A Kindle App használata PC-n

A Kindle-könyvek olvasásához nincs szüksége Amazon Kindle-ra. A Kindle for Windows alkalmazásnak köszönhetően laptopján vagy asztali számítógépén élvezheti a legújabb bestsellereket és irodalmi klasszikusokat. Megmutatjuk, hogyan kell elolvasni Kindle könyveket PC-n.


Mi az a Kindle App for PC?

A Kindle PC-re ugyanazok a funkciók tartoznak, mint az Amazon népszerű e-könyv-olvasója; elhelyezhet könyvjelzőket, kiemelheti a szöveget, és hozzáadhatja saját jegyzeteit. A szöveg méretét és az oldal formátumát tetszés szerint is beállíthatja. A legjobb az egészben, hogy a Kindle for PC kompatibilis a Windows legtöbb kiadásával, beleértve a Windows 7–10, a Windows 2000, a Windows Me, a Windows XP és még a Windows 98 rendszert is.

A Kindle olvasóalkalmazásnak van egy régebbi verziója, a Kindle, Windows 8-ra, de már nem támogatott. Használhatja továbbra is, de fontolja meg a Kindle for PC-re történő frissítést, hogy élvezhesse az új funkciókat és frissítéseket.

Getty Images


Hogyan lehet Amazon-fiókot létrehozni

Ha még nem rendelkezik ilyennel, létre kell hoznia egy Amazon-fiókot a Kindle-könyvek vásárlásához és olvasásához.

  1. Látogasson el az amazon.com oldalra.

  2. Vigye az egérmutatót az egér fölé Fiókok és listák az oldal jobb felső sarkában, de ne válassza ki. 

  3. választ Kezdd itt a legördülő menüből, amely közvetlenül a Bejelentkezés gombot.

  4. Töltse ki a regisztrációs űrlapot. Meg kell adnia nevét, e-mail címét és jelszavát a fiókjához. Ha elkészült, válassza a lehetőséget Hozzon létre Amazon-fiókot.

  5. Vissza fog irányítani az Amazon honlapjára. Most válassza ki Fiókok és listák hogy a fiók oldalára vigyék.

Most letölthet ingyenes Kindle-könyveket, de könyvek vásárlásához be kell állítania egy fizetési módot. Válassza a lehetőséget Fizetési lehetőségek a fiók oldalán, és adja meg a kért információkat a vásárlások megkezdéséhez az Amazon-on.


Az Amazon Kindle letöltése a Windows rendszerre

Nem számít, melyik Windows-verzióval rendelkezik, a Kindle for PC alkalmazás beállításának lépései ugyanazok:

  1. Látogasson el a Kindle for PC letöltési oldalára, és válassza a lehetőséget Kosárba.

  2. Válassza ki a fizetési módot, majd válassza a lehetőséget Tovább a fizetéshez.

  3. választ Helyezze el a rendelését.

  4. A következő oldalon válassza a lehetőséget Digitális elemei.

  5. A Kindle for PC mellett válassza a lehetőséget Letöltések
    .

  6. Nyissa meg a fájlt, amikor befejezte a letöltést. A Kindle PC-nek automatikusan telepítenie kell magát.

  7. A Kindle for PC mostantól az asztalon vagy az Amazon mappában található alkalmazáslistában jelenik meg. Amikor megnyitja, a rendszer kéri, hogy adja meg e-mail címét és jelszavát az Amazon-fiókjához.


A Kindle könyvek olvasása a számítógépen

Ha van Kindle, vagy ha a Kindle alkalmazást egy másik eszközre telepítette, letöltheti a már megvásárolt könyveket. Könyvjelzőinek, jegyzeteinek és előrehaladásának át kell adódnia. Csak válassza ki Mind alatt a könyvtár opciókat, majd válassza ki a számítógép borítóját, amelyet olvasni szeretne.

Az alkalmazásablak bal felső sarkában található legördülő menü segítségével rendezheti könyveit cím vagy szerző szerint, vagy írjon be egy címet a keresősávba.


Hogyan vásárolhat Kindle könyveket a számítógépére 

Kövesse ezeket a lépéseket egy új Kindle könyv vásárlásához a számítógépén.

  1. Internetkapcsolat közben válassza a lehetőséget Kindle Store az alkalmazásablak jobb felső sarkában.

  2. Ezután az alapértelmezett böngészőben az Amazon webhelyére kerül, ahol több ezer címet böngészhet.

    A Kindle Store rengeteg ingyenes könyvvel rendelkezik. Nézze meg az Amazon olcsó olvasási listáit a Kindle számára.

  3. A termék oldalon válassza a lehetőséget Vásárlás most 1 kattintással hogy a kívánt címet minden eszközére eljuttassa.

A Kindle App használata PC-n

  • Lapozzon a képernyő jobb vagy bal oldalának kijelölésével vagy ellopásával. Alternatív megoldásként használja a bal és a jobb nyíl billentyűt a billentyűzeten.
  • Ha módosítani szeretné a betűtípust és az oldalelrendezést, válassza a lehetőséget Aa az alkalmazásablak teteje közelében.

  • Könyvjelző beállításához válassza ki vagy koppintson az oldal jobb felső sarkára. Kék szimbólum jelenik meg, amely jelzi a könyvjelző sikeres elhelyezését. 
  • Jegyzeteléshez kattintson a jobb gombbal az oldal bármely pontjára, vagy nyomja meg és tartsa lenyomva, ha táblagépet használ. Tanulókártyák létrehozásához válassza ki az indexkártya szimbólumot a bal oldali ablaktáblában.
  • A könyvjelzők, kiemelések, kártyák és jegyzetek megtekintéséhez válassza a lehetőséget Jegyzetfüzet megjelenítése A jobb felső sarokban.

Van egy hasonló Kindle alkalmazás Mac-hez és egy Kindle alkalmazás a Chrome-hoz, amely lehetővé teszi könyvek olvasását a böngészőben. A Kindle alkalmazások súgó oldalán további információk találhatók arról, hogyan férhet hozzá könyveihez bármilyen eszközön.