A mellékletek mentése a Google Drive-ba a Gmailből

Ha mellékleteket kap a Gmail-fiókjába eljuttatott e-mailekkel együtt, mentse azokat a csatolt fájlokat a Google Drive-ra. Amikor a fájlmellékleteket a Google Drive-on tárolja, bármelyik internetkapcsolattal rendelkező eszközről elérheti ezeket a fájlokat, és könnyedén megoszthatja ezeket a fájlokat másokkal. Miután mentett egy fájlt a Google Drive-ba a Gmailből, gyorsan megtalálhatja és megnyithatja a Gmailben.

Ez az eljárás a webes Gmail esetében működik.


A mellékletek mentése a Google Drive-ra a Gmailből

Az e-mailhez csatolt fájlok mentése a Google Drive-fiókjába a Gmail üzenetből:

  1. Nyissa meg az e-mailt a melléklettel.

  2. Vigye az egérmutatót a Google Drive-ra menteni kívánt melléklet fölé. Két ikon jelenik meg a mellékleten: egy a letöltéshez és egy a mentés a meghajtóhoz.

  3. választ Mentés a Drive-ra a mellékleten, hogy elküldje a Google Drive-ra. Ha több mappát állított be a Google Drive-on, a rendszer kéri, hogy válassza ki a megfelelő mappát.

  4. Az e-mailhez csatolt összes fájl egy mozdulattal történő mentéséhez a Google Drive-on válassza a lehetőséget Mentse az összeset a Drive-ba, amely a mellékletek listája közelében található. Az egyes fájlokat nem helyezheti át bizonyos mappákba, ha fájlokat egyszerre ment, de a mentett dokumentumokat külön-külön áthelyezheti a Google Drive-ba.


Mentett Gmail-melléklet megnyitása a Drive-ban

Az imént a Google Drive-ban mentett melléklet megnyitása:

  1. A melléklet ikonját tartalmazó Gmail e-mailben vigye az egérmutatót a Google Drive-ra mentett melléklet fölé, és nyissa meg.

  2. választ Rendezés a Drive-ban.

  3. A megjelenő menüben válassza ki annak a helynek a hivatkozását, ahová a mellékletet mentette. Ha kiválasztja, a Drive új ablakban nyílik meg, a melléklet kiválasztva.

  4. Ha egynél több mappa van beállítva a Google Drive-on, akkor láthatja Rendezés a Drive-ban helyette. A fájl megnyitása előtt választhatja a fájl áthelyezését egy másik Google Drive mappába.