A Bluetooth bekapcsolása a Windows 7 rendszerben

Amíg a számítógép támogatja a Bluetooth rádiót, a Windows egyszerűsíti a csatlakozási folyamatot. Miután engedélyezte a Bluetooth funkciót, csatlakozzon egy vezeték nélküli hálózathoz, és párosítsa számítógépét más vezeték nélküli eszközökkel.

A cikk utasításai a Windows 10, a Windows 8.1 és a Windows 7 rendszerekre vonatkoznak.

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.


A Bluetooth bekapcsolása a Windows 10 vagy a Windows 8.1 rendszerben

Egyes számítógépek olyan gombot vagy billentyűzetet kínálnak, amely lehetővé teszi a Bluetooth egyetlen érintéssel történő bekapcsolását. Ha azonban ezek egyikét nem találja, engedélyezze a Bluetooth-ot a számítógép beállításai között. 

  1. Válassza ki a Rajt gombot.

  2. Típus "Bluetooth"a keresőmezőbe, és válassza ki a Bluetooth beállításokat a listából.

  3. Állítsa a Bluetooth kapcsolót állásba On.


A Bluetooth bekapcsolása a Windows 7 rendszerben

A Bluetooth bekapcsolásának beállításai a Windows 7 rendszerben kissé eltérnek az újabb Windows verzióktól.

  1. Válassza ki a Rajt gombot. 

  2. típus Bluetooth a Keresés indítása doboz. 

  3. választ Módosítsa a Bluetooth beállításait a keresési eredmények között. Megnyílik a Bluetooth beállítások párbeszédpanel. 

  4. Válassza ki a Engedje meg, hogy a Bluetooth-eszközök megtalálják ezt a számítógépet jelölőnégyzet a Discovery alatt.

  5. Opcionálisan ugyanazon a képernyőn válassza ki a lehetőséget Engedje meg, hogy a Bluetooth-eszközök csatlakozzanak ehhez a számítógéphez jelölőnégyzetet és a Figyelmeztetés, amikor egy új Bluetooth-eszköz csatlakozni akar jelölőnégyzet a Kapcsolatok alatt. Ez a két opció egyszerűsíti a csatlakozási folyamatot egy adott eszköz csatlakoztatásához szükséges további manuális lépések nélkül.

  6. választ alkalmaz majd válassza ki OK.

A Bluetooth ikon a tálcán vagy a Rejtett ikonok mappában jelenik meg a tálca dátumától és idejétől balra. 

Miután aktiválta a Bluetooth-ot és felfedezhetővé tette számítógépét, csatlakoztassa a Bluetooth-fejhallgatót a számítógépéhez, vagy párosítson bármilyen Bluetooth-képes eszközt - például billentyűzetet, egeret vagy hangszórókat - a számítógéphez.

A számítógép párosítva van a másik eszközzel. Akkor kell automatikusan csatlakozniuk, amikor a két eszköz párosítási tartományon belül van, feltéve, hogy a Bluetooth engedélyezve van mindkettőben.


A Bluetooth problémák elhárítása

Ha nem tudja engedélyezni a Bluetooth-t a Windows 7 számítógépén, vagy ha nem tud párosítani egy másik eszközt a számítógéppel a Bluetooth-on keresztül, akkor a hibaelhárítás segíthet megtalálni a megoldást.