Az Internet Explorer 11 teljesítményének javítása

Bár a Microsoft Internet Explorer böngészője már régóta elavult az új Microsoft Edge böngésző helyett, a redmondi központú technológiai óriás továbbra is fenntartja az IE-t - ez túlságosan mélyen be van ágyazva a legtöbb vállalati ökoszisztémába, hogy elhagyja azt. Annak ellenére, hogy az IE piaci részesedése jelentősen csökkent, sokan mégis használják. És mint mindig, ez továbbra is időszakos lassulásoknak van kitéve, amelyek kínosnak bizonyulnak a hibaelhárítás során.

Ezek az utasítások bármely platformon az Internet Explorer 11-re vonatkoznak.

Shutterstock


A lassú teljesítmény kijavítása az IE-ben

Mivel a böngészők sok különböző problémát kavarnak, kövesse a legjobb gyakorlati lépéseket a böngésző teljesítményének javítása érdekében.

  1. Törölje az ideiglenes internetes fájlokat. Az Internet Explorer gyorsítótárba helyezi a meglátogatott weboldalakat és az ezekről az oldalakról származó sütiket. Bár a böngészés felgyorsítására lett tervezve, ha nincs bejelölve, a növekvő mappák néha lassíthatják az IE feltérképezését, vagy más váratlan viselkedésre ösztönözhetnek. Általánosságban elmondható, hogy a kevesebb több több elv itt jól működik - tartsa kicsiben és gyakran törölje az Internet Explorer gyorsítótárát.

  2. Tiltsa le az ütköző bővítményeket. Bár a törvényes eszköztárak és más böngészősegítő objektumok (BHO) rendben vannak, egyesek nem annyira legitimek, vagy jelenlétük megkérdőjelezhető. A rosszindulatú programok gyakran BHO formájában jelennek meg.

  3. Állítsa vissza az IE beállításait. A spyware és a adware gyakran megváltoztatja a böngésző Start és Search oldalát, hogy a nem kívánt webhelyekre mutasson. Még akkor is, ha eltávolítja a felelős fertőzést, akkor is vissza kell állítania a webbeállításokat. Válaszd ki a Eszközök gombot, majd válassza ki Internetes lehetőségek. Válaszd ki a Részletes lapot, majd válassza ki vissza. Az Állítsa vissza az Internet Explorer beállításait párbeszédpanelen válassza ki vissza. Amikor az Internet Explorer befejezi az alapértelmezett beállítások alkalmazását, válassza a lehetőséget közel majd válassza ki OK. Indítsa újra a számítógépet a változtatások alkalmazásához.