A delfin emulátor használata

A Dolphin Emulator egy videojáték-emulátor, amely több operációs rendszer számára elérhető. Ha tudod, hogyan kell használni a Dolphin Emulator-t, klasszikus GameCube és Nintendo Wii játékokat játszhatsz számítógépeden vagy akár okostelefonodon is.

A cikk utasításai a Dolphin 5.0-ra vonatkoznak a Windows és a macOS operációs rendszerekre.


Hogyan töltsük le a delfin emulátort

A Dolphin Emulator egy nyílt forráskódú program, ami azt jelenti, hogy bárki letöltheti és hozzájárulhat a forráskódhoz. Látogasson el a Dolphin Emulator hivatalos weboldalára, hogy letöltse a Dolphin operációs rendszeréhez. Választhat a Stabil verzió vagy a Fejlesztői verzió között. A Fejlesztői verzió hozzáférést biztosít a legújabb új funkciókhoz és frissítésekhez, de ezek nem garantáltan működnek megfelelően.

Ha klasszikusabb játékokat szeretne játszani számítógépén, használja a RetroArch alkalmazást videomulátorok letöltésére más konzolokhoz.


Hogyan lehet ROM-okat szerezni a Dolphin Emulator-hoz

A GameCube és Wii játékok lejátszásához saját, ISO formátumú ROM-okra lesz szüksége. Ha rendelkezik egy játék fizikai másolatával, akkor a CD-t át tudja másolni a számítógépére. Egy másik lehetőség a ROM-ok letöltése a torrent webhelyeiről.

Nem minden játék kompatibilis a Dolphin Emulator-szal. A Dolphin Wiki információkat tartalmaz a kompatibilitási problémákról, valamint a különféle fejlesztésekről.

Bár az emulátorok használata törvényes, illegális olyan játékok ROM-ának letöltése vagy terjesztése, amelyek még nem Ön tulajdonában vannak.


A Dolphin Emulator használata PC-n

Mielőtt elkezdené, ajánlott az összes ROM-ot egyetlen mappába tenni. Most játsszunk GameCube és Wii játékokat a Dolphin Emulator segítségével.

  1. Nyissa meg a Dolphin Emulator alkalmazást, és válassza a lehetőséget Config.

  2. Válassza ki a Paths Tab.

  3. választ hozzáad.

  4. Válassza ki a játékokat tartalmazó mappát.

  5. Csukja be a Configuration ablakot és válassza ki felfrissít. Játékai megjelennek a főmenüben.

  6. Dupla kattintás a játszani kívánt játék a Dolphin Emulator elindításához.

  7. A játék mentéséhez lépjen a következőre: Emuláció > Mentés állam a Delfin főmenüben. Válassza a lehetőséget Betöltési állapot mentési fájl betöltéséhez.

    Ne zárja be az emulátort mentés előtt, különben elveszíti a fejlődését.


Vezérlők beállítása a delfin emulátorhoz

A Dolphin Emulator az Xbox 360 és Xbox One vezérlők mellett számos PC-s játékpadot támogat. Ha PlayStation 3 vagy 4 vezérlőt csatlakoztat a számítógépéhez, akkor ezt is használhatja. Még az eredeti GameCube vezérlő használata is lehetséges, ha rendelkezik megfelelő adapterrel.

A Wii játékok lejátszásához tényleges Wii távirányítóra és Bluetooth mozgásérzékelő sávra lesz szükség. A Mayflash DolphinBar tartozék megkönnyíti a Wii vezérlők szinkronizálását számítógépével. Megtalálhatja a Dolphin Emulator vezérlőprofiljait is, amelyek automatikusan konfigurálják a gombok leképezését bizonyos játékokhoz, például a Super Mario Galaxy-hoz.

Így konfigurálhatja a vezérlő beállításait.

  1. választ Vezérlők a Dolphin Emulator főmenüjében a Vezérlő konfigurációja ablak.

  2. választ Port 1 alatt GameCube vezérlők és válassza ki a használni kívánt vezérlő típusát, majd válassza a lehetőséget konfigurálása.

  3. Konfigurálja a gombok hozzárendelését tetszése szerint, majd válassza a lehetőséget OK.

    A vezérlő beállításainak mentéséhez írja be a nevét a mezőbe profil és válassza ki a Megtakarítás.

  4. választ Wiimote 1 alatt Wiimotes és válassza ki a használni kívánt vezérlő típusát, majd válassza a lehetőséget konfigurálása.

    Használhatja a billentyűzetet vagy a játékvezérlőt Wii játékok lejátszásához, de a mozgásvezérlő funkciókat nem fogja tudni használni.

  5. A Wii Remote konfigurálása után állítsa be a Érzékelő rúd pozíciójaválassza Hangszóró adatok engedélyezése, majd kattintson a gombra OK.

A Dolphin Emulator konfigurációs fájljai a Dokumentumok > Dolphin emulátor mappát a számítógépen. Tartson minden egyéni eszközt ebben a mappában.


Dolphin Emulator Game Configuration

Minden játékhoz egyedi beállításokat is létrehozhat. Például a következőképpen engedélyezheti a csalást egy játékhoz.

  1. Kattintson a jobb gombbal a játékra a Dolphin főmenüjében, és válassza a lehetőséget ingatlanok.

  2. Válassza ki a AR kódok Tab.

  3. Jelölje be az engedélyezni kívánt csalások melletti négyzeteket.

    A változtatások az ablak bezárása után hatással lesznek.

Delfin kijelző beállításai

Ha csúcskategóriás játék PC-vel rendelkezik, akkor nem okoz gondot a GameCube és Wii játékok eredeti sebességgel vagy még gyorsabb futtatása. A megjelenítési beállítások testreszabásához válassza a lehetőséget Grafika a Dolphin Emulator főmenüjében.

Alatt általános lapon kiválaszthatja a grafikus kártyát a mellette lévő mező bejelölésével háttér. A legjobb, ha elhagyja a Teljes képernyős felbontás és Aspect Ratio állítva kocsi hacsak nem problémái vannak egy adott játékkal.

A Fejlesztések a lap további effektusokat adhat hozzá. Például állítsa be a Vonalsimítás nak nek 4X MSAA a 3D-s grafika szaggatott széleinek simításához, majd válassza a lehetőséget Disable Fog a távolsági megjelenítés javítása érdekében.

Hogyan kell használni a Dolphin Emulator androidot

A Dolphin Emulator alkalmazás még mindig bétaverzióban van, és csak Android 9.0 (Pie) verzióra érhető el. Ha van egy különösen nagy teljesítményű táblagépe, kényelmesen játszhat a GameCube játékkal az érintőképernyős overlay vagy egy igazi vezérlő segítségével. A Wii játékok játéka bonyolultabb a mozgásszabályozás támogatásának jelenlegi hiánya miatt.