Javítás, ha az Internet Explorer nem nyílik meg

Az Internet Explorer legtöbbször jól működik, de vannak olyan esetek, amikor nem nyitja meg, bármit is próbál. Ennek számos oka lehet, de ha a legegyszerűbb megoldástól a bonyolultabb megoldásig dolgozik, akkor pillanatok alatt újra működnie kell.

Az Internet Explorer elavult, amikor a Windows 10 elindult, és a Microsoft már nem támogatja. Ha az IE-t régebbi rendszeren használja, ez a cikk az Ön számára készült. Ezeket a taktikákat a Microsoft Edge böngészőre vagy bármely olyan böngészőre is alkalmazni lehet, amelyekkel problémája van, még a Windows legújabb verzióin is.


Az Internet Explorer nem nyíló lehetséges okai

Több probléma miatt az Internet Explorer nem nyílik meg, többek között:

  • Sérült alapértelmezett beállítások
  • A fontos internetes beállítások módosítása a programok telepítésekor
  • Bővítmények
  • Rosszindulatú szoftver, amely megváltoztatta vagy megrongálta a fontos IE beállításkulcsokat

Hogyan javítható az Internet Explorer nem sikerült megnyitni

Előfordul, hogy az Internet Explore rendes megnyitása egyszerű megoldás, hasonló az újrakezdéshez. Máskor a megoldás jobban érintett. Próbálkozzon az alábbi lépések mindegyikével, hogy megoldja a problémát.

  1. Kényszerítse az Internet Explorert, hogy lépjen ki. Miután abbahagyta, nyissa meg újra. Gyakran az Internet Explorer a háttérben fut, miután bezárta. A folyamat kényszerű abbahagyása kiveszi ebből a korlátból, lehetővé téve a program újrakezdését.

  2. Indítsa újra a számítógépet. Ez megtisztítja az elektronikus törmeléket, amelyet a számítógép használata során végrehajtott összes művelet (például programok megnyitása, bezárása, telepítése és törlése) során megmarad.

  3. Indítsa újra a számítógépet csökkentett módban. Ez jó módszer annak megállapítására, hogy a rosszindulatú szoftverek megrongálták-e a rendszerfájljait. Ez megakadályozza a rosszindulatú programok elindulását. Ha az Internet Explorer gond nélkül megnyílik, a probléma oka valószínűleg egy rosszindulatú program okozta fertőzés.

    Ebben az esetben a következő lépés az Internet Explorer biztonsági beállításainak visszaállítása. Ha ez nem oldja meg a problémát, telepítse újra az Internet Explorert.

  4. Futtassa az Internet Explorert letiltott bővítményekkel. Egyes kiegészítők megzavarják a webböngésző normál működését, vagy sérülnek a rendszerfájlok. Ha az Internet Explorer a megfelelő módon nyílik meg, ha a bővítmények le vannak tiltva, akkor a Bővítménykezelő segítségével egyesével kapcsolja be azokat, amelyekre szüksége van, és közben ellenőrizze a böngésző működését.

  5. Győződjön meg arról, hogy a 11. verzió van. Az Internet Explorer 11 a webböngésző legfrissebb (és utolsó) verziója. A szükséges frissítések telepítése után indítsa újra a számítógépet. Ezzel ki kell cserélnie minden rosszindulatú szoftver által megrongált Internet Explorer DLL-fájlt.

    Még ha az Internet Explorer beállításainak visszaállítása vagy frissítése is megoldja a problémát, előfordulhat, hogy rosszindulatú szoftvere van a számítógépen. Célszerű egy teljes víruskereső futtatása.

  6. Telepítse újra az Internet Explorert. Ha a fenti lehetőségek egyike sem működik, és még mindig nem tudja megnyitni az Internet Explorert, telepítse újra.

    A webböngésző Windows-szolgáltatásként szerepel, így nem tudja eltávolítani és újratelepíteni, mint egy normál alkalmazást. Ehelyett le kell tiltania, majd újra be kell kapcsolnia Windows-szolgáltatásként.


Hogyan lehet kijavítani az Internet Explorer nem nyitható meg, amikor egy linkre kattint

Néha, amikor egy URL-re kattint egy webhelyen, az Internet Explorer nem nyitja meg a linket, különösen akkor, ha a webböngésző nyitva van. Bármi is legyen az oka, néhány dolgot megtehetsz a kijavítás érdekében.

  1. Győződjön meg arról, hogy az internetes hivatkozások megnyitásához az alapértelmezett böngésző beállítása Internet Explorer.

  2. Állítsa be a webfájl társításokat az Internet Explorer programba. Ezáltal az IE az alapértelmezett alkalmazás a linkek megnyitásához.


Az ismétlés megakadályozása

Annak elkerülése érdekében, hogy a probléma ismétlődjön, telepítsen jó víruskereső és kártevőirtó programot. Győződjön meg arról is, hogy az Internet Explorer továbbra is működik a Windows frissítések futtatása után. Ha nem, akkor a javításhoz olvassa el a fenti lépéseket.