Mi a teendő, ha az iPad nem csatlakozik az internethez

Az okok, amelyek miatt az iPad nem csatlakozik az internethez, bármit is felölelhetnek az alkalmazással vagy a szoftverproblémával, a Wi-Fi hálózat hibás beállításával, az útválasztó problémájával vagy az internetszolgáltató problémájával. Számos oka van annak, hogy nem érheti el az internetet, bár a legtöbbjük a Wi-Fi-hez való csatlakozást jelenti (bár technikailag lehetséges az iPad csatlakoztatása Ethernet-kapcsolaton keresztül). Olvassa el az alábbi hibaelhárítási lépéseket annak érdekében, hogy azonosítsa az iPad internetes problémáját, és megtanulja, hogyan lehet megoldani.

Ezeknek a lépéseknek a többségét minden olyan iPad modellre alkalmazni kell, amely bármely iOS verzión fut.


Az iPad internetes problémák megoldása

A következő lépések a Wi-Fi-hez csatlakozó iPadre vonatkoznak. Ezen lépések némelyike ​​a mobil hálózatot használó iPad-eknél működik. Az oldal alján további tippek találhatók a mobil hálózatot használó iPad-ekhez.

  1. Tesztelje az internetkapcsolatot. Az iPaden nyisson meg egy webböngészőt, például a Safari vagy a Chrome, és nyisson meg egy olyan weboldalt, amelyről tudja, hogy online, például a Google vagy a Microsoft.

    Ha az oldal megjelenik a böngészőben, akkor nem az internet elérése a probléma. Lehet, hogy ez egy elszigetelt probléma, és kapcsolódik az Ön által használt alkalmazáshoz. Csak annyit tehet, hogy megvárja, amíg a fejlesztő kijavítja.

    Ha nem tud csatlakozni a webhelyhez, folytassa a probléma elhárítását.

  2. Indítsa újra az iPad-et. Az újraindítás számos technológia gyakori javítása, és mindig fontos lépés az iPad alapvető hibaelhárításában. A gyors újraindítás bekapcsolhatja a problémát, akármilyen problémát is okozhat, és újra online állapotba kerülhet.

    Az iPad újraindításához tartsa lenyomva a bekapcsoló / alvó gombot, majd csúsztassa a gombot a kikapcsoláshoz. Ha a képernyő teljesen fekete, nyomja meg és tartsa lenyomva a bekapcsológombot a bekapcsoláshoz.

  3. Csatlakoztassa az iPad készüléket egy Wi-Fi hálózathoz. Ellenőrizze még egyszer, hogy az iPad csatlakoztatva van-e.

    A Wi-Fi beállítások eléréséhez válassza a lehetőséget beállítások > Wi-Fi.

    A zár szimbólummal ellátott hálózatok jelszóval vannak védve, míg mások nyitott hálózatok, amelyekhez a jelszó ismerete nélkül szabadon csatlakozhat.

    Ha nem emlékszik a Wi-Fi jelszóra, módosítsa a jelszót a Wi-Fi hálózatra. Vagy ha Wi-Fi hotspot lokátor alkalmazás van telepítve az iPadre, keressen egy ingyenes Wi-Fi-t a közelben.

  4. Felejtse el a Wi-Fi hálózatot, majd csatlakozzon újra. Hasznos lehet az iPad hálózati memóriájának törlése, majd helyreállítása.

    Érintse meg a kicsi (I) válassza ki a hálózat mellett, amelyhez csatlakozik Felejtsd el ezt a hálózatot, majd ismételje meg a fenti 3. lépést az iPad Wi-Fi-hez való csatlakoztatásához.

  5. Állítsa vissza a hálózati beállításokat az iPad készüléken. Előfordulhat olyan hiba vagy téves konfiguráció, amely megakadályozza, hogy az iPad csatlakozzon az internethez.

    választ beállítások > általános > vissza > Hálózati beállítások visszaállítása.

  6. Ellenőrizze a Wi-Fi erősségét, és lépjen közelebb az útválasztóhoz. Amikor csatlakozik a Wi-Fi-hálózathoz, a kijelző tetején megjelenik a három vonalas Wi-Fi szimbólum. A Wi-Fi szimbólum úgy néz ki, mint egy pont, amely felett két kör alakú hullám található, és az iOS-verziótól függően az állapotsor jobb vagy bal szélén jelenik meg.

    Ha rossz a kapcsolata, a pont felett egy vagy több hullám inkább szürke, mint fekete. Ha csak egy pont van, akkor a Wi-Fi kapcsolat annyira megromlott, hogy nem tud csatlakozni az internethez.

  7. Válasszon le más eszközöket a hálózatról. Mivel egyre több eszköz csatlakozik ugyanahhoz a hálózathoz, a sávszélességet egyenlően kell felosztani, ami azt eredményezheti, hogy minden eszköznek csak egy apró szelete van a hálózati sávszélességből.

    Annak érdekében, hogy nagyobb sebességet és jobb csatlakozást biztosítson az iPad számára, kapcsolja ki az eszközöket, vagy távolítsa el az eszközöket a hálózatról.

  8. Ellenőrizze az internetkapcsolat sebességét, ha csatlakozik a Wi-Fi-hálózathoz, de nem tud semmit tenni az interneten.

    A sebességteszt egy igazán lassú csatlakozási sebességet is mutat, ami világossá teheti, hogy teljesen le van-e kapcsolva, vagy csak olyan lassú sebességgel csatlakozik, hogy az internet nem működik.

  9. Indítsa újra az útválasztót. Az útválasztó kezeli az összes hálózati kapcsolatot, így az újraindítás hasznos lehet, függetlenül attól, hogy csak az iPad-nek van-e internetes problémája, vagy más eszközöknek.

    Firecracker PR / Flickr

  10. Ellenőrizze az internetszolgáltatótól, hogy nincs-e rendszerszintű probléma. Ha rendszerszintű probléma merül fel, meg kell várnia, amíg az internetszolgáltató kijavítja a problémát.

  11. Állítsa vissza az iPad alkalmazást, és törölje az összes tartalmát. Ezen a ponton, ha a többi hálózati eszköz működik, és az iPad nem, akkor az iPad lehet a probléma, és vissza kell állítani.

  12. Rendeljen Apple Genius Bar találkozót, hogy professzionálisan megnézhesse iPadjét. Hardverprobléma lehet, amelyet csak szerviztechnikus javíthat ki.


Tippek a mobil felhasználók számára

Ha iPadje olyan mobilhálózathoz csatlakozik, mint az AT&T vagy a Verizon, néhány további lépést megtehet az internetprobléma kijavításához.

Miután megpróbálta végrehajtani a fenti lépéseket, folytassa ezeket:

  1. Ugrás beállítások > Sejtes. Ha az adatok be vannak kapcsolva, kapcsolja ki a Cellular adatok kapcsolót, majd egy perc múlva kapcsolja be újra. Ha az adatok ki vannak kapcsolva, érintse meg a ikont Celluar Data kapcsoló a bekapcsoláshoz.

  2. Ha a mobil adat opció frissítésével nem működött megfelelően az iPad, és főleg, ha a telefon ugyanazon a hálózaton működik, lépjen a következőre: beállítások > általános > Rólunk és ellenőrizze a szolgáltató beállításainak frissítését.

  3. Ha nincs frissítés a szolgáltató beállításairól, vegye ki és helyezze be újra a SIM-kártyát.

  4. Hívja mobilszolgáltatóját, ha az iPad még mindig nem csatlakozik az internethez.