Weboldalak mentése az Internet Explorer 11 böngészőben

Mentsen el egy weboldal másolatát a merevlemezre offline olvasáshoz az Internet Explorer 11 programban. A weboldal szerkezetétől függően előfordulhat, hogy internetkapcsolat nélkül megtekintheti a mentett forráskódot, képeket és egyéb multimédia fájlokat.

A cikk utasításai az Internet Explorer 11 programra vonatkoznak.


Weboldalak letöltése az IE 11-ben

Weboldalak letöltéséhez az Internet Explorer 11 böngészőben nyisson meg egy oldalt, és kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Válassza ki a Fogaskerék a böngészőablak jobb felső sarkában, és válassza a lehetőséget filé > Mentés másként.

    Alternatív megoldásként használja a billentyűparancsot Ctrl+S megnyitni Megtakarítás Weboldal párbeszédablak.

  2. Ban,-ben Weboldal mentése párbeszédpanelen nyissa meg a célmappát, és válassza ki a Mentés típus legördülő menüből válasszon egy formátumot. A lehetőségek a következők:

    • Webarchívum, egyetlen fájl (* .mht): Az egész oldalt - képeket, animációkat és médiatartalmakat, például hangadatokat - MHT fájlba csomagolja. Ha a képeket és egyéb adatokat eltávolítják az élő webhelyről, akkor is hozzáférhet a mentett adatokhoz.
    • Weboldal, csak HTML (* .htm; * html): Menti az oldal szöveges változatát. A képeket, hangadatokat és egyéb tartalmakat nem menti. Ezeket az elemeket az online tartalomra mutató hiperhivatkozások váltják fel. Mindaddig, amíg a hivatkozott elemek léteznek online, a HTML oldal megmutatja ezeket az elemeket.
    • Teljes weboldal (* .htm; * html): Menti a szöveget, képeket és egyéb elemeket a weboldalon offline használatra. Ez az opció hasonló az MHT opcióhoz, kivéve, hogy külön mappákat hoz létre a képekhez és más elemekhez.
    • Szöveges fájl (* .txt): Csak a szöveges adatokat menti. A képeket és a helyőrzőket nem menti.

  3. Írja be a fájl nevét a Fájlnév szövegmezőbe, és válassza a lehetőséget Megtakarítás.