Hogyan lehet letiltani a védett módot az Internet Explorer böngészőben

A Védett mód segít megakadályozni, hogy a rosszindulatú szoftverek kihasználják az Internet Explorer biztonsági réseit, és megvédi számítógépét a hackerek által a rendszerhez való hozzáférés leggyakoribb módjaitól.

Bármennyire is fontos a Védett mód, köztudott, hogy problémákat okoz bizonyos helyzetekben, ezért a szolgáltatás letiltása előnyös lehet bizonyos esetek elhárításához. Ne tiltsa le azonban, hacsak nincs oka feltételezni, hogy ez komoly problémát okoz az Internet Explorerben. Ha egyébként normálisan viselkedik, akkor a legbiztonságosabb bekapcsolva tartani.

Kövesse az alábbi egyszerű lépéseket az Internet Explorer Védett módjának kikapcsolásához:

Ezek a lépések az Internet Explorer 7, 8, 9, 10 és 11 verzióira vonatkoznak, ha Windows 10, Windows 8, Windows 7 vagy Windows Vista rendszerre vannak telepítve.


Internet Explorer módszer

  1. Nyissa meg az Internet Explorer programot.

    Ha nem szeretne az Internet Exploreren keresztül kikapcsolni a Védett módot, olvassa el az alternatív módszerekről az oldal alján található 2. tippet.

  2. A parancssorból lépjen a következőre: Eszközök > Internetes lehetőségek.

    Az Internet Explorer 9, 10 és 11 böngészőben a Eszközök menüből kiderül, ha megnyomja a gombot más gombot egyszer. Lásd: Az Internet Explorer milyen verziója van? ha nem vagy biztos benne.

  3. Válassza ki a Biztonság Tab.

  4. Az ablak alsó felében, közvetlenül a látható gombok felett törölje a jelölést Védett mód engedélyezése.

    A Védett mód letiltásához újra kell indítani az Internet Explorert, amint azt ebben a lépésben láthatta a jelölőnégyzet mellett.

  5. választ OK.

  6. Válasszon OK ha figyelmeztetéssel kérik! párbeszédpanel, amely azt tanácsolja, hogy A jelenlegi biztonsági beállítások veszélyeztetik a számítógépet.

  7. Zárja be az Internet Explorert, majd nyissa meg újra.

A beállítás újbóli ellenőrzésével ellenőrizte, hogy a Védett mód valóban le van-e kapcsolva, de az Internet Explorer alján is kell lennie egy rövid üzenetnek, amely szerint ki van kapcsolva.

Próbálja újra meglátogatni a problémákat okozó webhelyeket, és ellenőrizze, hogy a számítógépén az Internet Explorer biztonsági beállításainak visszaállítása segített-e.


A Windows Registry Method

A Védett mód letiltásának speciális módja az Internet Explorerben a Windows rendszerleíró adatbázisán keresztül történik.

  1. Nyissa meg a rendszerleíró adatbázis-szerkesztőt.

  2. A bal oldali mappák segítségével nyissa meg a következő kulcsot a HKEY_CURRENT_USER kaptárban:

    Software Microsoft Windows CurrentVersion Internet Settings

  3. Az Internetbeállítások kulcsban nyissa meg a Zónák alkulcsot, majd nyissa meg a számozott mappát, amely megfelel annak a zónának, amelyben a Védett módot ki akarja kapcsolni.

    • 0: Helyi számítógép
    • 1: Intranet
    • 2: Megbízható oldalak
    • 3: Internet
    • 4: Korlátozott helyek
  4. Hozzon létre egy új REG_DWORD nevű értéket 2500 a zónán belül.

  5. Nyissa meg az új értéket, és állítsa be úgy 3 a Védett mód letiltásához (0 lehetővé teszi).

További információ a Védett mód beállításainak ilyen módon történő kezeléséről ebben a Szuperfelhasználói szálban.


További információ az IE Protected Mode-ról

  1. A Védett mód nem érhető el a Windows XP rendszerre telepített Internet Explorer alkalmazással. A Windows Vista a legkorábbi operációs rendszer, amely támogatja.

  2. Próbáljon meg más módon megnyitni az Internetbeállításokat a Védett mód beállításának megváltoztatásához. Az egyik a Vezérlőpultnál van, de még gyorsabb módszer a Parancssor vagy a Futtatás párbeszédpanel, a inetcpl.cpl parancs. A másik az Internet Explorer menüjének jobb felső sarkában található menü gombján keresztül történik (amelyet a Alt + X billentyűparancs).

  3. Mindig frissítse az olyan szoftvereket, mint az Internet Explorer. Lásd: Az Internet Explorer frissítése, ha segítségre van szüksége.

  4. A Védett mód alapértelmezés szerint csak a Megbízható helyek és a Helyi intranet zónákban van kikapcsolva, ezért manuálisan kell törölnie a Védett mód engedélyezése jelölőnégyzet az Internet és a Korlátozott helyek zónákban.

  5. Az Internet Explorer egyes verziói a Windows egyes verzióin használhatják az úgynevezett továbbfejlesztett védett módot. Ez megtalálható az Internetbeállítások ablakban is, de a Részletes fülre. Ha engedélyezi az Enhanced Protected Mode módot az Internet Explorer böngészőben, akkor a számítógép életbe lépéséhez újra kell indítania a számítógépet.