Adobe Photoshop alapok: Menüsor

Az Adobe Photoshop egyik alapvető eleme a menüsor, amely a program legfelül található. A menüsor a fájlok megnyitására és mentésére, a vászon méretének beállítására, a szerkesztőeszközök némelyikének elérésére, a különféle ablakok megnyitására és bezárására stb.

A menüsor 11 elemből áll: filé, szerkesztése, Kép, réteg, választ, Szűrő, Elemzés, 3D, Megnézem, Ablakés Segítség. Ezen főmenük mindegyikében további almenük vannak a kapcsolódó opciókhoz.

A menüsávban elérhető tartalmak többségét más módon is elérheti, például billentyűparancsokkal, jobb egérgombbal kattintva, vagy más menükben elhelyezett külön menükkel, például Eszközök, Rétegek, Idővonal stb. Egyes opciókhoz azonban a menüsort kell használnia.

Ezek az utasítások az Adobe Photoshop CS5 és újabb verzióira vonatkoznak. Egyes menük és elemek más verziókban eltérhetnek.


filé

A Photoshop Fájl menüje hasonlít más programok Fájl menüjéhez. Ez az elsődleges módszer új fájlok készítéséhez, a meglévők megnyitásához, fájlok mentéséhez és nyomtatásához.

Például, ha nemrég nyitotta meg a Photoshop alkalmazást, és PNG vagy JPG fájlt szeretne importálni, a Fájl menü segítségével kiválaszthatja Nyisd ki a kívánt kép böngészéséhez. Támogatottak a fejlett nyílt műveletek is, például képek megnyitása az Adobe Bridge alkalmazásban, intelligens objektumok megnyitása, fényképek webes használatra történő mentése a méret csökkentése érdekében, és videó formátumba történő exportálás.

A Nyissa meg a Legutóbbi szolgáltatást A Fájl menüben a 10 legutóbb megnyitott fájl listája található. Mindaddig, amíg nem helyezte át az eredeti fájlt máshová, ezzel a lehetőséggel gyorsan megnyithatja a fájlt, anélkül, hogy a szokásos "nyitás, kijelölés, böngészés" eljárást kellene elvégeznie.

Ez egyben a Fájl menü, amely lehetővé teszi a videók képkockává alakítását, hogy az egyes képkockákat szerkeszthesse, vagy a videókat GIF-vé alakítsa.


szerkesztése

A Szerkesztés menüvel módosíthatja a vászon objektumait, a menüpontokat, a hivatkozásokat és egyebeket.

Tehet például egyszerű dolgokat, például egy nemrégiben végrehajtott művelet visszavonását vagy visszavonását, valamint kivágást, másolást és beillesztést. Ezek gyakori műveletek, ezért gyakran használja ezeket a menüopciókat, vagy legalább megtanulja a billentyűparancsokat.

A Szerkesztés menü egy olyan hely is, ahol a szöveggel foglalkozik, így szavakat és kifejezéseket megtalálhat és kicserélhet az egész dokumentumban. Itt találja meg a lehetőségeket is Tölt vagy válasszon ki egy vagy ütés egy kiválasztott úton.

Itt találhatók az objektumok átalakításának eszközei is. Ha van képe, amelyet meg akar vetíteni, elforgat, méretez, torzít vagy megfordít, használja a szerkesztése > Átalakítás almenüben megtalálja ezeket a lehetőségeket. Az Ingyenes átalakítás eszköz itt is található, lehetővé téve a magasság, szélesség és tájolás beállítását.

A Szerkesztés menü a megnyitás módja Preset Manager ecsetek, színátmenetek, színminták, egyedi alakzatok megtekintéséhez és saját egyéni ABR keféinek betöltéséhez. Nyithat is Színbeállítások az RGB, CMYK és más színprofilok beállításához (és egyedi CSF és PSP fájlok betöltéséhez is).

Ez a menü a meglévő billentyűparancsok megkeresésére és újak meghatározására, valamint a Photoshop működésének általános beállításainak megváltoztatására és a menüsoron látható elemek megjelenítésére / elrejtésére szolgál.


Kép

A Photoshopban a képek megváltoztatásához kapcsolódó számos lehetőség elérhető a Kép menü. Az első almenü lehetővé teszi a üzemmód a teljes vászonból, olyan módok között, mint az RGB szín, a szürkeárnyalatos, a CMYK szín, a többcsatornás, a duotone stb.

Ezután egy almenü hívódik Korrekciók Ez lehetővé teszi a különböző eszközök elérését a kép fényerejének, kontrasztjának, szintjének, expozíciójának, vibrációjának, árnyalatának / telítettségének és színegyensúlyának megváltoztatásához. Itt vannak még a Fényképszűrő, Csatorna keverőés Színkeresés eszközök, többek között.

Auto Tone, Automatikus kontrasztés Automatikus szín olyan opciók, amelyek megváltoztatják a kép megjelenését menük vagy csúszkák nélkül.

Néhány fontos vászonkezelő eszköz található a Kép menüben, az úgynevezett Képméret és Vászonméret. A Vászonméret opcióval megváltoztathatja az egész munkaterület szélességét és magasságát, hogy pontosan a méret legyen, vagy a vászon összezsugorodásához vagy növekedéséhez.

Termés és Állapot két másik figyelemre méltó eszköz ebben a menüben. Az első átméretezi a vásznat úgy, hogy kézzel választja ki a törölni kívánt területeket. A második az átméretezés automatizálására szolgál, átlátszó képpontok (vagy egy adott színű képpontok) eltávolításával a vászon bármely széléről.


réteg

A Réteg menüben létrehozhat új rétegeket, megismételheti a meglévőket, törölheti és átnevezheti a rétegeket és még sok minden mást.

Ebben a menüben találhatók a rétegmaszkok, a beállító rétegek és a kitöltési rétegek létrehozásának lehetőségei is. A kitöltési réteg például egy új réteg, amelyet előre kitöltenek egy adott színnel, mintával vagy színátmenettel, amelyet választani kell, amikor rákattint.

A Réteg menü segítségével intelligens objektumokat is létrehozhat és szerkeszthet, valamint exportálhatja azok tartalmát egy fájlba, vagy lecserélheti tartalmaikat egy másik intelligens objektum tartalmára.

A Réteg menü egyéb beállításai lehetővé teszik a fóliák csoportosítását és elrejtését, a fóliák zárolását, a fóliák elrendezését más rétegek mögött vagy előtt, a fóliák összekapcsolását és egyesítését, valamint a kép simítását az összes réteg automatikus egyesítéséhez.


választ

A kiválasztásokkal kapcsolatos opciókat a Photoshop Kiválasztás menüje tárolja. Kiválaszthat mindent a vásznon, kiválaszthatja az összes réteget, és megszüntethet mindent a menüből. Néhány kapcsolódó és hasznos eszközzel megfordíthatja a kijelölést, és újból kiválaszthatja az előzetes kijelölést.

A Szél finomítása eszköz a Kiválasztás menüben található. Használhatja a kijelölés szélének megváltoztatására. A sima, a tollas, a kontrasztos és az eltolt él beállításait megadhatja a kiválasztás konkrét részleteinek meghatározásához.

automatikusan növeli a kijelölést a közeli pixelekre a teljes kiválasztási terület hatékony növelése érdekében. Kattintson tovább, hogy szélesebb választékot kapjon.

használat Kiválasztás mentése és Betöltés kiválasztása hogy később újra kiválasszon valamit. Menthet egy új kijelölést, majd betöltheti, amikor újra alkalmazni kell.

Szűrő

Az Adobe Photoshop szűrőket a Szűrő menü tartalmazza. Itt lehet kinyitni Szűrő galéria művészi, ecsetvonás, torzítás, vázlat, textúra és egyéb beépített szűrők előnézete.

Ez a menü az elmosódás, a zaj, a pixelezés, a renderelés és az élesítés szűrőket is tartalmaz. Egyéni Photoshop-szűrő mentéséhez vagy betöltéséhez lépjen a következő helyre: Szűrő > Más > szokás és használja a Terhelés gombot az ACF fájl, vagy a Megtakarítás gombot egy új ACF fájl létrehozásához.

A Szűrő menü a vízszintes és függőleges képpontok eltolásának módját is biztosítja, például egy önmagához képest kétszeres kép hatásának létrehozásához.

Elemzés

A Elemzés A menü olyan eszközöket tartalmaz, amelyek segítenek a kép méretarányának beállításában. Az egységes mérési referencia létrehozása akkor kényelmes, ha terveket, tervrajzokat vagy térképeket készít a Photoshop segítségével.

Miután megadta a referenciát, a vonalzó eszköz segítségével bárhol megtalálja a távolságokat a dokumentumban, és elhelyezhet egy méretarányos jelölőt.

3D

A Photoshop már nem csak sík képekhez használható. A szoftver újabb verziói lehetővé teszik 3D objektumok létrehozását és szerkesztését mind modellezés, mind nyomtatás céljából.

A 3D menü tartalmazza azokat az eszközöket, amelyekre szüksége van a 3D fájlok módosításához, és a lehető legjobb megjelenéshez. Ha nincs olyan, amiből kiindulna, 3D objektumokat hozhat létre már elkészített rétegekből.

Megnézem

A Nézet menü a Photoshop dolgainak megtekintésével kapcsolatos eszközöket tartalmaz. Engedélyezheti a vonalzót, létrehozhat útmutatásokat, amelyeket követhet a pontos pozícionáláshoz, és átválthat teljes képernyős módra.

A Photoshop Nézet menüjének néhány általános lehetősége a nagyítás. Ezek a beállítások magukban foglalják a nagyítást és a kicsinyítést, a vászon automatikus illesztését a képernyővel azonos méretűre, a tényleges képméret és a nyomtatási méret megjelenítését.

A Nézet menüben megjelenítheti vagy elrejtheti a kijelölési éleket, a célútvonalakat, a jegyzeteket, a rétegek éleit, a szerkesztési gombokat, a segédleteket, a szeleteket, a hálót, a képpontrácsot és az ecset előnézetét.

Ablak

A Photoshop Ablak menüjének két célja van: az ablakok elrejtése és megjelenítése, valamint a munkaterület elrendezése tetszés szerint. Mivel nem minden elérhető ablak látható folyamatosan, az Ablak menü segítségével szelektíven jelenítheti meg vagy rejtheti el őket, ha szükséges.

Az Ablak menü segítségével mindenféle ablakot láthatóvá vagy rejtetté válthat. Hozzászólások, Korrekciók, Ecset, Csatornák, színek, Történelem, Rétegek, Megjegyzések, Paths, Idővonalés Eszközök néhány példa. A projektjei során nem mindig lesz szükségük rájuk, ezért érdemes elrejteni őket, hogy ne zavarjuk meg a nézetet.

Használja a rendezni és Workspace almenük az ablakok helyének beállításához. Az ablakokat bárhová húzhatja, ahol tetszik, még a Photoshop főablakán kívül is, de ezek a menük tartalmaznak bizonyos előre beállított lehetőségeket az ablakok elhelyezésére olyan helyeken, amelyek állítólag könnyebbek bizonyos feladatokhoz, például festéshez és tipográfiához.

Segítség

A Súgó menü a Photoshop menüsorának végét jelöli. Megtekintheti a futtatott Photoshop verzióját, online segítséget kaphat, elérheti a Photoshop Támogatási Központot, többet megtudhat a telepített beépülő modulokról, regisztrálhatja a Photoshop alkalmazást az Adobe-nál és még sok mást.