HTC fájl (mi ez és hogyan nyitható meg)

A HTC fájlkiterjesztéssel rendelkező fájl egy HTML-összetevő fájl.

Valójában csak HTML-fájlok, amelyek szkripteket vagy a Microsoft által definiált programozási kódot tartalmaznak, ami segít az Internet Explorernek (amúgy is egyes verzióinak) megfelelően megjeleníteni az újabb technikákat, amelyeket más, szabványoknak jobban megfelelő böngészők natív módon támogatnak.

Például egy HTML-fájlban lehet valami CSS-kód, amely ilyet olvas viselkedés: url (pngfix.htc) úgy, hogy a HTML fájl a HTC fájlban található, a képekre vonatkozó kódot hívja meg.

A HTML-összetevőkről a Microsoft HTC referencia útmutatójában olvashat bővebben.

A "HTC" a tajvani telekommunikációs berendezéseket gyártó HTC Corporation-re is utal. Ha a HTC eszközödhöz kapcsolódó "HTC fájlok" vannak, akkor valószínűleg semmi közük a HTML Component fájlformátumhoz, és valószínűleg nem használják a .HTC fájlkiterjesztést. Olvassa tovább, ha HTC videofájlokat kell megnyitnia vagy konvertálnia.


Hogyan nyitható meg egy HTC fájl

A HTC fájlok szövegalapúak, így a Notepad segítségével megnyithatók és szerkeszthetők a Windows, a Notepad ++ vagy bármely más szövegszerkesztő segítségével.

A Microsoft Visual Studio képes megnyitni a HTC fájlokat is.

A HTC fájlnak az Internet Explorer alkalmazással is meg kell nyitnia, de a fent említett két programmal ellentétben az IE-ben nem szerkesztheti a HTC fájlt, mivel annak megnyitása csak a weblapként tekintheti meg a szöveget.

A legnépszerűbb multimédia lejátszóknak képesnek kell lenniük arra, hogy bármilyen HTC videót lejátszhassanak egy HTC eszközről. A VLC az egyik példa. Ha ez a program nem működik, olvassa tovább, és nézze meg, hogyan konvertálhatja a HTC videofájlt egy általános videofájl formátumba, amelyet a VLC-nek képesnek kell lennie megnyitni.

Ha úgy találja, hogy a PC-jén lévő alkalmazás megpróbálja megnyitni a HTC fájlt, de ez nem a megfelelő alkalmazás, vagy inkább egy másik telepített programmal szeretné megnyitni a fájlt, akkor a változtatáshoz lásd: Hogyan módosíthatjuk az alapértelmezett programot egy adott fájlkiterjesztéshez a Windows rendszerben.


HTC fájl konvertálása

A leggyakoribb fájlformátumok átalakíthatók új formátumba, így más programokkal vagy más célokra használhatók, mint amit az eredeti formátum megenged. Az ilyen típusú fájlokat általában egy ingyenes fájlkonverterrel konvertálják.

Valószínűleg azonban nincs ok arra, hogy magát a .HTC fájlt más formátumúra konvertálja. A fájlon belüli viselkedések némelyike ​​mégis konvertálható JavaScript-be. Erről bővebben az ehud.pardo / blog oldalon olvashat.

Kíváncsi arra, hogyan lehet konvertálni a HTC eszközről vett HTC videofájlokat? Ezek a fájlok egyáltalán nem kapcsolódnak a HTML Component fájlformátumhoz - valószínűleg egy közös videofájl-formátumban vannak, amelyet a legtöbb videoátalakító eszköz támogat. Válasszon egy programot ebből a listából a HTC fájl konvertálásához más videó formátumba, például MP4, MKV, FLV, WMV stb.


Még mindig nem tudja megnyitni a fájlt?

Ha a fájl ekkor nem nyílik meg, akkor nagyon jó esély van arra, hogy a fájlkiterjesztés nem igazán írja be a "HTC" szót. Néhányan nagyon hasonlónak tűnnek, de valójában másképp vannak megírva, és ez azt jelenti, hogy máshol kell keresni egy olyan programot, amely képes megnyitni vagy konvertálni a fájlt.

A HTT az egyik példa. Ezek a fájlok Hypertext Template fájlok, amelyeket a Windows operációs rendszer használ, de amelyek nem úgy nyílnak meg, mint egy HTC fájlok.

Rengeteg más példa adható, például HT, HC, TCX és THM.

Ha biztos abban, hogy a fájl nem nyílik meg a fent említett HTC-nyitókkal, olvassa el újra a fájlkiterjesztést, majd keressen az interneten vagy a Web-ben további információkért a fájl megnyitásáról vagy átalakításáról.