Az Év minden Apple játékának valaha

Az Apple App Store több ezer játéknak ad otthont iPhone és iPad készülékek számára. Minden év decemberében az Apple minden iOS platformon címet ad az Év játékának kitüntetéséből. Összeállítottuk az Év minden játékának győztes listáját iPhone és iPad készülékek számára a díj 2010-es létrehozása óta.

Ezeknek a címeknek a legtöbbje iPhone-ra és iPadre is elérhető az Apple Arcade előfizetői szolgáltatáson keresztül.


2019

Sky: A fény gyermekei - iPhone

A Virág és utazás készítői, a Sky: A fény gyermekei egy szívmelengető kalandjáték, amely pozitív interakciókat ösztönöz a játékosok között. Ne tévesszen meg a cuti esztétika; Ég: A fény gyermekei meglepően mély élmény. Mind a hét világ, amelyet felfedezhet, az élet különböző szakaszain alapul, egyedülálló kapcsolatot biztosít a játéknak a valós világban. Az online negativitás teljes egészében a Sky: A fény gyermekei felüdítő emlékeztetőt kínál arra, hogy a világ alapvetően jó hely.

Thatgamecompany Letöltés Sky: A fény gyermekei iPhone-hoz

Hyper Light Drifter - iPad

A Hyper Light Drifter ambiciózus tisztelgés a 90-es évek végi szerepjátékok előtt, de sokkal lenyűgözőbbnek tűnik, mint bármi, amit a Super Nintendón játszottál. A játékosoknak meg kell haladniuk egy gyönyörű, elhagyatott földet, amelyet erőszak pusztít, és egy titokzatos betegség gyógyítását keresik. Ami egyenes RPG-ként kezdődik, egyre bonyolultabbá válik, ahogy a karaktered fejlődik új képességek elsajátításához és új fegyverek készítéséhez. Töltse fel az egészet a Disasterpeace kísérteties filmzenéjével, és megkapja a 2019-es év legjobb iPad játékát.

Heart Machine / Abylight SL Hyper Light Drifter letöltése iPad-re

Sayonara Wild Hearts - Apple Arcade

Az Apple Arcade 2019-es bevezetésével az Apple új kategóriát hozott létre a játékok számára előfizetéses szolgáltatásában. Az első kitüntetett a Sayonara Wild Hearts volt stílusos animációjáért, szívdobogtató eredeti filmzenéjéért és izgalmas játékmenetéért. A játékosok szürreális környezetben versenyeznek, motoros párbajokban és tánccsatákban vesznek részt. A játék olyan simán fut az iPad Pro-n, hogy megesküdne, hogy PS4-en vagy Nintendo Switch-en játszott.

Simogo Sayonara Wild Hearts letöltése iPhone-ra


2018

Fánk megye - iPhone

Az egyik szemete egy másik mosómedve kincse Donut megyében. Ez az aranyos fizika alapú kirakós játék meglepően sok mélységgel rendelkezik. A legimpozánsabb, hogy a játékot teljesen egy személy, Ben Esposito készítette hat év alatt. Ha szereted a fánk megyét, akkor próbáld ki az Esposito egyéb játékait, mint például a What Remains of Edith Finch és a The Unfinished Swan.

Ben Esposito Töltse le a Donut County alkalmazást iPhone-hoz

Gorogoa - iPad

Egy másik történet-vezérelt kirakós játék, a Gorogoa Jason Roberts tervező gyönyörű, kézzel rajzolt illusztrációja. A játék nem tartalmaz párbeszédet vagy utasításokat; a játékosok saját magukra hagyják, hogy manipulálják a képernyőn lévő tárgyakat a vizuális elbeszélés előrehaladása érdekében. Ha olyan elgondolást keres, amely nem csak frusztráló, akkor a Gorogo-nak kell lennie.

Jason Roberts Gorogoa letöltése iPad-re


2017

Splitter Critters - iPhone

Ha olyan játékokat szeretsz, mint a Cut the Rope, a Splitter Critters neked készült. A cél az, hogy az imádnivaló idegeneket visszavezesse a saját világába azáltal, hogy feldarabolja az építőipari papírokat és átrendezi őket az ujjaival. Valószínűleg fejhallgatóval szeretne játszani, hogy élvezhesse a hipnotikus hangsávot. Sok mobil játékkal ellentétben a Splitter Critters nem tartalmaz hirdetéseket vagy alkalmazáson belüli vásárlásokat, így nem kell aggódnia a megszakítások miatt.

RAC7 Töltse le a Splitter Critter alkalmazást iPhone-hoz

A tanú - iPad

Biztos sok kirakós játék van az iPad számára, de kevesen olyan bonyolultak, mint a The Witness. Egyszerű előfeltétele: Titokzatos helyen ébredsz, és meg kell találnod, hogyan juthatsz haza. Ahelyett, hogy lineárisan haladnának rejtvényről puzzle-ra, a játékosoknak óriási nyitott világuk van, amelyet szabadidejükben felfedezhetnek. A Tanú hasonlít az olyan játékokhoz, mint a The Room, de sokkal nagyobb léptékű, mint bármi, amit mobileszközön próbálkoztak.

Jonathan Blow / Thekla Inc. Töltse le a Tanút iPad-re


2016

Clash Royale - iPhone

A Clash Royale azon mechanikákra épít, amelyek a Clash of Clans-t oly sikeressé tették, miközben új elemeket vezet be a valós idejű stratégiai műfajba. Részben kártya alapú RPG, részben torony védelmi játék, a Clash Royale egymással szembe állítja a játékosokat a dicsőség érdekében. A heti kihívások és események tették ezt a 2016-ban kötelező játéksá.

Supercell Töltse le a Clash Royale alkalmazást iPhone-ra

Megszakítva - iPad

A Severed-ben a játékosok szörnyű szörnyeket csapkodnak és vágnak, és végtagjaikkal rejtvényeket oldanak meg. Bár ez morbidnak tűnhet, az élénk grafika és a kreatív karaktertervek némi könnyedséget adnak a feladatnak. A Severed iPad verziója számos iOS-exkluzív funkciót támogat, beleértve a Metal grafikus gyorsítót, az Apple 3D Touch-ot és a ReplayKit segítségével történő videofelvételt. Az elágazó utak, a több nehézségi szint és az elért eredmények rengeteg órányi visszajátszási értéket adnak az amúgy is hosszadalmas élményhez.

DrinkBox Studios letöltése Severed for iPad


2015

Lara Croft GO - iPhone

A szeretett videojáték elkészítése egy teljesen más műfajban merész feladat. Mindazonáltal a Square Enix Montreal fejlesztői tudták, hogyan lehet életben tartani a Tomb Raider szellemet: azáltal, hogy a feszültségre és a veszélyekre összpontosítanak, amelyek eleve olyan nagyra tették. Az eredeti PlayStation klasszikusra épülő Lara Croft GO egy körön alapuló kirakós játék, amely kihívást jelent a játékosok számára, hogy túléljék 101 egyedi rejtvényt, amikor megpróbálják feltárni a Venom királynőjének rejtélyét.

Square Enix Laura Croft Go letöltése iPhone-ra

Metszés - iPad

A bonsai fák nevelése békés, meditatív élményt jelent, és a szilva minden bizonnyal megfelel ennek a leírásnak. A Prune könnyen az egyik legjobb kirakós játék az iOS-en, ugyanakkor kihívást és mélyen kielégítő is lehet. Ahogy a cím is sugallja, a játékosoknak meg kell metszeniük egy gyorsan növekvő fa ágait oly módon, hogy elősegítsék a napfény elérését virágzásuk érdekében. Természetesen, mivel ez egy videojáték, nem csak néhány bosszantó akadály van, ami akadályozza.

Joel McDonald Prune letöltése iPad-re

2014

Hárman! - iPhone

Ha 2048-at játszott már iOS-en vagy Androidon, akkor a Hármas! nagyon ismerősnek érzi magát. Az eredeti verzió a népszerű csúszó-blokk puzzle játék, a Hármas! egyszerű, ugyanakkor kihívást jelent. A játékosoknak együtt kell mozgatniuk a hasonló számokat, hogy nagyobb számokat hozzanak létre. Ha hagyod, hogy a tábla megtöltődjön, akkor a játéknak vége. A fülbemászó filmzene, a bájos látvány és az eredeti játékmenet ezt könnyedén választotta az Apple számára 2014-ben.

Sirvo LLC Letöltés Hármas! iPhone-hoz

Monument Valley - iPad

Az MC Escher által inspirált játékmenetével, az állcsökkentő látványvilággal és a szótlan történettel a Monument Valley 2014-ben az App Store egyik legnagyobb slágerévé vált. Olyan sikeres volt, hogy a Netflix Kártyák Háza harmadik évadának kulcsfontosságú pontjává vált. . Egy másik kirakós játék, a Monument Valley arra ösztönzi a játékosokat, hogy fedezzék fel a lehetetlen tájakat. A játékosoknak piszkálniuk kell, meg kell fordítaniuk és meg kell fordítaniuk a környezetet, hogy új utakat fedezzenek fel hősnő hercegnőjük számára.

ustwo Töltse le a Monument Valley alkalmazást iPad-re

2013

Nevetséges horgászat - iPhone

Szívesen vadászik és horgászik? Nevetséges horgászat lehetővé teszi, hogy mindkettőt egyszerre végezze. Először a csalit kell a lehető legalacsonyabban a vízbe dobnia, elkerülve az összes kisebb halat. Miután összekötött egy nagyot, tekerje be és dobja a levegőbe, hogy lőhesse a vadászpuskával. A nevetséges halászat minden bizonnyal megfelel a nevének, de furcsa módon addiktív is.

Vlambeer Letöltés Ridiculous Fishing for iPhone

Badland - iPad

A Badland egy csodálatos játék, amelyben a játékosok az ujjukkal vezetik végig a kíváncsi külsejű fickókat egy veszélyes erdőben, tele halálos csapdákkal. Az egyszerű irányítás ellenére a Badland aprólékosan kidolgozott szintekkel rendelkezik, amelyek próbára teszik elmédet és reflexeidet. A játék kezdeti megjelenése óta eltelt években Badland rengeteg frissítést látott, köztük egy szintű szerkesztőt, amely lehetővé teszi a saját szakaszainak megtervezését és megosztását.

Frogmind Badland letöltése iPad-re

2012

Rayman Jungle Run - iPhone

A Rayman Jungle Run a rendkívül népszerű végtelen futójáték műfaj úttörője volt. Az iPhone korai platformosai virtuális d-padokra és a képernyőn megjelenő gombokra támaszkodtak, hogy megismételjék a kontroller tartásának élményét. A Rayman Jungle Run elkerülte ezt a szabványt, ehelyett az egygombos egyszerűség mellett döntött. Ezt a képletet azóta olyan játékokban tökéletesítették, mint a Super Mario Run és az Alto's Adventure. Sajnos a Rayman Jungle Run már nem érhető el az Apple App Store-ban, de az Android-felhasználók továbbra is letölthetik a Google Playről.

Ubisoft

A szoba - iPad

Myst óta nem volt ilyen mély és kihívást jelentő környezeti kirakós játék. Abszolút elengedhetetlen az iPad tulajdonosok számára, a The Room egyedülálló dobozok sorozatát kínálja, amelyek csak az egyre összetettebb rejtvények megoldásával oldhatók fel. Több folytatás mellett a Szoba több száz utánzót inspirált, új életet lehelve egy régi műfajba.

Tűzálló játékok Töltse le a szobát iPad-re

2011

Apró torony - iPhone

Az apró torony egyszerűsített (de mélységesen kielégítő) birodalomépítési élményt kínál. A játékosok emeletről emeletre építenek a tornyukban, üzleteket hoznak létre, és a potenciális alkalmazottakat illesztik álmaikhoz. 2011 óta a Tiny Tower mögött álló csapat sokféle hűvös mobilélményt készített. A Capitals többjátékos szójátékot, a Kígyó ihlette roguelike Nimble Questet és az Apró torony jellegű Apró Halálcsillagot mind a NimbleBit kiváló emberei készítették.

Nimblebit Tiny Tower letöltése iPhone-ra

Dead Space iOS rendszerhez - iPad

Lenyűgöző azt gondolni, hogy egy olyan játék, mint a Dead Space for iOS, 2011-ben ennyire csúnyának tűnhet az iPad-en. A Dead Space és a Dead Space 2, az iOS-hez tartozó Dead Space közötti eredeti történet kissé ugyanolyan feszült, félelmetes és gyönyörű volt, mint a konzol testvérek. Ami a horror játékokat illeti, ez volt a legjobb cím az App Store-ban hosszú évek óta. Sajnos a játék már nem érhető el letöltésre, így a játék egyetlen módja az, hogy börtönbe engedi iPadjét.

EA

2010

Növények és zombik - iPhone

Az EA megmutatta a világnak, hogy a Plants vs. Zombies mobil verziójával mennyire hatékony lehet a zsebedben elférő eszköz a játékhoz. Mivel 2010 még mindig az App Store első napja volt, a teljes PC-port megszerzése alapvetően hallatlan volt. Az innovatív sáv alapú kialakítás új lendületet adott a toronyvédelem műfajának, amelyre akkor nagy szükség volt. A PvZ az egyik legsikeresebb mobil játék franchise lett, és számos folytatást eredményezett, például a Plants vs Zombies: Garden Warfare címet.

EA Letöltés Növények és zombik iPhone-hoz

Osmos - iPad

Egy másik meglepő PC-port az iOS-hez, az iPad-játékosok 2010-ben megesküdtek volna arra, hogy az Osmost alapoktól fogva építették érintőképernyőkkel szem előtt tartva. Derűs, pompás és a gravitáció által működtetett skála, amelyet Carl Sagan jóváhagyna, az Osmos a csillagok tömegével és mozgásával foglalkozó játék. Az Osmos az a fajta élmény, amelyre nehéz címkét ragasztani. Lehet, hogy a mobil szabványok szerint régi, de ha még nem próbálta ki, akkor az App Store első év iPad-játékának továbbra is fantasztikus élménye van az érintőképernyős készülékek számára.

Félgömb játékok Az Osmos letöltése iPad-re