Fájlok kezelése iPhone vagy iPad készüléken

Az iPhone és iPad alkalmazáshoz tartozó Files alkalmazás az iOS-felhasználók számára több ellenőrzést kínál a fájlok felett, mint a mobil operációs rendszer korábbi verziói. Az Apple által a szoftverében használt zárt rendszer megkönnyíti az iPad használatát, és rosszindulatú programok, például vírusok számára nehezen férnek hozzá. Ez a zárt rendszer megnehezíti a szankcionálatlan alkalmazások telepítését az eszköz börtönbontása nélkül, és megakadályozza, hogy a fájlkezelő rendszer teljesen nyitva legyen.

Itt található minden, amit tudnia kell a Fájlok alkalmazásról.

Ezek az utasítások az iOS 11 vagy újabb rendszert futtató eszközökre vonatkoznak.


Mi az a Files alkalmazás?

A Files alkalmazás egy központosított központ a rendelkezésre álló felhőalapú tárolási lehetőségek, például a Dropbox, a Google Drive és az iCloud Drive számára. Tartalmaz továbbá iOS-eszközökön tárolt dokumentumokat, amelyeket más alkalmazások hoztak létre. Korábban ezeknek a helyi fájloknak csak az volt a módja, hogy az iPhone-t vagy az iPad-et csatlakoztatta a számítógépéhez, és elindította az iTunes alkalmazást. A Fájlok segítségével ezeket a dokumentumokat bármilyen tárolási helyre átmásolhatja.


Hogyan lehet áthelyezni a dokumentumokat a fájlokba

Az Apple által az iOS 11-ben bevezetett drag-and-drop funkció megkönnyíti a fájlok manipulálását az iPaden vagy iPhone-on. Bár a fájlok manuális kiválasztása és áthelyezése a képernyőn látható gombokkal lehetséges, gyorsabb a fájlok felvétele és áthelyezése.

  1. Nyissa meg a Fájlok app.

    Könnyebb a fájlok átvitele, ha mindkét kéz szabad. Helyezze az iPad készüléket sík felületre, például asztalra, vagy támassza az ölébe.

  2. Ban,-ben Városok érintse meg a fájl helyét. Koppintson a Saját iPad-en a készüléken tárolt fájlokat tartalmazó alkalmazáscímkével ellátott mappák megjelenítéséhez.

    Ha a használni kívánt célalkalmazás (például Dropbox) nincs felsorolva, lépjen a Tallózás ablaktábla és érintse meg a gombot szerkesztése. Kapcsolja be az elérhető alkalmazások kapcsolóit, majd érintse meg a elemet csinált.

  3. Érintse meg és tartsa lenyomva az áthelyezni kívánt fájlt. Kipattan a helyéről a képernyőn, és egy áttetsző másolat jelenik meg az ujja alatt.

  4. Több elem áthelyezéséhez ugyanabból a mappából érintse meg a fájlokat egy másik ujjal, hogy felvegye őket a fájlkötegbe.

    A veremben lévő fájlok száma a jobb felső sarokban jelenik meg.

  5. Egy másik ujjal koppintson a fájlköteg rendeltetési helyére.

    Vigye az egyik fájl ujját a másikra, ha a kezei kényelmetlen helyzetben vannak. A másik ujjal érintse meg és tartsa az ujját a fájlköteget vezérlő mellett, majd engedje el az első ujját.

  6. Húzza az elemeket egy új rendeltetési helyre, amely lehet egy mappa vagy egy menü. A jobb felső sarokban található kék szám zöldre vált, amikor a fájlok érvényes helyen vannak.

  7. Emelje fel az ujját a fájlok átviteléhez a kiválasztott mappába.


Dokumentumok mozgatása gombokkal

A fájlokat a képernyőn található gombok segítségével is áthelyezheti. Ez gyorsabb és kényelmesebb lehet, mint a dokumentumok és fényképek több ujjal és kézzel történő kezelése.

  1. Nyissa meg az áthelyezni kívánt elemeket tartalmazó mappát, majd érintse meg a elemet választ.

  2. Koppintson az áthelyezni kívánt elemekre. A körben egy pipa jelenik meg, amely megmutatja, hogy a fájl ki van jelölve.

  3. Érintse Mozog elemek más felhőalapú tárolóeszközre vagy iPadre történő átviteléhez.

  4. Koppintson a célra, majd a mappára (ha van).

  5. Érintse másolat a fájl áthelyezéséhez.

  6. A fájlok átmásolódnak a rendeltetési helyre. A fájlok továbbra is az eredeti helyen jelennek meg.


A címkék használata a fájlokban

A címkék megjelölik az egyes dokumentumokat vagy mappákat a későbbi gyors hozzáférés érdekében. A Címkék szakasz tartalmaz színkódolt címkéket (piros, narancs, kék és egyéb színek) és speciális címkéket, például munkahelyi, otthoni és fontos címkéket. Címke hozzáadásához egy dokumentumhoz vagy mappához húzza a fájlt vagy a fájlköteget, és dobja be a fájlokat egy címkére.

A fájl címkézése nem mozgatja.

Koppintson egy címkére az adott címkével ellátott fájlok és mappák listájának megjelenítéséhez. A mappából áthúzhat egy másik címkébe, vagy áthelyezheti a kijelölt fájlok és mappák halmát a Fájlok másik helyre.


Húzza a Fájlok alkalmazáson kívülre

Ha kiválaszt egy halom dokumentumot a Fájlok alkalmazásban, akkor nem korlátozódhat arra, hogy a Fájlok alkalmazás egy másik területére dobja. A multitasking segítségével nyisson meg másik alkalmazást célként, vagy zárja be a Fájlok alkalmazást a gombra kattintva Home gomb mielőtt elindítaná az új alkalmazást.

A követelmény az, hogy az eredeti ujját tartsa a kijelzőhöz nyomva a fájlköteget, és a rendeltetési helynek képesnek kell lennie elfogadni ezeket a fájlokat. Például húzhat egy képet a Fotók alkalmazásba, és bedobhatja egy albumba, de nem húzhatja az Oldalak dokumentumot a Fotókba.