A Folytatás funkció kezelése Mac OS rendszerben

A Folytatás egy praktikus módszer a macOS és az OS X rendszerben, amellyel gyorsan visszatérhet arra, amit egy alkalmazásban végzett utoljára. Emlékszik arra az ablakra, amelyet akkor nyitott meg, amikor kilépett egy alkalmazásból, és az alkalmazás következő megnyitásakor automatikusan kinyitja (vagy azokat).

Az önéletrajz hasznos lehet; emellett a Mac egyik legbosszantóbb funkciója is lehet. Az Apple-nek egy könnyen használható felületet kell biztosítania, hogy kezelje a Folytatás működését az egyes alkalmazásokkal, valamint a teljes rendszerrel. Amíg ez nem történik meg, ez a tipp ad némi ellenőrzést a Folytatás felett.

Az ebben a cikkben szereplő információk a MacOS Catalina (10.15) programra vonatkoznak a Mac OS X Lion (10.7) rendszeren keresztül.


Hogyan lehet ellenőrizni a folytatást

A Folytatásnak van egy rendszerpreferenciája, amely lehetővé teszi a funkció globális be- és kikapcsolását. A Folytatás összes alkalmazás be- vagy kikapcsolásához kövesse ezeket a lépéseket.

  1. választ System Preferences tól Apple menü vagy kattintson az ikonjára a Dokk.

  2. Válassza ki a általános preferencia panel.

  3. A Folytatás engedélyezéséhez ellenőrizze a mellette lévő négyzetet Zárja be az ablakokat, amikor kilép egy alkalmazásból nem nem legyen benne pipa. A Folytatás deaktiválásához jelölje be a négyzetet.

    A Folytatás engedélyezéséhez az OS X Lion alkalmazásban jelölje be a pipát Helyezze vissza az ablakokat, amikor kilép és újra megnyitja az alkalmazásokat doboz.


A Folytatás globális ki- és bekapcsolása nem a legjobb módszer a szolgáltatás kezelésére. Valószínűleg nem bánná, ha Mac-je emlékezne egyes alkalmazásállapotokra, másokat pedig elfelejtene. Ennek többféle módja van.


A folytatás használata csak szükség esetén

Ha globálisan kikapcsolja a Folytatás lehetőséget, akkor továbbra is eseti alapon használhatja a mentett állapot funkciót az Option billentyű használatával, amikor kilép egy alkalmazásból.

A Opció gomb amikor kiválasztja Kilépés egy alkalmazás menüjéből a "Kilépés" menüpont megváltozik a "Kilépés és a Windows megtartása" értékre. Az alkalmazás legközelebbi indításakor a mentett állapot helyreáll, beleértve az összes megnyitott alkalmazásablakot és az abban található dokumentumokat vagy adatokat.

Használhatja ugyanazt az eseti megközelítést a Folytatás kezeléséhez is, amikor globálisan bekapcsolja. Ezúttal, amikor a Opció gomb, a Kilépés a menüpont "Kilépés és bezárás az összes Windows" -ra változik. Ez a parancs arra készteti az alkalmazást, hogy az összes ablak- és dokumentummentett állapotot elfelejtse. Az alkalmazás legközelebbi indításakor az alapértelmezett beállításokkal nyílik meg.