lehetséges adatot és fájltípust, amelyet fel kíván venni a Takeout archívumba.

  2. Görgessen lefelé és válassza a lehetőséget Google Fotók jelölőnégyzetet.

  3. választ Az összes fotóalbum tartalmazza hogy kiválassza az egyes fényképalbumokat a Takeout archívumba. Alapértelmezés szerint minden fényképalbum ki van jelölve. Válassza a lehetőséget Az összes kijelölésének megszüntetése, majd válassza ki a letölteni kívánt fotóalbumokat. Ha elkészült, válassza a lehetőséget OK.

  4. Görgessen a képernyő aljára, és válassza a lehetőséget Következő lépés.

  5. A rendszer felkéri, hogy válassza ki az archívum fájltípusát, gyakoriságát és célját. Arra is felkérést kap, hogy válassza ki az egyes archív fájlok maximális méretét. Alatt szállítási mód, válassza ki, hol töltse le az archív fájlt, ha készen áll.

    Adatok átvitele ezekre a felhőtárolási szolgáltatásokra számít bele a tárolási kvótába.

  6. Alatt Frekvencia, válassza ki, hogy milyen gyakran exportálja a fájlokat letöltésre. Válassza a lehetőséget Exportálás egyszer or Export 2 havonta 1 évig.

  7. Alatt A fájl típusa és mérete, válassza ki az archív fájl fájltípusát és a maximális méretet.

    Az alapértelmezett fájltípus a .zip, amely a legtöbb számítógépen megnyitható. A másik lehetőség a .tgz, amely további szoftverek megnyitását igényelheti egy Windows számítógépen.

    Alapértelmezés szerint a Takeout az archív fájlokat 2 GB-ra korlátozza, és annyi szekvenciális fájlt hoz létre, amennyi szükséges. Kiválaszthat azonban legfeljebb 50 GB méretet.

  8. választ Export létrehozása, Akkor várjon, amíg a Google összegyűjti a fájlokat és archiválja a fájlokat az Ön specifikációinak megfelelően.

    A kért fájlok számától és méretétől függően az archívum létrehozása néhány perctől több napig tart. A Google körülbelül három percet vett igénybe egy 175 MB-os archív fájl létrehozásával.

  9. Az archívum befejezése után a Takeout e-mailt küld Önnek az archivált fájlok linkjével. Az e-mailből válassza a lehetőséget Töltse Archívum a letöltés megkezdéséhez, mint bármely más fájl. Adatai a Google szervereiről a Letöltések mappába kerülnek.

Archívumok letöltésekor ellenőrizze az Elérhető dátumig jelölőnégyzetet. Hét nap áll rendelkezésére egy archívum letöltésére, mire a Google törli azt.

A Takeout által az elmúlt 30 napban létrehozott archívumok listájának megtekintéséhez válassza a lehetőséget Előzmények megtekintése.