A Charms Bar használata a Windows 8 rendszerben

A Charms bar a Windows 8 és 8.1 rendszerben megegyezik a Start menüvel a Windows többi verziójában, alkalmazások nélkül. Gyors hozzáférést biztosít a rendszer beállításaihoz és más fontos eszközökhöz. Mivel a Windows 8 alkalmazásai csempékként böngészhetők a kezdőképernyőn, nincs szükség külön alkalmazásmenüre.

A cikkben található információk a Windows 8 és 8.1 rendszerekre vonatkoznak.


A Charms Bar elérése a Windows 8 rendszerben

A Charms bar egy univerzális eszköztár a Windows 8 operációs rendszerben, amely bárhonnan elérhető, függetlenül attól, hogy mit csinál vagy milyen alkalmazást futtat. A Charms sáv eléréséhez vigye az egérmutatót a képernyő jobb alsó vagy jobb felső sarkába. A Charms sávnak a jobb oldalon kell megjelennie.

Az érintőképernyőkön csúsztassa az ujját a jobb szélétől felfelé a Charms bar megjelenítéséhez. Használhatja a billentyűparancsot is A windows kulcs + C.


A Windows Charms Bar használata

Öt lehetőség áll rendelkezésre a Windows 8 Charms sávban. Vessünk egy pillantást ezekre az elemekre részletesen.

A keresési varázslat

Válassza ki a Keresés varázslat fájlok kereséséhez a számítógépen vagy az interneten böngésző megnyitása nélkül. A lekérdezés beírásakor a Windows 8 automatikus kiegészítésű javaslatokat kínál, amelyek segítenek megtalálni azt, amit keres. Lehetősége van keresni a beállítások, Fájlokvagy Mindenhol.

A Megosztás bája

A fájlmegosztás beépül a Windows 8 felületbe. Az alapértelmezett megosztási módszer az e-mail, de ha Windows 8 alkalmazásokat telepít a Twitterhez, a Facebookhoz és más közösségi médiához, fájlokat tölthet fel ezekre a platformokra az asztaláról. Csak annyit kell tennie, hogy megnyitja a Charms sávot, és válassza a lehetőséget Megosztás, és válassza ki a megosztani kívánt szolgáltatást.

A Start varázsa

A Rajt A varázslat a Windows 8 Start képernyőre vezet, ahol a számítógépére telepített összes alkalmazást ábrázoló csempék találhatók. Hasonló az egyéb érintőképernyős eszközök kezdőképernyőihez.

A csempék lehetnek statikusak vagy dinamikusak. A dinamikus csempék (más néven élő csempék) segítségével megtekintheti a társított alkalmazás információit. Például egy tőzsdei alkalmazás valós időben jeleníti meg a legfrissebb piaci információkat a Start képernyőn. Ugyanez vonatkozik az e-mailekre, üzenetekre, játékokra és más alkalmazásokra, amelyek ezt a funkciót használják.

Az eszközök varázsa

Válassza ki a Eszközök varázslat a csatlakoztatott eszközök, például nyomtatók és projektorok információinak és beállításainak eléréséhez. Három lehetőség van:

  • játszani: Streaming audio fájlokat a számítógépről egy másik eszközre.
  • Nyomtatás: Dokumentumok küldése nyomtatóra.
  • Projektor: Vetítse ki a képernyőt projektorral.

A Beállítások varázsa

Válassza ki a beállítások varázslat a PC hangerejének, a képernyő fényerejének és egyebek gyors szabályozásához. Megtekintheti az értesítéseket, és hozzáférhet a hálózati, a nyelvi és az energiabeállításokhoz. A további beállítások eléréséhez válassza a lehetőséget Change PC beállítások az alján.