4 módszer a blokkolt mellékletek elérésére az Outlook e-mailben

Az Outlook 2000 1. kiadás óta az Outlook minden verziója tartalmaz egy biztonsági funkciót, amely blokkolja a mellékleteket, amelyek vírusok vagy más fenyegetések kockázatát jelenthetik a számítógépen. Például bizonyos típusú fájlokat (például .exe fájlokat), amelyeket mellékletként küldenek, automatikusan blokkoljuk. Bár az Outlook blokkolja a melléklethez való hozzáférést, a melléklet továbbra is az e-mailben marad. 

Ha az Outlook blokkolja a mellékletet, akkor nem mentheti, törölheti, nem nyithatja meg, nem nyomtathatja ki, és nem dolgozhat az Outlookban. Itt van azonban négy módszer, amelyet kezdő és középhaladó számítógép-felhasználók számára terveztek megkerülni ezt a problémát.

A cikk utasításai az Outlook 2019, 2016, 2013, 2010, 2007, 2003 programokra vonatkoznak; és az Outlook for Microsoft 365.


Használjon fájlmegosztást a melléklet eléréséhez

Kérje meg a feladót, hogy mentse a mellékletet egy felhőalapú tárolási szolgáltatásba, kiszolgálóra vagy FTP-helyre, és küldjön egy linket a melléklethez. Kattintson a linkre a melléklet eléréséhez és a számítógépre mentéséhez.

A fájlnévkiterjesztés megváltoztatásához használja a Fájltömörítő segédprogramot 

Ha nincs elérhető szerver vagy FTP-webhely, kérje meg a feladót, hogy használjon egy fájltömörítő segédprogramot a fájl tömörítéséhez. Ez a lépés egy tömörített archív fájlt hoz létre, amely más fájlnévkiterjesztéssel rendelkezik. Az Outlook nem ismeri fel ezeket a fájlnévkiterjesztéseket potenciális fenyegetésekként, és nem blokkolja a mellékletet.


Nevezze át a fájlt más fájlnévkiterjesztéssé

Ha harmadik féltől származó fájltömörítő szoftver nem áll az Ön rendelkezésére, kérje meg a feladót, hogy nevezze át a mellékletet egy fájlnévkiterjesztés használatára, amelyet az Outlook nem ismer fel fenyegetésként. Például egy .exe fájlnév kiterjesztésű futtatható fájlt át lehet nevezni .doc fájlnévkiterjesztésként.

Számos vírusirtó és tűzfal a fájlkiterjesztés megváltoztatása után is kiszűri a mellékleteket.

A melléklet mentéséhez és átnevezéséhez használja az eredeti fájlnévkiterjesztést:

  1. Keresse meg a mellékletet az e-mailben.

  2. Kattintson a jobb gombbal a mellékletre, és válassza a lehetőséget másolat.

  3. Kattintson a jobb gombbal az asztalra, és válassza a lehetőséget Paszta.

  4. Kattintson a jobb gombbal a beillesztett fájlra, és válassza a lehetőséget átnevezése.

  5. Nevezze át a fájlt az eredeti fájlnévkiterjesztés, például .exe használatával.

  6. A megerősítő párbeszédpanelen válassza a lehetőséget Igen.


Kérje meg az Exchange Server rendszergazdáját, hogy módosítsa a biztonsági beállításokat

A rendszergazda segíthet, ha az Outlook programot Microsoft Exchange kiszolgálóval használja, és a rendszergazda konfigurálta az Outlook biztonsági beállításait. Kérje meg az adminisztrátort, hogy módosítsa a postafiók biztonsági beállításait az olyan mellékletek elfogadásához, mint amelyeket az Outlook blokkolt.