A vendégfiók engedélyezése a Windows 7 rendszerben

Ha van otthon egy számítógépe, amelyet többen használnak, és biztonságban szeretné tartani a digitális szekrényét, mindenképpen felhasználói fiókokat szeretne létrehozni mindazok számára, akik hozzáférnek a számítógéphez.

Mit tesz azokkal a felhasználókkal, akik nem érdemelik ki a saját felhasználói fiókjukat, például a vendégeket, a családtagokat, akik hétvégén lógnak, vagy egy barátot, akinek egy ideig kölcsönadják a számítógépet?

Valószínűleg nem hoz létre felhasználói fiókot minden olyan személy számára, aki az ujjával a billentyűzeten van, tehát milyen lehetőségei vannak? Használja a Vendégfiókot.

Ha a vendégfiók már engedélyezve van a Windows 7 rendszerben, de nem szeretné, hogy véletlenszerű emberek férjenek hozzá a számítógépéhez, akkor letilthatja a vendégfiókot is, hogy csak a felhasználói fiókkal rendelkező személyek férhessenek hozzá a számítógépéhez.

2020 januárjától a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 rendszert. Javasoljuk, hogy frissítsen Windows 10 rendszerre, hogy továbbra is kapjon biztonsági frissítéseket és technikai támogatást.


Tudjon meg többet a vendég fiókról

Honnan tudhatja, hogy a vendég fiók engedélyezve van-e? Amikor bekapcsolja számítógépét, és megjelenik az üdvözlő képernyő, megjelenik az elérhető fiókok listája. Ha látod Vendég a fiókok egyikeként szerepel, akkor a vendégfiók engedélyezve van.

A vendégfiók engedélyezése a Windows 7 rendszerben

Ha a vendégfiók nem jelenik meg, kövesse ezeket a lépéseket a vendégfiók engedélyezéséhez a számítógépén.

  1. Ugrás Start Menu > Control Panel.

  2. választ Felhasználói fiókok és családbiztonság.

    A Vendég fiók opcióhoz a. Gombra kattintva is hozzáférhet Vagy felhasználói fiókok eltávolítása link alatt Felhasználói fiókok és családbiztonság.

  3. választ felhasználói fiókok.

  4. választ Másik fiók kezelése.

    Ha felszólítja User Account Controlkettyenés Igen A folytatáshoz.

  5. választ Vendég a számlák listájáról.

    Amikor a fiók ki van kapcsolva, a következőket mondja ki: A vendég fiók ki van kapcsolva.

  6. választ kapcsolja be hogy engedélyezze a Vendég fiókot a Windows 7 rendszerben.

Ha bekapcsolja a vendégfiókot, azok, akik nem rendelkeznek fiókkal, a vendégfiókkal bejelentkezhetnek a számítógépre. A jelszóval védett fájlok, mappák és beállítások nem érhetők el a vendégfelhasználók számára.


Tiltsa le a vendégfiókot a Windows 7 rendszerben

Ha úgy találja, hogy a vendégfiók kissé nyugtalanná teszi Önt, mert bárki hozzáférhet a számítógépéhez, választhatja a kikapcsolást.

A vendégfiók kikapcsolásához a Windows 7 rendszerben kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Ugrás Start Menu > Control Panel.

  2. választ Felhasználói fiókok és családbiztonság.

  3. választ felhasználói fiókok.

  4. választ Másik fiók kezelése.

  5. választ Vendég a számlák listájáról.

  6. választ Kapcsolja ki a vendég fiókot.


A vendégfiók használata a Windows 7 rendszerben

Két lehetősége van a vendégfiók használatára a Windows 7 rendszerben. Az első a bejelentkezés a meglévő fiókból a Windows 7 rendszerben, és a vendégfiók használatával történő újbóli bejelentkezés.

A második lehetőség a Felhasználó váltása opció használata, és a Vendég fiók kiválasztása fiókként, amelyre bejelentkezni szeretne.