A böngészési előzmények kezelése a Safariban

Az Apple Safari webböngészője naplót vezet a keresési előzményekről és a meglátogatott webhelyekről. Ismerje meg, hogyan böngészhet privát módon és hogyan kezelheti a böngészési előzményeket a Safari böngészőben.

Az ebben a cikkben szereplő utasítások az OS X Yosemite (10.10) vagy újabb operációs rendszert futtató Mac gépekre, valamint az iOS 8 vagy újabb rendszert futtató Apple mobileszközökre vonatkoznak.


A Safari előzmények kezelése a macOS-on

A Safari már régóta a MacOS szabványos webböngészője. Így kezelheti a Safari előzményeit Mac rendszeren:

  1. választ Történelem a képernyő tetején található menüsorban.

  2. Megjelenik egy legördülő menü a legutóbb felkeresett weboldalak címeivel. Válassza ki az egyik webhelyet az adott oldal betöltéséhez, vagy válassza a menü alján az előző napok egyikét a további lehetőségek megtekintéséhez.

  3. A Safari böngészési előzményeinek, cookie-jainak és más helyspecifikus adatok törléséhez válassza a lehetőséget Előzmények törlése a Történelem legördülő menü.

    Ha meg szeretné őrizni a webhely adatait (például a mentett jelszavakat és egyéb automatikus kitöltési információkat), lépjen a következőre: Történelem > Előzmények megjelenítése, nyomja meg Cmd + A mindent kijelölni, majd nyomja meg a gombot töröl hogy eltávolítsa a böngésző előzményeit, miközben megőrzi a webhely adatait.

  4. Válassza ki a törölni kívánt időszakot a legördülő menüből. Opciók tartalmazzák Az utolsó óra, Ma, Ma és tegnapés Az egész történelem.

    Ez a folyamat lényegében visszaállítja a Safari alapértelmezett beállításait.

  5. választ Előzmények törlése hogy törölje a webhelyek listáját.

    Ha az iCloudon keresztül szinkronizálja Safari-adatait bármely Apple mobileszközzel, akkor ezeken az eszközökön is törlődik az előzmények.


A privát böngészés használata a Safari-ban

Használja a privát böngészést, hogy megakadályozza a webhelyek megjelenését a böngésző előzményeiben. Privát ablak megnyitásához lépjen a következőre: filé > Új privát ablak, vagy használja a billentyűparancsot Shift + Command + N.

Amikor bezárja a privát ablakot, a Safari nem emlékszik a keresési előzményekre, a meglátogatott weboldalakra vagy az automatikus kitöltésre vonatkozó információkra. Az új ablak egyetlen megkülönböztető jellemzője, hogy a címsor sötét szürke színű. Az ablak összes lapjának böngészési előzményei privátak maradnak.

A Safari for Windows alkalmazásban válassza a ikont beállító fogaskerék És válasszon privát böngészés a legördülő menüből.


A Safari előzményeinek kezelése iOS-eszközökön

A Safari alkalmazás az iOS operációs rendszer része, amelyet az Apple iPhone, iPad és iPod Touch készülékeiben használnak. A Safari böngészési előzményeinek kezelése iOS-eszközön:

  1. Érintse meg a szafari alkalmazás megnyitásához.

  2. Érintse meg a Könyvjelzők ikonra a képernyő alján. Nyitott könyvre hasonlít.

  3. Érintse meg a Történelem ikon a megnyíló képernyő tetején. Óraszámlapra hasonlít.

  4. Görgessen a képernyőn a megnyitni kívánt webhelyhez. Koppintson egy bejegyzésre az oldal megnyitásához a Safari böngészőben.

  5. A böngészési előzmények törléséhez érintse meg a elemet Szűrő kikapcsolása az Előzmények képernyő alján. Négy lehetőség közül választhat: Az utolsó óra, Ma, Ma és tegnap, és Mindig.

    A Safari-előzmények törlésével a sütik és más böngészési adatok is törlődnek. Ha iOS-eszközöd be van jelentkezve az iCloud-fiókodba, a böngészési előzmények eltávolításra kerülnek más, bejelentkezett eszközökről.

  6. Érintse csinált hogy kilépjen a képernyőről és visszatérjen a böngésző oldalára.

    Ha csak egyes webhelyeket szeretne eltávolítani a Safari előzményeiből, csúsztassa ujjával balra a bejegyzést, majd érintse meg a elemet töröl.


A privát böngészés használata a Safari alkalmazásban iOS-eszközökön

Az iOS böngészőben is használhatja a Safari keresési előzményeinek és az internetes adatok mentésének megakadályozását:

  1. Nyissa meg a Safarit, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a lapok ikon (a két átfedő mező) a képernyő alján.

  2. Érintse Új Privát fül.

  3. Ha vissza szeretne térni a rendszeres böngészéshez, érintse meg a ikont lapok ikonra, majd koppintson a elemre Magán a privát böngészés kikapcsolásához.